Jaguars vandt! Cardinals er stadig ubesejret og så får vi meget mere overtime end normalt. Her er 10 ting vi lærte i uge 6.

1. Jaguars vandt!

Det lykkedes endelig for Jacksonville! Alt det krævede var en tur til holdets anden hjemmebane i London, hvor de var værter for et tandløst Dolphins-mandskab, der ikke har levet op til forventningerne i år. 23-20 lød cifrene i den første sejr i 21 forsøg for Jaguars.

2. Cardinals stadig ubesejret

Jeg bliver nødt til at nævne Cardinals hver uge, indtil de taber. Jeg havde troet, at besøget i Cleveland ville give Cardinals årets første nederlag, men gæsterne var suveræne, og Browns havde faktisk aldrig en chance. Nu er de hårdt ramt af skader og skal allerede torsdag have besøg af Denver Broncos i en kamp, de bør vinde, men som bliver noget sværere end håbet, hvis ikke skadessituationen når at blive bedre.

3. Raiders kunne uden Gruden

Apropos Broncos, så kommer de ikke ligefrem med momentum. Tre nederlag i træk har trukket selvtilliden ud af holdet. Og der er uro at spore på de indre linjer. Især efter nederlaget til Raiders, der spillede en flot kamp under ekstremt svære omstændigheder. Efter Jon Grudens opsigelse mandag aften kan det ikke være meget tid, Raiders har haft til at forberede sig, men de virkede langt mere klar og motiveret end Broncos. Raiders tog dermed et vigtig skridt i AFC West, hvor de dele førstepladsen med Chargers.

4. Kæmpe statement af Ravens

Netop Chargers kom ned på jorden efter en stribe flotte kampe, og Justin Herbert og co. gå ombord i flyet hjem til Los Angeles med læsterlige klø med i bagagen. Hele 34-6 lød sejren på i Ravens-favør, og Baltimore ligger derfor nu i spidsen af AFC-konferencen som det eneste hold med fem sejre.

5. Overtime bonanza i 2021

Faktisk er det lidt vildt, at nu kun 6 hold i NFL – og kun 1 i AFC – har tabt en eller færre kampe, og det vidner igen om stor lighed i ligaen. Noget andet, der vidner om det er, at vi søndag havde endnu tre overtime-kampe. Dermed har vi haft 11 kampe i overtime i sæsonens første 6 uger. Det er næstflest nogensinde (12 i 1995). Desuden var Jaguars-Dolphins kun ét sekund fra at gå i overtime, Bills-Titans BURDE være gået i overtime (mere om det lidt længere nede).

6. Rekord-Diggs

Jeg nævnte ham i sidste uge, og ligesom med Cardinals bliver Trevon Diggs et tilbagevendende emne, hvis han fortsætter sit spil. I denne uge snuppede Diggs endnu en interception, og den unge cornerback har således mindst en interception i hver af sæsonens første seks kampe. Dermed tangerer han en NFL-rekord, og det skal blive spændende at se, hvor længe han kan blive ved.

7. Uh-oh, Dak

Mens der er gode nyheder for forsvarsfronten for Cowboys er det mere kritisk på angrebet. Her blev quarterback Dak Prescott nemlig igen skadet. Prescott færdiggjorde godt nok kampen mod Patriots, men gik efter kampen rundt med støttestøvle. Det er aldrig et godt tegn, og det skal blive spændende at se, om det kommer til at koste kampe for Prescott.

8. McDermott oversatsede – tag nu pointene

Hvis Elming var stået tidligt op tirsdag morgen for at se Monday Night Football er jeg overbevist om, at han har siddet og skreget “TAG POINTENE”, da Buffalo Bills med under et minut tilbage mod Titans, bagude med 3 point, stod med en fjerde down. Jo jo, Bills var da kommet helt frem til 3-yard-linjen, men man ved aldrig, hvad der kan ske. Og Bills head coach Sean McDermott havde helt sikkert ikke forestillet sig, at Josh Allen ville glide på sit quarterback sneak, så forsøget mislykkedes. Dermed kunne Tennessee juble over sejren, og Bills-fansene stod med en lang næse. Tag nu pointene og send kampen i overtime. McDermott satsede – oversatsede – og det kostede ham kampen.

9. Havde vi glemt Titans?

Mens Bills dummede sig må vi ikke glemme Titans. Jeg havde lidt afskrevet dem, fordi deres sejre ikke havde været super imponerende. Men Tennessee befinder sig i en meget svag division, som de kommer til at vinde med lethed. Og når først kalenderen siger januar, så er der altså noget ved at have et regulært monster som runningback. Nu har Titans vist, at de kan slå en af sæsonens store favoritter, så hvem kan de egentlig ikke slå?

10. Eagles sidder på tre valg i top 11 af draften

Vi slutter lige af med at se lidt fremad. Eagles har gang i en skuffende sæson, og er kun 2-4 efter seks kampe. Men de kan få en rigtig sjov offseason. Lige nu sidder Eagles således på 3 af draftens første 11 valg, hvis der var draft i morgen. Hvorfor? Fordi de supplerer deres eget valg nummer 11, og derudover har de et førsterundevalg fra både Colts (lige nu nummer 8) og Dolphins (lige nu nummer 3). Craaaaazy.