Endnu en trænerfyring er en realitet, Alex Smith gjorde comeback og så har NFL store problemer med at holde ligaen corona-fri. Her er 10 ting, vi lærte i uge 5.

1. Falcons fyrede endelig Dan Quinn

Alt det krævede var fem nederlag i træk, og en start på 0-5 i denne sæson. Falcons har gode spillere, men det hænger bare ikke sammen for dem – især defensivt. Det falder tilbage på den forsvarsorienteret cheftræner. Falcons har også fyret sportsdirektør Thomas Dimitroff. Spørgsmålet er så, om Falcons slutter sæsonen så dårligt, at de kan drafte deres næste quarterback i draften til foråret.

2. Alex Smith gjorde comeback efter to år

Det var egentlig kun meningen, at han skulle have været reserve i weekenden, men det stod nærmest skrevet i stjernerne, at han skulle få chancen. Og selvom Alex Smith ikke kunne føre Washington til sejr, så tror jeg, at han vandt prisen som Comeback Player of the Year i det øjeblik han samlede sit angreb i huddlen. Og så sad vi ellers alle (tror jeg) på kanten af sædet af frygt for, at han ville blive skadet igen, da Aaron Donald hoppede op på ryggen af ham og sackede den tilbagevendte quarterback.

3. Dak Prescott alvorligt skadet

Den alvorlige skade skulle dog ikke ramme Alex Smith, men i stedet Cowboys’ quarterback Dak Prescott. I kampen mod Giants faldt Prescott således uheldigt, da han blev tacklet, og så vendte hans fod pludselig den forkerte vej. En af den slags skader, man ville ønske, man ikke havde set. Skaden holder Prescott ude resten af sæsonen, men heldigvis går meldingerne på, at det er et brud, som bør hele fint. Det er ellers lige præcis den slags hændelser, der gør, at man godt forstår spillernes modvilje mod franchise tagget. Prescott har forsøgt at få en lang og lukrativ kontrakt fra Cowboys, men uden held, og nu er det ikke til at sige, hvordan fremtiden ser ud for ham.

4. 49ers er helt ude i tovene

Jeg ved, de er hårdt ramt af skader. Men det her 49ers-hold ligner slet ikke det mandskab, der var i Super Bowl i februar – og faktisk ikke så langt fra at vinde. Nu er de 2-3 og deres to sejre er kommet mod hhv. New York Giants og Jets – to af de dårligste hold i ligaen. Over de næste syv kampe møder 49ers Rams (4-1) to gange, Patriots (2-2), Seahawks (5-0), Packers (4-0), Saints (3-2) og Bills (4-0). Der er en reel risiko for, at 49ers er 2-10, når vi skriver uge 14. Og man har lige forlænget kontrakterne med både sportsdirektør John Lynch og cheftræner Kyle Shanahan i yderligere seks år.

5. Rookie wide receivers sætter deres præg på ligaen

Op til draften gik snakken om den bedste receiverårgang i årevis. Især CeeDee Lamb, Jerry Jeudy og Henry Ruggs II blev betegnet som stensikre stjerner. Og selvom de alle tre har spillet godt (når de ikke har været skadet), så er det andre rookie receivere, der har stjålet rampelyset. Justin Jefferson har haft nogle fænomenale kampe for Vikings, og i weekenden sagde Steelers’ Chase Claypool for alvor goddag til ligaen med fire (!) touchdowns. Den her årgang af receivere er en, vi vil følge i mange år fremover!

6. Chargers ser ud til at have fundet deres quarterback

Man må føle for Tyrod Taylor, der mistede sin starterplads på grund af en punkteret lunge forårsaget af en holdlæge. Men det var held i uheld for Chargers. For over de seneste fire kampe har rookie Justin Herbert vist, at han er en værdig arvtager til Philip Rivers, der i foråret skiftede Chargers ud med Colts. Herbert er godt nok 0-4 som starter, men han har mødt svære modstandere, og han har i stor udstrækning spillet lige op med dem. Det tegner rigtig godt for fremtiden hos Los Angeles-holdet.

7. Er sædet under Mike Zimmer ved at være varmt?

Vikings har ikke haft nogen nem start på sæsonen og har kun vundet en ud af de første fem kampe i sæsonen. Man kan argumentere for, at de sagtens kunne have vundet flere. Eksempelvis i denne weekend, hvor de nærmest forærede Seahawks sejren til sidst. Men det er netop kollaps som det, der gør, at jeg stiller spørgsmålet her. Jeg tror ikke, at Vikings skiller sig af med Mike Zimmer midt i sæsonen, men hvis ikke de får vendt rundt på en tallerken og begynder at vinde, så kan jeg godt se ham blive fyret, når sæsonen slutter.

8. Texans fik sig endelig en sejr

Det krævede bare en fyring af cheftræner Bill O’Brien og at modstanderen var Jaguars. Nu skal det blive spændende at se, om Texans kan få sæsonen tilbage på rette spor efter en hård start med svære kampe, men det ser svært ud. I øvrigt blev den midlertidige cheftræner Romeo Crennel den ældste træner i NFLs historie i en alder af 73 år og 112 dage.

9. Chiefs ligner ikke sig selv

Chiefs fik sæsonens første nederlag mod Raiders, og det var ikke engang tæt i anden halvleg. De to hold stod ellers lige ved pausen, men i anden halvleg lukkede Raiders ned for Chiefs-angrebet. Og det er bekymrende for de forsvarende Super Bowl-mestre. De scorede godt nok 32 point, men de har haft sværere ved at sætte point på tavlen i år. Læg dertil, at forsvaret ser væsentligt forværret ud i forhold til sidste år, og så kan Raiders måske true Chiefs i AFC West.

10. Havde NFL en plan for covid-19-udbrud?

Det korte svar for den udefrakommende er et klart og rungende NEJ. Ved udgivelsestidspunktet er den sidste kamp i uge 5 endnu ikke spillet – det sker forhåbentlig i nat – og midt under kampene søndag aften sendte NFL en pressemeddelelse ud med et opdateret kampprogram efter flytningen af Patriots-Broncos til næste uge. Kampen var allerede blevet flyttet til mandag. Begge hold havde nu friuge i denne uge, men for Broncos har de ikke holdt fri – de har trænet og planlagt efter, at de skulle spille kamp. Patriots har “trænet” hjemmefra og har ikke den samme fysiske udmattelse. Selvfølgelig bliver man nødt til at rykke kampe på grund af covid-19. Men måden det bliver gjort på er helt horribel dårlig håndtering, og hold, der ikke er involveret overhovedet får kampe flyttet rundt på kryds og tværs. I opdateringen af kampprogrammet fik Chargers således flyttet fire kampe helt uden skyld. Det ville være nemmere, hvis NFL bare skubbede slutspillet en uge og kunne spille eventuelle udsatte kampe der. Uanset hvad er det tydeligt, at NFL asfalterer, mens de kører og det fungerer bare ikke.

2 KOMMENTARER