Torsdag tog Texans et vigtigt skridt mod AFC South-titlen. Søndag bragte Titans sig også ind i kampen.

Det lader pludselig til, at Ryan Tannehill er god. Men kan det virkelig passe? Her er 10 ting vi lærte i uge 12.


1. Hvem skal dog blive Defensive Player of the Year?

Tidligere år har det været åbenlyst. Men hvem skal være Defensive Player of the Year i år? Aaron Donald er stadig blandt favoritterne, men er slet ikke så suveræn som normalt. Og hos oddssætterne ser det ud til, at cornerback Stephon Gilmore pludselig kan blande sig i duellen. Det ville være ret vildt. Og så er der selvfølgelig altid muligheden for en gimmick, hvor den bliver delt mellem brødrende Joey og Nick Bosa. Det eneste, der er sikkert, er, at der ikke er noget, der er sikkert endnu – så hold øje med de store forsvarsstjerner de næste fem uger.


2. Er Ryan Tannehill god?

Han blev dømt ude i Miami. Og han var kun reserve i Tennessee. Men efter Marcus Mariota spillede som en pose nødder fik Tannehill chancen, og det tidligere førsterundevalg har ikke skuffet. Fire sejre i fem forsøg, og søndag cementerede han sin starterposition med i alt fire touchdowns og næsten 300 kombinerede yards. Faktisk er Tannehill lige nu den bedste quarterback i ligaen. Se selv:


3. Øh, okay, Packers

Okay, kredit til 49ers. Det var sgu stærkt spillet. Men altså… Hvad sker der, Packers? Nu havde jeg lige hypet dem op til sejr her, og synes, de virkede som et noget stærkere hold end 49ers. Guess I was wrong. Packers havde fem angrebsserier, der kun varede tre spil, og Rodgers blev presset hele dagen af 49ers. Jeg havde fidus til Packers her, men 49ers fik mig på bedre tanker. Spørgsmålet er så, om 49ers kan gentage succesen i næste uge mod Ravens.


4. Hey, Dwayne! Husk at spille kampen færdig…

Der var stor glæde for Dwayne Haskins Jr. søndag. Han fik den første sejr som starter for Washington Redskins. Men kun fordi Lions startede Jeff Driskel på quarterback, og han kastede tre interceptions. Og da Haskins så følte var sikker på sejren løb han lige ud til fansene for at tage en selfie. Eneste problem? Han manglede lige et spil. Så ind kom Case Keenum og satte sig på knæ, og Haskins fik en vigtig lektion. Tillykke med sejren, rookie.


5. Dan Quinn tilbage i den varme stol?

Nu så det lige ud til, at Falcons havde vendt skuden for forsvaret. Men det var en stakket frist. 35 scorede Bucs mod Falcons søndag, og tilmed var angrebet pludselig også ganske ufarligt. Hvis Dan Quinn lige troede, at han var ved at redde jobbet, så led det håb nok et knæk i denne uge.


6. Russell Wilson blev historisk – igen

Russell Wilson blev i foråret belønnet med en historisk stor kontrakt, og søndag viste han endnu en gang hvorfor. Seahawks slog Eagles med 17-9, og selvom de cifre på facaden ikke ser fantastiske ud, så betyder sejren, at Seahawks har ni sejre i år. Dermed bliver Russell Wilson den første quarterback nogensinde, der fører sit hold til mindst ni sejre i sine første otte sæsoner i NFL. Min eneste tanke: Hvis bare John Elway havde taget Wilson i stedet for Brock Osweiler…


7. Saints vandt på lille mirakel

Da Jordan Slye stillede sig klar til at sparke Panthers i front efter et flot comeback i Superdome i New Orleans, havde han 28 yards til målstolperne og 93,5 procent chance for at ramme plet. Han missede. Ligesom to extra point tidligere på dagen. Panthers kiggede på kickere allerede i går. Og nå ja, så brugte Saints de resterende to minutter af kampen på at bringe sig i position til selv at sparke en gamewinner – og gjorde det.


8. Patriots vinder det hele

Tom Brady nærmer sig afgrunden. Han spiller ikke på sit højeste niveau længere, men selv hans nuværende niveau er langt bedre end de fleste andre i ligaen. Alligevel er det ikke derfor, jeg tror på, at de igen vinder det hele – eller som minimum AFC. Forsvaret er igen i år fremragende, og i kampe som den mod Cowboys i søndags, er det tydeligt, at det er forsvaret, der bærer holdet. Anført af en kandidat til Defensive Player of the Year i Stephon Gilmore kan forsvaret tage Patriots hele vejen – og så skader det selvfølgelig ikke, at TB12 er under center.


9. Zac Taylor frygter for sit job

To kampe. Så lang tid fik rookie Ryan Finley til at bevise sit værd som Bengals’ startende quarterback. Han formåede ikke at vinde en kamp, og Bengals-angrebet har ikke været prangende. Men det samme kan siges om Andy Daltons tid som starter denne sæson. Alligevel er han tilbage i startopstillingen på søndag, og spørger du mig, kan det kun betyde én ting: Rookie head coach Zac Taylor frygter for sit job, og kæmper desperat for en sejr. Bengals er nu 0-11 – men i det mindste har de en kamps forspring i forhold til at få førstevalget i draften.


10. Ravens har det sjovt

Ravens tromler videre. Mandag aften tog de en tur til Los Angeles og massakrerede Rams. 45-6 var den endelige score i en kamp, der endnu en gang cementerede, at de er holdet, der skal slås i AFC. Jeg skrev ovenfor, at Patriots vinder det hele, og jeg tror stadig, at Bill Belichick har noget oppe i ærmet, når de her to hold møder hinanden i AFC-finalen (det gør de). Men Ravens har det sjovt lige nu, og det alene betyder alverden for spilleglæden og resultaterne. Så derfor slutter vi med en video, af Ravens’ Matt Judon, der drikker øl midt under kampen i går. Enjoy.

2 KOMMENTARER

  1. Magnus, inspireret af Sherman, vil jeg bede dig love at du bliver ved med at tvivle på 49’ers. Det bliver mere og mere morsomt som sæsonen skrider frem. Ravens bliver en mundfuld næste uge og det bliver spændende at se om Saleh har noget i ærmet som Belichick ikke kunne finde… 😜

    • De er da gode – uden tvivl. De har bare haft en del svære kampe på det sidste, så jeg ville gerne se, at de kunne blive ved med at vinde i forhold til starten af sæsonen, hvor deres schedule var noget nemmere.

      Der kan ikke være nogen, der mener, at de ikke er blandt de bedste hold i NFL – jeg har bare været usikker på, hvordan de ville klare sig mod andre hold i den absolutte top af ligaen. Som du selv siger så venter den største test i denne uge.

Comments are closed.