Første seed i NFC har skiftet hænder, og så blev uge 12 ugen, hvor vi NFL igen blev ramt af en tragedie i form af en afdød ejer. Her er 10 ting vi lærte i uge 12.

1) Saints er NFCs første seed
Sejren over Falcons på Thanksgiving blev en meningsfuld en af slagsen for New Orleans Saints. Med sejren er de nu 10-1, og er det eneste hold i denne sæson, der har slået Rams (10-1). Så nu er Saints det bedste hold i NFC.

2) Brady overgår Manning
Tom Brady er stadig næsten 3.000 yards efter Peyton Manning i kastede yards i karrieren, når det kommer til grundspillet. Men tæller man slutspillet med overgik Brady i weekenden Manning for flest kasteyards nogensinde. Det betyder også, at Brady om et par uger bliver den første quarterback nogensinde til at kaste for 80.000 yards i sin karriere.

3) Red Rifle er færdig for i år
80.000 når Andy Dalton aldrig. Og i denne sæson når han slet ikke mere. Dalton blev nemlig skadet i tommelfingeren mod Browns søndag, og Bengals har sendt sin quarterback på injured reserve. For Bengals, der startede sæsonen 4-1 er alt siden gået ned ad bakke, og det er meget sandsynligt, at der kun ligger en enkelt sejr mere og venter i år. I så fald slutter Bengals 6-10 og så kan Marvin Lewis vel ikke beholde sig job?

4) Amari Cooper er pludselig god
Ikke at han ikke var udmærket hos Raiders, men han havde ikke kæmpe succes. Hos Cowboys er han dog hurtigt blomstret op, og i torsdags kvitterede han for tilliden med 180 yards og to touchdowns. Cooper ligner den katalysator, der har manglet for Cowboys, og de kan blive farlige, hvis de vinder NFC East.

5) Jaguars kollapser
Jaguars startede sæsonen godt med sejre over Giants og Patriots, men siden er det gået ned ad bakke. Nu med syv nederlag i træk ligner kollapset en realitet, og head coach Doug Marrone må være i farezonen. Søndag blev det grimt, da der udbrød regulær slåskamp mod Bills, og det har nu udløst en kamps karantæne til runningback Leonard Fournette. Og nu har de så i øvrigt også fyret deres offensive koordinator og bænket deres quarterback. What a season.

**Se også: Jaguars fyrer Nathaniel Hackett
**Se også: Bortles bænket: Kessler starter mod Colts

6) Kan Vance Joseph redde sig?
Da Broncos gik på bye week havde de tabt seks af de seneste syv, og Vance Joseph lignede en mand, der var på vej ud. Tre uger senere har de vundet deres seneste to kampe over Chargers (8-3) og Steelers (7-3-1), og pludselig ligner Broncos et helt andet hold. Kampprogrammet er noget lettere i den sidste del af sæsonen, og det er ikke umuligt, at man slutter 9-7 eller måske endda 10-6, hvis man kan slå Chargers igen. Sker det skal Vance Joseph ingen steder.

7) Seahawks kommer i omdrejninger
Seattle startede sæsonen med et knebent nederlag til Broncos, men har siden kun tabt til hold, der har flere sejre end nederlag. To gange Rams (10-1), Chargers (8-3) og Bears (8-3). Men de ser bedre ud og bedre ud, og kun Vikings og Chiefs på det resterende kampprogram har en positiv record. Begge kampe er på hjemmebane. Hold godt øje med Seahawks de kommende uger.

**Video: Chris Carson laver saltomortale og løber videre

8) Vikings’ uafgjorte kan blive afgørende
Det er ved at være noget tid siden, men det første opgør mellem Vikings og Packers endte uafgjort. Efter sejren over netop Packers søndag ligger Vikings til et wild card i NFC, og så kan den uafgjorte blive vigtig. Nok havde en sejr været bedre, men Vikings har lige nu femte seed, fordi de er bedre end Redskins, Seahawks og Panthers (alle 6-5).

9) Den næsten perfekte kamp
To quarterbacks spillede en næsten perfekt kamp i denne weekend. Søndag ramte Philip Rivers på 28 af 29 kast for tre touchdowns. Solidt. Mandag gjorde Marcus Mariota ham næsten kunsten efter med 22/23 og to touchdowns. Forskellen var bare, at Chargers vandt kæmpe stort. Titans scorede kun 17 point og tabte med 17! Så hjælper det altså ikke noget at være ”næsten perfekt”.

10) Texans ærer afdød ejer med ottende sejr i træk
Det her Houston Texans-hold kan noget. De er heldige, at de har vundet otte i træk og nu er 8-3. De kunne nemt have været 5-6 eller endda 4-7. Men det fortæller noget om deres mentale styrke, at de bliver ved med at vinde de tætte opgør, og de kan blive spændende at følge ind i slutspillet, hvor de formentlig vil blive tredje eller fjerde seed.

**Se også: Texans-ejer død i en alder af 81 år