Førstevalget i draften er på plads. AFC-konferencen har fundet sit førsteseed, og så blev der – naturligvis – slået flere rekorder i denne uge.

Julio Jones blev således den hurtigste spiller til at nå 12.000 yards i sin karriere. Han skulle bare bruge 125 kampe. Hans receiver-kollega i New Orleans, Michael Thomas, slog også en pæn rekord – mere om den længere nede. Her er 10 ting vi lærte i uge 16.


1. Ravens sikrer hjemmebanefordel

Baltimore Ravens er førsteseed i AFC. Det står klart efter sejren over Browns. Ravens er nu 13-2 og deres status som førsteseed betyder, at de kommer til at give deres startere en ekstra friuge i næste uge mod Steelers. Det klager de nok ikke over i Pittsburgh, hvor de er pisket til sejr.


2. Packers vinder NFC North

Jeg troede, at Vikings kunne skabe spænding i NFC North med en sejr mandag nat. Men Packers var for stærke og dermed tog de sejren i NFC North. De er nu også godt placeret til at få en friuge i slutspillet, hvis de kan vinde over Lions i næste uge.


3. Eagles trak det længste strå i NFC East

Cowboys havde muligheden for at vinde NFC East med en sejr over Eagles søndag, men Dallas spillede dårligt og lignede bestemt ikke et hold, der hører til i slutspillet. Eagles ser derimod ud til, at de måske er ved at finde melodien, og de kan nu selv afgøre, og de skal have en slutspilskamp – og det endda på hjemmebane. Det kræver bare en sejr over Giants i uge 17.


4. Steelers snublede mod Jets

Steelers havde en perfekt mulighed for at spille sig i slutspillet over de seneste to uger. En sejr over Jets og efterfølgende sejr over Ravens, der giver sine startere en ekstra friuge. Men det blev ikke til en sejr over et Jets-mandskab, der ikke havde noget at spille for. Derfor skal Steelers nu vinde i næste uge og håbe på, at Titans taber.


5. Joe Burrow bliver en Bengal

Heisman Trophy-vinder Joe Burrow kan godt begynde at kigge efter bolig i Cincinnati. Med nederlaget i overtime til Dolphins er Bengals sikre på førstevalget i draften, og der kan allerede nu stort set ikke være tvivl om, at de vælger den bedste quarterback, Joe Burrow.


6. Kan Christian McCaffrey nå vild rekord?

173 yards. Så mange løbeyards og receiving yards havde Christian McCaffrey i nederlaget til Colts. McCaffrey er dermed oppe på 2.294 yards for sæsonen og mangler i alt 215 for at nå 2.509. Det vil i så fald give ham rekorden for flest scrimmage yards i en sæson nogensinde. Hvis jeg var Panthers ville jeg ikke gøre andet i næste uge end at give bolden til McCaffrey.


7. Michael Thomas blev historisk

Mens McCaffrey nærmer sig historie er Michael Thomas der allerede. Thomas greb 12 bolde søndag og er nu på 145 grebne bolde i år. Det er to mere end Marvin Harrisons rekord på 143 fra fra 2002. Thomas har nu reelt en chance for at blive den første receiver nogensinde, der griber i gennemsnit 10 bolde pr. kamp, hvis han kan gribe 15 i næste uge.


8. Patriots gjorde det igen

18 gange på 20 år. Siden dette årtusind startede er det antallet af gange, New England Patriots har vundet AFC East. Kun afbrudt af Dolphins og Jets en enkelt gang hver. Patriots har vundet divisionen 11 år i træk. Det er en helt vanvittig stime, men Bills der to gange i år har givet Patriots kamp til stregen håber, at de kan slå New England af pinden til næste år.


9. Jameis nærmer sig historie

Jameis Winston føjede fire interceptions mere til sit CV i kampen mod Texans lørdag, så han er nu på 28 for sæsonen. Winston er også på 31 touchdowns og næsten 5000 passing yards. Hvis Winston kaster to inteceptions i sidste spilleuge, bliver han den første quarterback nogensinde, der kaster for 30 interceptions og 30 touchdowns i en sæson. At hans så også bliver ligaens første quarterback, når det kommer til passing yards betyder, at det er en ganske unik sæson, han har gang i.


10. Beastmode er tilbage!

Seahawks mistede et vigtigt skridt i kampen om første seed i NFC med et nederlag til Cardinals i denne uge. Og de mistede to runningbacks i samme ombæring. Derfor har de nu hevet Beastmode ud af sin pensionisttilværelse. Så når Seahawks i næste uge forsøger at sikre sig en friuge i slutspillet bliver det med Marshawn Lynch som runningback. Det kan blive vildt for Seattle, hvis han stadig kan præstere.