I San Francisco har de hungret efter succes, og nu ser det ud til, at de er godt på vej. Og i AFC bliver det hele serveret på et sølvfad for det samme hold, som altid vinder. Du ved selv hvem.

Dommerne kom igen i fokus i uge seks, og så har et par quarterbacks fra den samme draftårgang udspillet sin rolle i NFL – i hvert fald til dels. Her er 10 ting vi lærte i uge 6.


1. Dommere afgør stadig kampe – desværre

Detroit Lions føler nok, at de endnu engang blev ofre for dårlige dommere, da de i mandagskampen tabte til Green Bay Packers. Og der var tvivlsomme kald – især på Trey Flowers, der to gange blev kaldt for illegal use of hands to the face i kritiske situationer. Det gav Packers nye muligheder for at score point, og det udnyttede de. Og det er ikke første gang i denne sæson, at tvivlsomme kald har været direkte udslagsgivende for resultatet af kampe. Hvad vil jeg sige med det? Væn dig til det – det bliver nok ikke bedre med tiden.


2. Redskins vandt Suck Bowl – men kredit til Dolphins

Miami Dolphins har nu førstevalget i den kommende draft, efter de søndag tabte til Redskins. Redskins fik dermed sin første sejr i år, men det holdt hårdt, og Miami var meget tæt på at vinde i sidste ende. Et sent touchdown til Dolphins bragte scoren på 16-17, men i stedet for at sende kampen i overtime, forsøgte Dolphins’ træner Brian Flores at vinde med en two-point-conversion. Modigt. Og bekosteligt. Forsøget blev nemlig misset, og så kunne Redskins – ikke Dolphins – juble over sæsonens første sejr. Begge hold skal dog nok regne med at vælge en spiller i top fem af næste års draft.


3. 49ers er for real

Man kunne have haft sin tvivl inden søndag, men sejren på 20-7 over Los Angeles Rams satte en tyk streg under, at 49ers er et hold man skal holde øje med. De er nu 5-0 og fører NFC West, med Seahawks lige efter sig. Rams kæmper for at finde formen efter Super Bowl-nederlaget i februar, og det ser ikke ud til, at i år bliver året, hvor de vender tilbage til det forjættede land. Måske når de ikke engang slutspillet.


4. Sam Darnold gjorde en verden til forskel

Man kan argumentere for, at Dallas Cowboys ikke er særlig gode. Eller man kan se på tingene sådan, at Sam Darnold bare gør en kæmpe forskel for New York Jets. Angrebet har været horribelt uden Darnold på quarterback-pladsen, men søndag var han tilbage, og så tog man en stor skalp over Dallas Cowboys, der kæmpede for at lave et sent comeback. Spørgsmålet er så bare, om det allerede er for sent for Jets. For Cowboys må det være bekymrende, at man nu er 3-3 efter en start på 3-0, hvor det så ud til, at man ville cruise i slutspillet.


5. Er det slut for Jameis og Marcus?

Jameis Winston kastede fem interceptions i London, og er nu præcis ligeså dårlig som sin forgænger Josh Freeman i den henseende. Det tegner ikke godt for Winston, der skal have fornyet sin kontrakt efter i år. Det samme skal Marcus Mariota, men det kommer efter alt at dømme ikke til at ske, efter Titans bænkede Mariota til fordel for Ryan Tannehill i nederlaget til Broncos, hvor man scorede lige præcis 0 point. Dermed ser det ud til, at de to første valg fra 2015-draften skal finde nye hold efter denne sæson. Set fra et værdimæssigt synspunkt ligner Trevor Siemian den bedste quarterback fra 2015-draften – og hvem sagde, at John Elway ikke kunne draft quarterbacks?


6. Patriots får AFC serveret på et sølvfad – igen

Med en småskadet Patrick Mahomes er Chiefs nu 4-2 efter to nederlag i træk, og de får en svær opgave mod Broncos allerede torsdag i Denver. Selvom de formentlig vinder hér er de nu allerede to kampe efter New England Patriots i AFC, og The Brady Bunch ser dermed ud til at have en helt lige og tom motorvej forude for endnu en gang at sikre sig første seed i AFC. De bliver bare ved og ved og ved og v…


7. Russell Wilson spiller som en MVP

Nævn en bedre quarterback i NFL lige nu end Russell Wilson. I dare you. Wilson spiller sin bedste football, og Seahawks er 4-1 i denne sæson efter flere tætte kampe. Mod Browns i søndags blev han igen afgørende, og bidrog med tre touchdowns i kampen, der blev vundet med fire point. Kan han holde niveauet over hele sæsonen MÅ han være en af de største favoritter til at vinde sin første MVP-titel, og så må man sige, at han er alle de mange millioner værd, som Seahawks gav ham forud for denne sæson.


8. Hvad sker der Chargers?

Forventningerne var store, men det har fra starten været lidt shaky for Chargers. Og søndag blev det så endnu værre, da man hjemme tabte til Pittsburgh Steelers, der spiller med sin tredje quarterback i denne sæson. Nederlaget blev kun på 24-17, men man var bagude med 21-0, og efter seks kamp hedder statistikken nu 2-4 med kun sejre over Colts i overtime og til forfærdelige Dolphins. Det kan blive meget værre for Chargers.


9. Falcons bør fyre Dan Quinn nu.

Når en quarterback kaster for langt over 300 yards og fire touchdowns, så skal det resultere i en sejr. Men Dan Quinns forsvar kan ikke stoppe en snegl i disse dage. Quinn blev ellers i sin tid hyret som en forsvarsguru til stillingen som cheftræner i Atlanta, men hans stærke side er Falcons’ svaghed lige nu. Efter fem kampe er man 1-4, og sæsonen er så godt som overstået – start forandringerne nu.


10. Hvad gør Saints med Drew Brees? Og Panthers med Cam Newton?

Da Drew Brees måtte udgå med en skade tænkte mange, at sæsonen var tabt for New Orleans Saints. Men fire uger senere har backup Teddy Bridgewater stadig ikke et nederlag på cv’et, og med Brees på vej tilbage står Saints overfor en stor beslutning. For hvad gør man med sin 40-årige quarterback? Han får formentlig depechen tilbage, men hans snor må være noget kortere end før hans skade. Det samme kan i øvrigt sige i Carolina, hvor backup Kyle Allen er 4-0 efter Cam Newtowns skade. Her var man 0-2 inden.