Uge 2 er overstået, og jeg begynder at forstå, hvorfor preseason er vigtig i NFL. Du ved måske allerede, hvad jeg mener. Her er 10 ting, vi lærte i uge 2.

1. Falcons bør overveje Dan Quinns fremtid

Jeg skrev allerede om det i sidste sæson, men der formåede Dan Quinn at hive Falcons op efter en forfærdelig start på sæsonen. Nu er de i gang med at starte skidt igen, og det foregår på en måde, hvor man efterhånden bør overveje Quinns fremtid i klubben. Søndag var Falcons stort foran mod Cowboys og så ud til at køre derudaf, men på en måde formåede holdet, der er ledet af en defensivt mindet head coach at smide det hele væk. På et sidste sekunds field goal tog Cowboys sejren med 40-39, og Quinn burde ikke have været med flyet hjem. Falcons blev det første hold nogensinde der tabte en kamp, hvor de scorede 39 point uden at have en turnover. Den rekord er nu 440-1.

2. Skader regner ned over 49ers

Nick Bosa, Solomon Thomas, Raheem Mostert, Jimmy Garoppolo m.fl. måtte alle forlade kampen på Metlife Stadium søndag, og der var rigtig dårlige nyheder i vente for 49ers. Mens Jimmy Garoppolo og Raheem Mostert heldigvis ser ud til at kunne komme forholdsvist hurtigt tilbage, sluttede sæsonen for Bosa søndag, da han overrev et korsbånd i knæet. Det samme gør sig gældende for Solomon Thomas. Beskeden kom lidt sent mandag, da den bil, med MRI-apparatet, der skulle lave undersøgelsen brød sammen. Der var i øvrigt også problemer med flyet, da de skulle fra San Francisco til New York.

49ers var efter kampen ikke sene til at give skylden til banen på stadion i New York, men så er det jo godt, at de ikke skal spille der igen i næste uge… Eller… (49ers møder Giants samme sted næste uge).

3. Raiders ser spændende ud

Meget er blevet sagt og skrevet om Las Vegas Raiders med Jon Gruden og Mike Mayock ved roret. Og det har til tider også set ud til, at de har foretaget nogle mærkelige valg i eksempelvis draften. Men de ser spændende ud i år. Det må man sige efter en flot sejr over New Orleans Saints i den første kamp nogensinde på Raiders’ nye stadion, som i folkemunde hurtigt er blevet døbt ‘Dødsstjernen’. Især angrebsmæssigt ser det spændende ud for Raiders, og førsterundevalget Henry Ruggs III er ikke engang rigtig kommet i gang endnu.

4. Hvorfor har Adam Gase stadig et job?

På trods af ca. en milliard skader til 49ers søndag var Jets aldrig tæt på at vinde kampen på hjemmebane. Holdet ser dårligere og dårligere ud for hver uge, der går, og denne søndag formåede de at tillade 49ers at konvertere end tredje down-og-31. På et løbespil. Jets er så horribelt ringe, at de bliver mit bud på et førstevalg i draften til næste år allerede nu.

5. Tag nu jeres masker på!

Reglerne er simple. Behold dit mundbind på på sidelinjen. For flere trænere i NFL er det åbenbart for meget at forlange. Derfor langede NFL mnadag bøder over disken, og tirsdag kan der komme yderligere til. I første omgang er det gået ud over 49ers, Broncos og Seahawks, der hver især har fået en bøde på 250.000 dollars. De tre head coaches, der stod for forseelserne har været fået en bøde på 100.000 dollars. Jeg ved, de er godt betalt. Men var det virkelig det værd?

6. Broncos skal bruge mirakler

Hvis 49ers var hårdt ramt af skader søndag, så kan de sætte sig og græde på en bænk med Denver Broncos, der ligeledes søndag led store tab på personalefronten og allerede var hårdt ramt. Mod Steelers måtte Broncos således se quarterback Drew Lock udgå (2-6 ugers pause), mens også holdet Pro Bowl-receiver Courtland Sutton (ACL, hele sæsonen) blev skadet. Det samme gjorde DE Dre’Mont Jones, og Broncos mangler i forvejen All Pro Von Miller, Pro Bowl-runningback Phillip Lindsay og Pro Bowl-cornerback A.J. Bouye. Hvis Broncos skal have noget ud af sæsonen vil det kræve et lille mirakel – de kan starte søndag med en sejr over Tampa Bay Buccaneers og Tom Brady…

7. Er Aaron Rodgers på vej mod MVP?

Green Bay Packers er startet sæsonen som lyn og torden – især på angrebet, hvor holdet i de første to kampe har scoret over 40 point begge gange. Quarterback Aaron Rodgers brokkede sig ellers over, at hans hold ikke draftede nogle wide receivers i forårets draft, men i stedet gik efter en ny quarterback i første runde. Det kan godt være, at unge Jordan Love kommer til at vente lidt med at spille, for Aaron Rodgers er vred – og hvis han ikke når at blive glad igen inden sæsonen slutter, så kan han sætte rekorder. Lige nu ligner han i hvert fald et godt bud på en MVP.

8. …Flere skader?

Ja, vi tager lige et punkt mere om skader. For selvom 49ers og Broncos blev hårdt ramt i weekenden, så var de langt fra de eneste. Den største stjerne til at udgå var formentlig Saquon Barkley. Giants-spilleren misser resten af sæsonen. Så galt går det ikke for Christian McCaffrey fra Panthers, der dog risikerer at misse en måned af sæsonen. Og der var mange, mange flere. Jeg kan faktisk ikke huske, at jeg nogensinde har set så slem en dag set fra et skadesperspektiv i NFL. Og det er værd at bemærke, at det kommer i uge 2 efter en sæson uden træningskampe og med langt mindre træning i foråret og sommeren end normalt. Måske er preseason ikke så slemt.

9. Herbert imponerede med kort varsel

Ingen havde regnet med, at Los Angeles Chargers søndag ville stille med Justin Herbert som quarterback. Ikke engang Herbert selv! Men da Tyrod Taylor pådrog sig en skade i brystet en opvarmningen måtte rookien træde til. Og hvilken indsats. Mod Chiefs’ frygtede angreb gjorde Chargers-forsvaret sit til, at Herbert kunne følge med Chiefs, og førsterundevalget gjorde sit bedste. Rookien kastede for over 300 yards og et touchdown, mens han løb endnu et touchdown ind selv, men i sidste ende var det desværre ikke helt nok, da Chiefs vandt i overtime. Og i bedste Chargers-stil har de allerede bebudet, at veteranen Tyrod Taylor starter igen i næste uge. Giv dog knægten en chance.

10. Captain Kirks passer rating var (for) lav

Minnesota Vikings scorede kun 11 point søndag mod Indianapolis Colts. Alligevel var Kirk Cousins så dårlig, at han på et tidspunkt i tredje quarter havde en passer rating, der var mindre, end antallet af Vikings’ point. Hans rating var nemlig 0,0. Han fik den forbedret lidt og sluttede på 15,9, men det er simpelthen uacceptabelt. Vikings er nu 0-2 og halter allerede efter både Packers og Bears i NFC North. Ikke lige det, de havde håbet.