Der kan snart komme et par regelændringer i NFL.

Når Pro Bowl løber af stablen, vil NFL således prøve to nye regler af. De drejer sig om kickoffs og false start-straffe på receivere.

Potentiel regelændring 1:

Den første, og måske mest markante regelændring, drejer sig om kickoffs efter en scoring.

Efter at et hold, Hold A, har scoret, vil de potentielt få to nye muligheder udover at sparke det normale kickoff. De to muligheder er:

  1. Hold A kan give modstanderne, Hold B, bolden på Hold B’s 25 yard-linje, hvorefter Hold B altså får bolden og begynder med et nyt sæt downs.
  2. Den anden mulighed er, at Hold A beholder bolden og skal forsøge at konvertere en 4-og-15 fra deres egen 25 yard-linje. Hvis det ikke lykkes, modtager Hold B bolden på dér, hvor bolden endte – altså som når et ganske almindeligt forsøg på at gå efter den på fjerde down mislykkes.

Det er et forsøg på at minimere kickoffs, der resultere i mange hovedskader. Det vil desuden også være en anden måde, hvorpå det scorende hold kan beholde bolden. Med de nuværende regler skal det scorende hold lykkes med et onside kick, hvis de vil holde på bolden.

Potentiel regelændring 2:

Den anden regel drejer sig om false starts på en ‘eligible receiver’, der er oprejst. Det vil ikke være en false start, hvis receiveren løfter den ene fod, så længe at den anden fod er plantet i jorden, og at han når at stå med begge føder på jorden i minimum et sekund, før bolden er sat i spil.

Begge regler vil blive afprøvet i weekendens Pro Bowl, og det er altså langt fra sikkert, at de bliver en del af NFL fremadrettet. Det er endnu kun forsøg.

Du kan læse mere om begge potentielle regelændringer her.