Der var masser af drama i weekendens to kampe, og der er lagt op til et brag af en Super Bowl om to uger. Her er 10 ting, vi lærte i konferencefinalerne.

1. Brady gør det igen

Han er 43 år, men Tom Brady bliver bare ved og ved med at levere. Han spillede ikke nogen fantastisk kamp mod Packers søndag, men alligevel står han nu i sin tiende Super Bowl i sin første sæson på et nyt hold. I samme ombæring har han allerede sat flere slutspilsrekorder for Tampa Bay, og så kan man jo selv afgøre, om det siger mest om Bradys evner eller Buccaneers’ manglende slutspilshistorie.

2. Er Aaron Rodgers færdig hos Packers?

Rodgers var ikke glad efter nederlaget til Buccaneers, og på den efterfølgende pressekonference såede Rodgers tvivl om sin egen fremtid hos Packers. Det virker ellers til, at samarbejdet med Matt LaFleur er kommet rigtig godt i gang, men måske ligger der alligevel lidt utilfredshed og ulmer under overfladen. Det skal i hvert fald blive spændende at se, om Packers sender Rodgers afsted i en handel – måske i forbindelse med draften senere på året.

3. Græd I bare, Packers-fans – men giv ikke dommerne skylden

Packers-fans er retteligt ærgerlige over, at deres holds forsøg på et comeback sluttede med en pass interference søndag. En situation, der lignede flere tidligere situationer i kampen, men som indtil det afgørende øjeblik ikke var blevet kaldt. Selv Aaron Rodgers kaldte det et dårligt kald efter kampen, og det ER problematisk, når dommerne ændrer linje midt i kampen. Men det var altså ikke derfor Packers tabte. Green Bay spillede ikke godt i første halvleg og var konservative, mens Bucs pressede på og angreb. Packers var i forvejen heldige med at have gjort kampen tæt igen. Det var ikke ét kald, der ændrede udfaldet.

4. Buccaneers bliver historiske

Med sejren søndag er ikke bare Tom Brady historisk med sin tiende tur til Super Bowl. Tampa Bay Buccaneers bliver også det første hold nogensinde, der kommer til at spille Super Bowl på det stadion, hvor holdet normalt har hjemmebane. Uheldigvis for Bucs er det i en sæson, hvor corona-pandemien sætter grænser for festlighederne, men uanset hvad er det noget, Brady og Bucs kan være stolte af.

5. Chiefs viste klassen

Mens Buccaneers vandt NFC-finalen viste Kansas City Chiefs klassen i AFC og spillede sig i sin anden Super Bowl i træk. Anført af en stærkt spillende Patrick Mahomes havde Bills-forsvaret ingen reelle svar på Mahomes og hans to stærkeste våben i Tyreek Hill og Travis Kelce, der nærmest gjorde, hvad de ville mod Bills-forsvaret. Nu skal det blive spændende at se, om et forbedret Bucs-forsvar kan lukke ned for Mahomes og co.

6. Josh Allen har et stykke vej endnu

AFC-finalen var et opgør mellem to af NFLs bedste unge quarterbacks, men mens Mahomes spillede op til sit bedste, så viste Josh Allen, at han trods en flot sæson og kometagtig udvikling stadig har et stykke vej. Allens kast var ofte upræcise og det gjorde arbejdet svært for hans receivere. Chiefs-forsvaret skal dog også have kredit for at dække fabelagtigt op – hvilket bringer mig til mit næste punkt:

7. Bills har brug for et løbeangreb

For i en kamp, hvor Josh Allen ganske vist var udmærket, så var det også tydeligt, at han ikke kunne gøre arbejdet selv. Allen blev også Buffalos førende rusher, og det er et problem mod et hold som Chiefs, hvor det er en fordel at holde scoren lavt. Og Bills har generelt ikke været et hold, der løber bolden meget, så de har i den grad brug for at styrke den del af deres angreb til den kommende sæson.

8. Hvornår bliver Eric Bienemy cheftræner?

Apropos den kommende sæson, så ser det ud til, at Chiefs får endnu en sæson med Eric Bienemy offensiv koordinator. Utroligt nok, når man tænker på, hvad Chiefs-angrebet har udrettet de seneste år. Meget af succesen kan naturligvis tilskrives cheftræner Andy Reid, der også kalder spil for Chiefs, men det er eksempelvis Bienemy, der står for at eksekvere Chiefs’ angreb i redzone, hvor de har været absolut formidable.

9. Dårlige trænerbeslutninger kostede dyrt

Der var reelt ikke det store spørgsmål om udfaldet i nogen af de to kampe i denne weekend, men begge de tabende hold, havde dog muligheder for at gøre kampene helt tætte til sidst og måske stjæle en sejr. I stedet vil man huske begge cheftrænere for nogle dumme beslutninger, der i sidste ende umuliggjorde et comeback. Værst var beslutningen fra Matt LaFleur om at lade Packers sparke et field goal med kort tid tilbage i fjerde quarter i stedet for at gå efter at få et touchdown. Det pågældende field goal bragte således Bucs’ føring fra otte til fem point, hvilket ikke gør nogen forskel. I begge tilfælde ville Packers skulle bruge et touchdown for at vinde.

10. Et brag venter i Super Bowl LV

Det er den bedste quarterback nogensinde mod den bedste quarterback i ligaen lige nu, der skal mødes i Tampa om 14 dage, og vi kan se frem til et brag af en kamp. Og hvem havde troet, at Rob Gronkowski skulle komme til at spille endnu en Super Bowl? Et stort slag for Chiefs forud for kampen er dog, at de bliver uden venstre tackle Eric Fisher, der overrev akillessenen i AFC-finalen, og han er allerede nu i en kamp mod tiden for at blive klar til sæsonstart næste år.