Der var igen vilde kampe på tapetet, og i det store hele blev der leveret hele weekenden. Derfor kan vi nu se frem til en spændende weekend med konferencefinaler i denne uge.

Er det en fordel at have en friuge i slutspillet? Måske skal man i hvert fald nøjes med én enkelt friuge. Sådan må Ravens tænke efter deres store nederlag i weekenden. 49ers og Chiefs nød godt af deres ekstra friuge. Her er 10 ting, vi lærte i divisionsrunden af slutspillet.


1. 49ers nød godt af friugen

San Francisco slog i den tidlige kamp lørdag fast med syvtommersøm, hvorfor de blev første seed i NFC i denne sæson, og sejren over Vikings illustrerede, hvor vigtigt det kan være med en ekstra uges hvile. Hjemmeholdet havde således flere startere tilbage fra skader, og det blev afgørende i en kamp, 49ers dominerede fra start til slut.


2. Hvad skal der ske med Vikings-angrebet?

Det har været en god sæson for Kirk Cousins og co., men lørdag havde de ingen chancen mod 49ers. Netop Cousins er på vej ind i sit sidste år af kontrakten med Vikings, og den offensive koordinator, Kevin Stefanski, har lige fået job som head coach for Cleveland Browns. Derfor skal Vikings nu til at kigge på, hvordan fremtiden skal se ud i Minnesota.


3. Titans buldrer afsted

Fremtiden er endnu ikke i kikkerten for Titans. For anden uge i træk overraskede Tennessee anført af runningback Derrick Henry, der blev den første runningback nogensinde til at løbe mindst 180 yards i to slutspilskampe i træk. Henry kastede også et touchdown mod Ravens – det første af en runningback i slutspillet i 32 år. Hvis Titans skal nå Super Bowl, så bliver det på ryggen af Henry.


4. Ravens skuffede, men…

…det er stadig svært at sige noget til Lamar Jacksons vanvittige sæson. Hans MVP-stats kan man ikke tage fra ham, og selvom den unge quarterback stod for tre turnovers lørdag, så er der stort håb for fremtiden i Baltimore. Det kræver nok bare lidt mere erfaring i slutspilssituationen.


5. Chiefs lavede vildt comeback

Det var svært ikke at tabe kæben, da Houston Texans bragte sig på 24-0 i første quarter på udebane mod Chiefs søndag. Men det var endnu sværere at samle den op igen i anden halvleg, da Chiefs fuldendte sit vanvittige comeback med en sejr på 51-31. Nu står Chiefs i AFC-finalen for andet år i træk og ligner denne gang en storfavorit til at gå hele vejen.


6. Texans må overveje Bill O’Briens fremtid

Det var ikke nogen imponerende sæson for Texans. I et middelmådig division havde Texans svært ved at snuppe divisionssejren, og der var flere pinlige nederlag undervejs. I wild card-runden var det lige ved at gå galt hjemme mod Bills, og i divisionsrunden fik cheftrænder Bill O’Brien så en nedsmeltning af dimensioner. Først ved at tage et field goal og bringe sig på 24-0 i stedet for at satse på at konvertere en kort fjerde down. Derefter for et hovedløst trickspil på fjerde down dybt inde på egen banehalvdel. Det står efterhånden klart, at Bill O’Brien ikke har den rigtige fornemmelse for spillet i vigtige situationer, og det kan måske koste ham jobbet. Meeeen, det gør det nok ikke.


7. Packers når NFC-finalen med førsteårstræner

Lige nu er de nok ikke kede af, at de ansætte Matt LaFleur i Green Bay. Den unge cheftræner har været et friskt pust til angrebet i det nordlige Wisconsin, men det er forsvaret, der har båret holdet i år. I grundspillet lavede Za’Darius Smith og Preston Smith tilsammen 25,5 sacks, og søndag lavede de yderligere to – hver. Det er virkelig solidt og kan bringe Packers hele vejen i Super Bowl, hvis de kan spille på samme måde mod 49ers i næste uge.


8. Hvad nu, Lynch?

Marshawn Lynch vendte for en kort bemærkning tilbage til Seattle og nåede at score fire touchdowns i tre kampe. Det vil muligvis være nok til, at Seahawks vil forsøge at overtale ham til at tage en sæson mere. Men meget tyder på, at kampen søndag var den sidste gang nogensinde, vi fik Beastmode at se i en kamp. Husk det, hvis du genser kampen eller stadig har den til gode.


9. Broncos erstatter offensiv koordinator

En mands skrald, den andens guld, eller hvordan er det nu? Denver Broncos blev i hvert fald i weekenden så interesseret i Giants’ fyrede head coach Pat Shurmur, at de valgte at fyre deres offensive koordinator Rich Scangerello for at gøre plads til netop Shurmur. Så må Broncos bare håbe, at Shurmur fungerer bedre som OC end HC. Men det plejer han nu.


10. Så ansættes der head coaches

Det er to uger siden grundspillet sluttede, så trænerkarrusellen er i fuld gang. I weekenden hyrede Browns deres nye træner i Kevin Stefanski fra Vikings, og i løbet af sidste uge har også både Panthers og Giants fået nye trænere i Matt Rhule – tidligere Baylor University – og Joe Judge, der kommer fra en stilling som assistent hos Patriots. Sidstnævnte er både et risikabelt og modigt valg, men vil være genialt, hvis det ender godt.