Der er nye hold i spidsen af både AFC og NFC. En dyr quarterback blev bænket og så fik vi måske årets spil.

Her er 10 ting vi lærte i uge 13.


1. Jaguars bænker Foles

Det ser ud til, at Jacksonville Jaguars har smidt en hel masse penge ud af vinduet i retning af Nick Foles. Quarterbacken, der fik en kontrakt på 80 millioner dollars inden sæsonen blev skadet i sæsonpremieren, og i søndags blev han så bænket efter at være kommet tilbage fra selvsamme skade. Han var simpelthen for dårlig. Så nu har Jaguars endnu en gang givet nøglerne til holdet til rookie Gardner Minshew. Minshew Mania is back!


2. Ravens vandt Super Bowl-preview i regnen

Det regnede fra start til slut i Baltimore, da Ravens tog imod 49ers søndag, så vi fik nok ikke et sandt billede af styrkeforholdet mellem de to mandskaber. Men kampen var uhyre lige, og Ravens vandt på et sidste sekunds field goal af Justin Tucker. Dermed er begge hold 10-2. Ravens og 49ers ligner hver især de bedste hold i deres konferencer, og det kunne meget vel være en forsmag på Super Bowl, vi fik søndag – i så fald har vi en fremragende Super Bowl i vente.


3. Bengals vandt endelig

Det krævede bare en kamp mod et Jets-mandskab, der efter tre kampe i træk med 34 point pludselig kun kunne præstere seks point i Cincinnati. Bengals havde også Andy Dalton tilbage som quarterback, og han spillede som om han ville vise, at han skal have chancen hos et hold næste år – Bengals eller andetsteds. Med sejren har alle hold vundet mindst én kamp i år, men Bengals sidder stadig solidt på førstevalget i draften til foråret.


4. Vær ikke bange, Rich

Søndag startede Broncos deres rookie quarterback Drew Lock for første gang. På sit 15. spil i NFL gik han ud og bad sin receiver Courtland Sutton om at løbe en helt anden rute, end den offensive koordinator Rich Scangarello havde kaldt. Drew Lock kastede et touchdown til Courtland Sutton på det spil. Lock var fantastisk i første quarter og kastede to touchdowns, men siden hen blev han holdt tilbage af Scangarello, der løb og løb bolden og bad om korte kast. Scagarello virker bange for at gøre noget forkert, og nu har Broncos ikke scoret over 24 point i 21 kampe i træk. Men de vandt da.


5. NFC East er håbløs

Måske NFLs dårligste division – en titel jeg ofte tidligere har givet til AFC East. Men i år må titlen gå til tvillingen i NFC. Redskins og Giants er to af de dårligste hold i ligaen, og i weekenden tabte Eagles til Dolphins, der er blandt de dårligste hold i ligaen. Dallas Cowboys fører divisionen med en 6-6 rekord, men de har endnu ikke slået et hold, med en winning record. Eagles slutter sæsonen med fire divisionsopgør, men der er stor chance for, at 8-8 kan vinde divisionen i år. Håbløst!


6. Texans dukkede Pats

Bill O’Brien fik skovlen under sin gamle lærermester Bill Belichick, da Patriots var på besøg i Houston søndag, og med den sejr spillede Texans sig for alvor ind i det sjove selskab igen. Slutspillet er nu meget tæt på for Houston, der også må tanke noget selvtillid ved at slå et hold som Patriots. Og så viser det også noget selvtillid at DeAndre Hopkins og Deshaun Watson i løbet af ugen selv kom på idéen med et trickspil, der blev udført til perfektion og resulterede i et touchdown søndag. Texans bliver sjove at følge resten af året.


7. Saints fører NFC

Mens Ravens har taget føringen i AFC er Saints nu på toppen i NFC. Det står klart efter 49ers’ nederlag søndag og Saints’ sejr i torsdags. Begge hold er 10-2, så det er stadig meget tæt, men lige nu ligger bolden hos Saints. Også Seahawks er 10-2 og har faktisk aktuelt sendt 49ers helt ned på femte seed i NFC. De to hold mødes i sæsonfinalen.


8. Var det årets spil fra Dolphins?

Det kan godt være, at Dolphins ikke er gode i år. Men de bliver spændende at følge med Brian Flores som head coach. Han er innovativ, og holdet spiller bedre og bedre med ham ved roret. Søndag blev det til en sejr over Eagles, men kampen bliver nok bedst husket for måske årets spil. Et touchdown-kast fra en vanvittig formation – fra punter til kicker. Se bare:


9. Steelers og Titans kæmper om et wild card

… Og de gør det med backup quarterbacks. Titans er virkelig ved at finde deres groove med Ryan Tannehill som quarterback, og Steelers har kun tabt to gange, siden de startede sæsonen 0-3. Begge hold er nu 7-5 og skal formentlig kæmpe og det wild card, der er ledigt, hvis vi antager, at Bills holder kursen og tager femte seed i AFC. Begge hold har et svært slutprogram, så alt kan stadig ske.


10. Rams kom tilbage ind i kampen om slutspillet

Alt, hvad det krævede var en flot storsejr over Cardinals søndag, og et nederlag til Vikings mandag. Rams skal formentlig stadig vinde resten af kampene i denne sæson, hvis de skal forbi enten Seahawks, 49ers eller Vikings, og det suverænt mest sandsynlige scenarie er, at Rams kan hente Vikings. Men det kræver altså stadig en god portion held og sejre hele vejen til målet.