Sikke en offensiv lækkerbisken vi har i vente. Dallas Cowboys’ (2-3) kvalitetsfyldte angreb skal duellere med Arizona Cardinals’ (3-2) dynamiske angreb anført af Kyler Murray.

Det er til trods for, at Dak Prescott pådrog sig en sæsonafsluttende ankelskade, da Dallas Cowboys slog divisionsrivalerne fra New York Giants med 37-34. Prescotts skade er særligt hjerteskærende, da han var godt på vej til at smadre ligaens rekord for flest kastede yards. I stedet er det op til Andy Dalton at føre Cowboys videre. Mere om ham senere!

Arizona Cardinals er også blevet en profil ringere, da Chandler Jones måtte udgå med en sæsonafsluttende bicepsskade i forrige weekend. Jones var suveræn i 2019, hvor han leverede 19 sacks og forcerede otte (!) fumbles. Og selvom han kun stod noteret for et enkelt sack i 2020-sæsonens første fem kampe, er det et hårdt slag for Cardinals’ slutspilsforhåbninger. Cardinals klarede dog – naturligvis – frisag mod upåagtede, håbløse og talentløse (særligt trænerstaben) New York Jets, som blev tromlet over med relativt beskedne 30-10.

Seneste nyt på skadesfronten

Skaderne har haglet ned over Dallas Cowboys i denne sæson, som bl.a. må undvære La’el Collins, Tyron Smith og nu også Dak Prescott. De kan dog glæde sig til at få forsvarets hjørnesten Leighton Vander Esch tilbage mod Cardinals. Vander Esch brækkede kravebenet i sæsonens første kamp – og hans tilbagevenden bliver en saltvandsindsprøjtning til det jammerlige forsvar.

Kliff Kingsbury kan glæde sig over, at Budda Baker ser ud til at være tilbage for fuld styrke. Bakers fravær var slående i Cardinals’ nederlag til Carolina Panthers i tredje spillerunde. Derudover er safety Chris Banjo også meldt klar til kamp efter at have misset de seneste to kampe med en forstrækning.

Hold øje med…

Ændrer Dallas Cowboys strategi med Andy Dalton bag center?

Hele NFL-verdenen vil holde et vågent øje med Andy Dalton og Dallas Cowboys’ angrebsmæssige formåen. Foreløbigt har Cowboys produceret flest kastede yards (381,4 pr. kamp) og scoret tredje flest point i NFL (32,6 pr. kamp) i 2020. Det er til trods for, at den offensive linje – mildest talt – har været ramponeret. Derfor bliver det særdeles spændende at se, om Mike McCarthy sadler om og anlægger en mere løbeorienteret angrebsstrategi, eller om han bibeholder sit kasteglade angreb med Andy Dalton bag center?  

Andy Dalton har dog tidligere bevist, at han kan være en glimrende quarterback, når han får den fornødne hjælp og er omringet af kvalitetsspillere. Det så vi tilbage i 2015 og 2016, hvor han sammenlagt kastede 7.456 yards, 43 touchdowns og blot 15 interceptions for Bengals. Vi bør forvente, at Dalton kan flytte bolden med Amari Cooper, CeeDee Lamb, Michael Gallup og Ezekiel Elliott ved sin side. Derudover er det bemærkelsesværdigt, at Andy Dalton altid har formået at slippe bolden hurtigere end Dak Prescott (pr. Pro Football Focus, red.). Hvis Dalton lykkes med at levere relativt hurtigere kast end Prescott, vil det hjælpe den skrantende offensive linje. 

Fortsætter Kyler Murray den foreløbige nedsabling af Cowboys’ forsvar?

Spørgsmålet er dog, om Andy Dalton kan sætte nok point på tavlen til at følge med Arizona Cardinals og Kyler Murray? Indtil videre har Dallas Cowboys’ forsvar tilladt 36 (!) point pr. kamp i 2020, hvilket er suverænt flest i NFL – ja, selv New York Jets har ”kun” tilladt 32,2 point pr. kamp.

Med andre ord har Kyler Murray gunstige muligheder for at boltre sig. Den 23-årige quarterback startede som lyn og torden med gode præstationer mod 49ers og Washington Football Team, hvor han løb og kastede for 674 yards og fem scoringer. Men efterfølgende er Murray – og Cardinals som helhed – faldet i niveau og har bl.a. indkasseret to nederlag. Det bliver spændende at se, hvilken version af Cardinals’ angreb vi får at se, når de skal spille i bedste sendetid og på udebane.

Spiltip

Tag ikke fejl: Andy Dalton kommer til at flytte bolden og score point med Cowboys’ stjernestækkede angreb. Vi er heller ikke i tvivl om, at Cardinals kommer til at sætte point på tavlen mod værternes jammerlige forsvar. Jeg forventer heller ikke, at Leighton Vander Esch’ tilbagevenden kommer til at ændre på det, da han skal have banket noget rust af.

Derfor er det oplagt at spille på mange point i kampen. I den forbindelse giver Danske Spil odds 1.75 på over 52,5 point i kampen – og det bliver anbefalingen herfra. I kan finde spillet her.

Spil ansvarligt!

Forudsigelse

Dallas Cowboys’ forsvar – eller mangel på samme – kommer til at bide dem i hælene. Det må og skal snart koste Mike Nolan jobbet. Hvis Cardinals skal tages seriøst som en outsider til at nå langt i NFC, bør de være i stand til at udnytte hjemmeholdets svagheder og fravær. Vi må dog ikke underkende, at Andy Dalton er en kapabel quarterback, som nok skal få succes med Cowboys’ angreb, hvorfor tirsdagskampen bør blive højtscorende.

Jeg tror, at Arizona Cardinals tager en sejr med retur til ørkenstaten på 34-27.