Gul Kluds Nicholas Isak Jørgensen varmer op til torsdagskampen, hvor Tampa Bay Buccaneers gæster kriseramte Buffalo Bills.

Det er to sårede mandskaber, som åbner ottende spillerunde i Orchard Park, New York. Både Buffalo Bills (4-3) og Tampa Bay Buccaneers (3-3) led smertefulde nederlag til hver sin divisionsrival i weekenden, og risikerer nu at blive distanceret i kampen om divisionstitel og – i værste fald – det forjættede slutspilsland. 

Værst står det til i Buffalo, hvor skaderne er haglet ned over Bills’ forsvar, og Josh Allen kæmper med at finde sin rytme og kontinuitet i sit spil. I løbet af de seneste tre uger har Bills tabt to kampe og – med nød og næppe – slået harmløse New York Giants med beskedne 14-9. 

I weekenden kulminerede Bills’ vanskeligheder så, da de tabte med 29-25 til New England Patriots, som ellers ikke har spillet NFL-værdigt angrebsspil i år. Det var helt uvant at se Mac Jones gøre, som det passede ham, da han ramte på 25 af 30 kast for 272 yards og to touchdowns, mens han også orkestrerede en imponerende og kampafgørende angrebsserie i de døende sekunder. 

I Tampa Bay er luften ved at gå af ballonen, efter at Baker Mayfield antændte en forsigtig optimisme ved at vinde tre af sæsonens første fire kampe. Buccaneers er kommet ned på jorden igen efter nederlag til Detroit Lions og senest til Atlanta Falcons. 

Nederlagene har bevist, at Tampa Bay Buccaneers ikke burde være en reel konkurrent til slutspillet. Buccaneers’ mulige succes synes at være bundet op på Falcons’ ringe evne til at skyde sig selv i foden. I weekenden tabte Buccaneers til Falcons, selvom Desmond Ridder mistede tre fumbles undervejs. Buccaneers tillod også 156 løbe-yards mod Falcons, selvom Bijan Robinson kun spillede et enkelt spil på grund af sygdom. 

I kan se frem til at overvære to usikre mandskaber, som både er svære at blive klog på, og som er nede i en bølgedal formmæssigt. Negativiteten trykker især i Buffalo Bills, der havde høje ambitioner inden sæsonen, men som har svært ved at få klaveret til at spille. Bills er også pisket til sejr, når vi ser nærmere på deres efterfølgende kampprogram, hvor Bengals, Eagles, Chiefs, Cowboys, Dolphins, Chargers og – ja, deres nemesis – Patriots alle venter. Yikes. 

Seneste nyt på skadesfronten 

Som nævnt indledningsvist har Buffalo Bills døjet med skader til flere nøglespillere på forsvaret. I nederlaget til Patriots manglede de spillere som Ed Oliver, DaQuan Jones, Matt Milano og Tre’Davious White, og Bill O’Brien udnyttede de mange fravær til perfektion. For eksempel blev Bills’ vikarierende linebacker Terrel Bernard snydt igen og igen af Patriots’ motions, og til sidst måtte Sean McDermott erstatte alle sine linebackers med safeties i et desperat forsøg på at dæmme op for Patriots’ angreb. 

Sean McDermott forventes imidlertid at få Ed Oliver (tåskade) tilbage til torsdagskampen, efter at den dygtige presspiller har trænet med i optaktsfasen. Det vil være en saltvandsindsprøjtning for Bills’ presspil, da Oliver har leveret næst flest sacks (4) for sit mandskab i år.

Gæsterne fra Tampa Bay har næsten alle mand klar til kamp, hvis vi ser bort fra Ryan Jensen og Russell Gage, som er ude med længerevarende skader. Dog er startende guard Matt Feiler meldt tvivlsom med en knæskade, ligesom store Vita Vea døjer med lyskenproblemer.

Hold øje med… 

Kan Baker Mayfield udnytte Bills’ mange defensive fravær?

