Ét hold er ubesejret, ét hold er uden sejr. Og så er det tilsyneladende et godt år at være backup quarterback.

Vi er nået halvvejs igennem sæsonen, og vi er nede på to hold med et nul i deres record. Her er 10 ting vi lærte i uge 9.


1. 49ers alene på toppen

Med sejren over Cardinals i torsdagskampen holdt 49ers sig ubesejret, og nu er de helt alene i NFL med det prædikat. Det var tættere, end det havde behøvet at været, men en sejr er en sejr, og den kom på et vigtigt tidspunkt i sæsonen. 49ers starter nu en brutal anden halvsæson med svære kampe mod Seahawks (x2), Packers, Ravens, Saints og Rams. De kampe bliver meget afgørende for den fornemmelse, jeg kommer til at have omkring 49ers, når slutspillet starter.


2. Bengals alene i bunden

Mens 49ers er alene på toppen er Bengals nu alene i bunden. Bengals sad over i denne uge, så de kunne af gode grunde ikke vinde deres første kamp. Det kunne til gengæld Miami Dolphins, der var heldige med at skulle møde New York Jets. Dolphins vandt, og dermed er Bengals nu det eneste hold uden sejr i denne sæson.


3. AFC sejler

Mens NFC ser ud til at have en række meget stærke hold er billedet altså noget mere mudret i AFC. Patriots tabte for første gang i denne uge (mere om det senere), men virker stadig som det suveræne førerhold i konferencen. Chiefs og Ravens ligner også sikre slutspilsdeltagere, men derefter er det en broget flok af hold. Lige uden for slutspilspladserne ligger fem hold med fire sejre, og lige nu er det umuligt at spå om, hvem der tager de to wild cards i konferencen, omend Bills nok sætter sig på det ene.


4. Browns imploderer

Er Freddie Kitchens stadig træner? Han får nok sæsonen ud, men søndag viste et Browns-hold i komplet nedsmeltnings-mode. Kampen mod Broncos blev egentlig holdt tæt, men det måtte også forventes mod en quarterback, der aldrig har startet en NFL-kamp og som spiller i et svagt angreb. Men Browns kunne kun score ét touchdown i fem forsøg i redzone, Jarvis Landry og Odell Beckham Jr. blev tvunget til at skifte sko i pausen, fordi de overtrådte reglerne, Baker Mayfiield dukkede op til kampen med fuldskæg, spillede kampen med “handlebars” og sluttede sin pressekonference med kun et overskæg. Og nå ja, så blev Jermaine Whitehead fyret mandag, efter han sendte dødstrusler efter reportere på Twitter efter kampen, så hans Twitter-konto blev suspenderet. Alt sammen vidner om et hold, hvor fokus er det helt forkerte sted, og spørger du mig, så er jeg overbevist om, at Kitchens ikke har været klar til trænerjobbet, og spillerne har troet på den hype, der var før sæsonen og ikke været mentalt klar til at håndtere det.


5. Backups imponerer

Spiller du med en backup-quarterback i denne sæson, så er du godt stillet. Gennem sæsonens første ni uger har backup-quarterbacks vundet omkring 75 % af alle kampe, de har startet, og det bliver trukket gevaldigt ned af Gardner Minshews fire nederlag i otte forsøg. It’s good to be a backup quarterback. Søndag var i øvrigt første gang nogensinde, at tre quarterbacks med det samme efternavn alle startede kampen og vandt for deres hold i NFLs historie. Selvfølgelig er der en statistik for det. De tre? Kyle Allen (Panthers), Josh Allen (Bills) og Brandon Allen (Broncos).


6. Slut med Minshew Mania

Var man på Wembley søndag så man et meget gennemgående tema: Overskæg, solbriller, pandebånd. Minshew Mania levede i bedste velgående i London. Men for Jaguars-quarterbacken blev kampen i London ikke nogen succes (flere turnovers end point), og det bliver formentlig enden på Minshew Mania. Nu har Jaguars bye week, og derefter tyder alt på, at Nick Foles, som man har investeret så mange penge i, er klar til at vende tilbage. Det var sjovt, mens det varede, Minshew, men eventyret slutter her – i hvert fald midlertidigt. Nu skal det så blive spændende at se, om Foles kan løfte Jaguars til nye højder.


7. Lamar leverer

Så lykkedes det! Nogen fik skovlen under New England Patriots. Og ikke helt overraskende blev det Lamar Jackson og Baltimore Ravens. Hjemmeholdet kom flyvende ud til kampen og kom hurtigt så langt foran, at det var umuligt for Patriots at komme tilbage. Lamar Jackson viste endnu en gang, at Ravens tog den helt rigtige beslutning ved at drafte den mobile quarterback, og ikke lade Joe Flacco komme tilbage til fadet, da han blev skadet i sidste sæson. Nu skal vi bare håbe, at Lamar kan blive ved med at levere på et højt niveau hele vejen gennem karrieren.


8. Er Adam Vinatieri færdig?

Adam Vinatieri startede sæsonen forfærdeligt for Colts, og selvom han kom bedre med efter et par uger, så må Colts snart miste tålmodigheden med den mand, der har været den eneste sikre skanse gennem mange år i Indianapolis. Søndag brændte Vinatieri på værste vis et meget overkommeligt field goal, der ville have bragt Colts foran mod Steelers med under to minutter tilbage, men Vinatieri var ikke engang tæt på at sparke bolden mellem stolperne. Vinatieri er efterhånden blevet 46 år, og det må være ved at tid for den legendariske kicker at lægge støvlerne på hylden.

https://twitter.com/betmybookie/status/1191100811805437952?s=20

9. Chargers skulle fyre Ken Whisenhunt noget oftere

Efter sidste uges nederlag fyrede Chargers deres offensive koordinator Ken Whisenhunt. Det skulle de måske gøre noget oftere. Chargers var som forvandlet søndag mod Packers, og selvom en stor del af forandringen var på forsvaret, så kan man da godt tænke, at fyringen af Whisenhunt har rusket op i hele holdet. Med til historien hører også, at Melvin Ingram var tilbage for Chargers, og det betød helt sikkert noget for forsvaret, men Chargers lignede pludselig det hold, vi havde forventet, da sæsonen startede. Spørgsmålet er bare, om det er for sent.


10. Daniel Jones bliver nødt til at skære ned på turnovers

Cowboys fik pligtsejren over Giants mandag nat. I høj grad fordi Giants’ rookie quarterback Daniel Jones bare ikke kan lade være med at give bolden væk. I nat blev det til en interception og to tabte fumbles, og Jones er nu oppe på 16 giveaways for sæsonen. Uanset hvor god en quarterback, man er, er 16 giveaways alt for meget, og det holder både ham selv og holdet tilbage. Der er stadig håb for Jones – masser af håb – men han skal passe lidt bedre på bolden.