Et sted derude sidder Miami Dolphins’ ubesejrede Super Bowl-hold fra 1972 og åbner champagnen.

Natten til tirsdag fik 49ers således sit første nederlag i denne sæson, og dermed har alle hold i NFL tabt mindst én gang i denne sæson. Her er 10 ting vi lærte i uge 10.


1. Bills ligner en papirtiger

Bills så så gode ud i starten af sæsonen, men de seneste uger har det været mindre imponerende, og kampen søndag mod Browns viste, at Buffalo stadig har et stykke vej endnu. Browns kunne stadigvæk ikke score i redzone, men Bills var ligeså impotente, og så blev det til et nederlag på 12-16. Resten af deres kampprogram er stadig så nemt, at slutspillet er meget sandsynligt, men hvis man vil mere, skal man til at spille bedre.


2. Chiefs er ikke skræmmende

Eller er Ryan Tannehill bare så god? Nej, vel? Patrick Mahomes var tilbage fra sin skade til opgøret mod Titans, men på trods af, at han gjorde, hvad Mahomes nu gør, så var de 32 point ikke nok til at slå Titans. Hjemmeholdet udnyttede Chiefs’ svage løbeforsvar og bare løb og løb med Derrick Henry, og på den afgørende angrebsserie gjorde Tannehill, hvad der passede ham, mod Chiefs’ bagkæde. Lige nu ligner Chiefs ikke mere end højst et tredjeseed i AFC.


3. Lamar Jackson ligner en MVP-kandidat

Ravens ligner til gengæld et hold, der kan presse Patriots i toppen af AFC. De har vundet den indbyrdes kamp, og Lamar Jackson er på vej mod en fantastisk sæson, der efterhånden må ligne noget, der kan give en MVP-titel. Jeg vil lade tallene tale for sig selv.


4. Hvad sker der, Saints?

Det her var muligvis kampen, der redder jobbet for Dan Quinn. Falcons’ forsvar spillede som forvandlet mod Saints – i New Orleans – og holdt Drew Brees og co. til bare ni point. Det sker ikke ofte. Med 26 point holdt Falcons sin gode stime på angrebet, og så endte det i et blowout af hjemmeholdet. Jeg ved ikke, hvad der skete for Saints i dette opgør, men måske ender det med at være det wake-up call, der sender dem på kurs mod en Super Bowl.


5. Staffords flotte stime brudt

136 kampe i træk. Så mange kampe har jernmanden Matthew Stafford startet for Lions, siden han blev draftet. Men søndag var det slut. Stafford var pludselig ude med en rygskade, og så var det Jeff Driskell, der tog over. Bears udnyttede det, og vandt med 20-13, i en kamp, hvor det pludselig så ud til, at Mitchell Trubisky havde en smule selvtillid.


6. Colts brød sammen uden Brissett

I sidste uge blev det til et nederlag til Steelers, da Jacoby Brissett måtte udgå med en skade, og søndag gik det helt galt for Colts, der måtte se en nærmest sikker sejr fordufte, da de slet ikke kunne få tingene til at hænge sammen mod Dolphins. Miami vandt 16-12, og tog sin anden sejr i træk. Colts derimod hænger nu lidt i forhold til at vinde AFC South, men meget kan nå at ske endnu. Sikkert er det dog, at Indianapolis har brug for Brissett.


7. Dalvin Cook skalperer Cowboys

Cowboys har selv en af de bedste runningbacks i NFL, men søndag aften blev de ofre for Dalvin Cook, da Vikings kom til byen og plyndrede Texas’ berømte Cowboys. Cook løb for næsten 100 yards og greb bolde for yderligere 86 i en kamp, hvor Cowboys slet ikke kunne stoppe ham. Cook er nu på vej mod mere end 2.200 kombinerede løbe- og gribeyards, og det er da sådan set meget godt.


8. Rams mangler skarpheden i år

Mange havde nok Rams som en favorit til at gå i Super Bowl i denne sæson, efter deres optræden i samme kamp tilbage i februar. Men sådan kommer det ikke til at gå. Rams er nu 5-4, og i en division med både Seahawks og 49ers ser det svært ud at sætte sig på et wild card i NFC. Jared Goff var ikke god mod Steelers, og man kan undre sig over, at Todd Gurley kun løb bolden 12 gange, når han havde et gennemsnit på mere end 6 yards pr. løb. Føles det som om, vi har haft denne her snak før?


9. Raiders ligner et wild card-hold

Mens Rams ikke ser ud til at have “det” i år, så ser det anderledes godt ud for Raiders, der ellers har måtte stå model til lidt af hvert i denne sæson. I en overraskende svag AFC West er Raiders næstbedst, og det kan være nok til at give dem et wild card, hvis de holder kadencen. Lige nu er det akkurat uden for det gode selskab, men der skal ikke mange fejl til fra Steelers eller Bills, før det kan ændre sig.


10. Lad champagnen flyde: 49ers taber

Som det sidste hold i denne sæson tabte 49ers natten til tirsdag for første gang i denne sæson. De gjorde ellers hvad de kunne for at tage sejren mod Seahawks, men et misset field goal i overtime blev afgørende, og så kunne Seahawks i stedet vinde. På papiret var det en af de sværeste resterende kampe for 49ers i denne sæson, så der er dog stadig masser af se frem til – blandt andet en kamp mere mod Seahawks, og resten af året byder da også på svære modstandere. Men slutspil skal det nok blive til.