Upåagtede Mac Jones og Bill O’Brien viste vejen til sejr mod Buffalo Bills i syvende spillerunde, og det må være en sejrsopskrift, som Tampa Bay Buccaneers’ angreb forsøger at kopiere natten til fredag. Patriots neutraliserede Bills’ presspil ved at fokusere på et kort og effektivt kastespil, hvor Mac Jones skulle slippe bolden hurtigt og angribe Bills ind over midten, hvor Terrel Bernard og co. havde svært ved at finde sit fodfæste i opdækningen.

Tilbage i sine velmagtsdage for Cleveland Browns var Baker Mayfield kendt som en ”gun slinger”, der angreb sine modstandere dybt og med lange, mere risikable kast. Det er ikke længere tilfældet, da Buccaneers’ offensive koordinator Dave Canales har anlagt et anderledes angrebsspil, hvor de korte kast er i fokus. Faktisk har Mayfield bare leveret 6,7 yards pr. kastet bold og hans kast svæver i gennemsnit 4 yards, før de bliver grebet eller forpurret, hvilket er 11. lavest i NFL. Til sammenligning leverede Baker Mayfield 7,7 yards pr. kastet bold i sin debutsæson for Cleveland Browns i 2018.

Derfor skal I holde øje med Tampa Bay Buccaneers’ angrebsspil, samt om de fortsætter med at udfordre Bills på de korte kast ind over midten. Buccaneers har flere spillere, som er dygtige i netop dén fase af spillet – deriblandt Chris Godwin, som ellers har spillet en undervældende sæson med 398 grebne yards- og nul scoringer som følge. Det er ikke utænkeligt, at Godwin får sit 2023-gennembrud i torsdagskampen.

Kan Josh Allens bodyguards holde Vita Vea ude af lommen? 

Med tanke på den gruopvækkende skadesituation, som Bills’ forsvar befinder sig i, så er det bare endnu vigtigere, at Josh Allen og resten af angrebet spiller op til sit bedste. Det har ikke været tilfældet i de seneste tre uger, hvor Bills bare har scoret 59 point – eller 19,6 point pr. kamp i gennemsnit. Til sammenligning har Miami Dolphins scoret 34,3 point pr. kamp i sæsonen. 

I syvende spillerunde var det – ganske ukarakteristisk – den indvendige del af Bills’ offensive linje, som begrænsede angrebets gøren. Mitch Morse, David Edwards og O’Cyrus Torrence havde svært ved at slå hul på Patriots’ defensive linje, og Josh Allen havde sjældent en ren lomme at kaste fra. Til syvende og sidst blev Bills begrænset til sølle 81 løbede yards, mens Allen kun leverede 6,5 yards pr. kast, hvilket er langt fra hans sæsongennemsmit på 7,5. 

Natten til fredag står Bills’ offensive linje over for den 193 centimeter lange og godt 160 kilo tunge Vita Vea. Den gigantiske linjespiller har fået en flot start på sæsonen, hvor han har leveret 21 tacklinger, 3,5 sacks og fremtvunget to fumbles. Således har Vita Vea været afgørende for, at Buccaneers bare har tilladt 95,8 løbe-yards pr. kamp, hvilket er 10. bedst i NFL. 

Hvis ikke Morse, Edwards og Torrence opper sit niveau, får Josh Allen og co. svært ved at komme tilbage på sporet. Vita Vea er generelt en uhyggelig modstander, og han er ovenikøbet brandvarm for tiden. 

Forudsigelse 

Selvom Buffalo Bills er hårdt ramt på skadesfronten, og har spillet nogle rædderlige kampe i den seneste måned, så må og skal de besejre Tampa Bay Buccaneers. Bills har en betydelig hjemmebanefordel og Josh Allen er fortsat i stand til at levere de ekstraordinære spil, som kan føre værterne til sejr. Sean McDermott må også have forberedt sit forsvar bedre på at håndtere Matt Milanos fravær, ligesom Ed Olivers tilbagekomst kan blive afgørende. Buccaneers har også ”kun” besejret Minnesota Vikings, Chicago Bears og New Orleans Saints i år, som tilsammen bare har vundet otte af 21 kampe i sæsonen. Omvendt fik Buccaneers tæsk, da de mødte anstændig modstand i form af Detroit Lions i sjette spillerunde.

Buffalo Bills rejser sig og vinder med 31-20.