Så fik vi endelig en sæsonlang karantæne for et beskidt hit, og uge 4 bød også en runningback, der nåede 225 yards for kampen, og en anden, der nåede 15.000 for karrieren.

Vi fik også et møde mellem to rookie quarterbacks, der begge blev taget i første runde, og så blev der endelig scoret et touchdown mod Patriots. Her er 10 ting vi lærte i uge 4.


1. Smid Vontaze Burfict ud af NFL

Nok er nok. Vontze Burficts latterlige ”tackling” på Jack Doyle i kampen mod Colts søndag blev nok for NFL, der kvitterede med en sæsonlang karantæne. Burfict har appelleret dommen, men stod det til mig – og sikkert også mange andre NFL-fans, så blev karantænen meget længere. I et konstant forsøg på at gøre ligaen mere og mere sikker har Burfict for længe hærget sine modstandere, og nu må det være slut.


2. Daniel Jones > Dwayne Haskins Jr.

Måske tog Giants alligevel den rigtige beslutning med Daniel Jones. Jones har været solid om end ikke spektakulær, siden han tog over for Eli Manning i sidste uge, og i denne uge lod Jay Gruden så hele NFL se den direkte duel mellem to førsterunde quarterbacks, da han smed Dwayne Haskins Jr. for løverne i andet quarter. Lad os bare sige, at det ikke var nogen opgradering fra Case Keenum. Haskins skal bruge tid, men tid er noget, Jay Gruden ikke har – så hans job hænger i en tynd tråd.


3. Dan Quinn må føle varmen i sædet

Apropos trænere, hvis job hænger i en tynd tråd, må Dan Quinn snart få varme baller. Siden Falcons smed Super Bowl-sejren væk for et par år siden har Falcons ikke lignet sig selv, og nu er de 1-3. Især forsvaret ser skidt ud, men angrebet har heller ikke præsteret, og det kunne se ud til, at der snart er brug for nyt blod.


4. Hvad skal man tro om Buccaneers?

Er Jameis Winston god? I hvert fald bedre, end han tidligere har været. Men han laver stadig dumme fejl. Ikke desto mindre slog Buccaneers Los Angeles Rams i noget af et shootout (55-40) i en vild kamp søndag, hvor Jared Goff kastede for over 500 yards, men alligevel tabte med to touchdowns.  Buccaneers-forsvaret ser stærkt ud, selvom det virker mærkeligt at skrive, når de lige har tilladt 40 point, men i Shaquill Barrett har de fået en kommende stjerne, som endelig har fået muligheden for at starte – han har ni sacks i fire kampe.


5. Lions ser gode ude

Det endte med et nederlag hjemme mod Chiefs, men Lions havde alle muligheder for at vinde kampen, og blandt andet en dum fumble til sidst blev afgørende. Jeg har været lidt loren ved Lions, men på trods af nederlaget her er jeg nu all-in. De bliver spændende at følge resten af året. Also: Spil til fløjten lyder:


6. Eagles tilbage på sporet

Eagles har fået en blandet sæsonstart, men en flot sejr over Aaron Rodgers og Green Bay Packers i torsdags sender dem tilbage på sporet. Ikke mindst 34 point mod et solidt forsvar er positivt, og der er virkelig noget at arbejde videre med for Doug Pedersons tropper. Cowboys’ nederlag til Saints gjorde weekenden helt perfekt, og NFC East er nu igen vidt åben.


7. Bills gav kamp til stregen – men mangler stadig en quarterback

Det blev til et nederlag, men som det første hold i denne sæson scorede Buffalo Bills et touchdown mod New England Patriots. Og forsvaret ser ud som om, de kan bære holdet. Det får de brug for, for Bills mangler altså stadig en quarterback. Josh Allen lignede lidt den Allen, vi så i sidste sæson, og da han måtte udgå med en skade havde Matt Barkley ikke en chance. Giv Bills en quarterback – måske er det Josh Allen på sigt – og så kan det her hold blive noget særligt. Note: Frank Gore er nu over 15.000 løbeyards i karrieren – Vildt!


8. Broncos løbeangreb er dårligere end længe set

Positivt for Broncos: Der kom hul på sack-kontoen mod Jaguars med fem styks. Knap så positivt: Leonard Fournette løb for 225 yards. Ud af de seneste fire 200-yard-kampe af en runningback i NFL er de tre sket mod Broncos’ forsvar, der alvorligt mangler kvalitet i midten af forsvaret. Broncos er nu 0-4, og mandag blev ondt værre, da det kom frem, at Bradley Chubb misser resten af sæsonen med et delvist overrevet korsbånd. Han spillede i øvrigt kampen færdig og forcerede en fumble efter han var blevet skadet.


9. Er Browns gode?

Det startede dårligt mod Titans, og har været op og ned for hypede Browns i de første fire uger. Men søndag kom måske det gennembrud, de havde ventet på. En storsejr over divisionsrivalerne fra Baltimore, der lignede et af de bedre hold i NFL må skabe masser af selvtillid og tro på, at tingene kan gå op i en højere enhed. Nu venter svære kampe mod 49ers, Seahawks og Patriots, og de tre kampe vil være afgørende for, om Browns’ sæson bliver en succes eller fiasko.


10. Steelers fandt formlen

Endelig kom der en sejr på kontoen hos Steelers. Det krævede et møde med divisionsrivalerne fra Cincinnati, der ligesom Pittsburgh endnu ikke havde vundet i denne sæson. Det blev dog alligevel tydeligt, at der er klasseforskel på de to mandskaber. Steelers gik i wild cat og slagtede sin modstander, og for Mike Tomlin og co. kan man håbe, at det bliver et vendepunkt for Steelers.