Cincinnati Bengals møder hjemme Buffalo Bills i sæsonens sidste mandagsopgør. Begge hold er inde i en god stime og sigter efter 1. seed i AFC-halvdelen. Denne kamp er derfor yderst vigtig for begge mandskaber, da en sejr her er et stort skridt på vejen mod at sidde over i wildcard-runden.

Sæsonens sidste mandagsopgør er i den grad et kæmpe brag, når de to super bowl aspiranter Bengals og Bills tørner sammen på Paycor Stadium. Bengals topper AFC-North med 11-4, og var i  Super Bowl i sidste sæson, Bills topper AFC-East med 12-3, og har hele året været den store favorit til at gå i Super Bowl.

Begge hold er inde i en virkelig flot stime af sejre, hvor Bengals har vundet deres seneste syv og Bills har vundet deres seneste seks opgør. Det er blot sket 15 gange før i NFL-historien at to hold mødes, hvor begge har mindst seks sejre i træk i bagagen. Derudover er de 23 sejre for de to hold det største antal sejre mellem to mandskaber i en mandagskamp nogensinde. Derfor har mange også allerede udråbt dette opgør til et af de bedste i denne sæson, selvom der ikke er spillet en eneste down endnu. Men andre ord, så er der altså en hel del grund til at holde sig vågen, når årets sidste mandagskamp løber af stablen.

Nyt på skadesfronten

Den eneste der er tvivlsom til opgøret for Buffalo Bills er deres safety Jordan Poyer, ellers er alle hos Bills mandskabet meldt klar til det vigtige opgør.

Hos Bengals er skadeslisten heller ikke lang, hvor den offensive linjemand La’el Collins er den eneste, der med sikkerhed ikke kommer i kamp. Derudover er den defensive end Sam Hubbard meldt tvivlsom til mandagskampen.

Hold øje med…

Josh Allen vs. Joe Burrow

Både Allen og Burrow er pt. to af ligaens allerbedste spillere. Begge angreb er bygget op om de to quarterbacks, og Burrow og Allen er også begge i top fem i kasteyards, touchdownkast og top ti i rating. Begge quarterbacks har også elite receivermål i Stefon Diggs og Ja’Marr Chase, der begge er top fem i receiving yards pr. kamp i år. Selvom de to quarterbacks har fantastiske tal, så er der en statistik vi ikke må glemme: interceptions. I sidste uge kastede de to tilsammen fire af slagsen, og Burrow kastede endda et pick-six. Interceptions og turnovers generelt kan ofte afgøre kampe, så derfor bliver det især spændende at følge, hvem af de to, der kan minimere deres fejl mod generelt også rigtig gode forsvar. Som en lille ekstra note kan det også tilføjes at de to er rigtig gode venner udenfor banen, et venskab der begyndte da de begge bliver trænet af Jordan Palmer i offseason.

Jeg forventer helt sikkert et kæmpe festfyrværkeri af de to stjerner, men hvis man skal se på, hvem der måske kunne have en fordel, så kunne det være Burrow. Allen har kastede en del interceptions, der så skidt ud i redzone, hvilket især kostede mod Jets og Vikings, her har Burrow, på trods af fire INT’s i de seneste tre kampe, været mere stabil.

Special Teams
Jeg forventer det her bliver en meget tæt kamp. Og i tætte kampe er det tit et spil eller en situation fra special teams, der er med til at afgøre kampen. En ting man især kan holde øje med er selvtilliden hos Bengals’ kicker Evan McPherson, der havde en fantastisk rookie-sæson sidste år, men har brændt fire ekstrapoint og fem field goals i år. Tyler Bass har i modsætning til McPherson været fantastisk for Bills i år, og har bl.a. haft en kamp med 6/6 field goals. Dog løb han ind i nogle problemer i sidste uge,  hvor han missede et ekstrapoint og et 38-yard field goal. Duellen mellem kickerne er ofte afgørende, specielt i en tæt kamp som denne, derfor er de to enheder ekstra spændende at holde øje med i ugens mandagsopgør.Forudsigelse

Jeg forventer et brag af en kamp, og som sagt en tæt kamp. Måske er det årets kamp vi har i vente. Spændende bliver det uden tvivl, når de to AFC giganter tørner sammen i nat. Selvom begge forsvar er virkelig gode, så er det nemt at forestille sig, at det bliver angrebene, der får hovedrollerne i opgøret, og dermed også Joe Burrow og Josh Allen. Begge hold er fyldt med farlige våben som Chase, Diggs, Mixon, Singletary, Higgins og Davis. Derfor kunne man også sagtens forestille sig en højt scorende kamp. Noget man også sagtens kunne forestille sig er, at kampen først bliver afgjort på det allersidste drive. Vi ved at Burrow er iskold når kampen skal afgøres, og han er den eneste af de to, der har stået i de helt store kampe indtil videre. Dermed ikke sagt at Josh Allen er dårligere, men skal man pege på en af dem, så virker det sikrest at pege på ham, der har gjort det før.

Bengals vinder 31-28