Sæsonen er slut, og vi fik en god omend ikke fantastisk Super Bowl. Her er 10 ting vi lærte af Super Bowl LVI.

1. Stafford beviste, at Lions har holdt ham tilbage

Matthew Stafford har nærmest siden sin første dag i NFL været betragtet som en af de bedre quarterbacks, men før i år havde det aldrig udmøntet sig i sejre i slutspillet. En sceneskift var alt, der skulle til for Stafford, der nu kan kalde sig Super Bowl-vinder med potentiale til mere. Kan Stafford opretholde det gode spil og måske endda tage en stor pris med i købet over de næste 4-5 år vil han næsten være selvskrevet til Hall of Fame.

2. Bengals skal have én klar førsteprioritet i offseason

Apropos Hall of Fame, så kan Bengals’ quarterback Joe Burrow meget vel ende der en dag. Men det kræver, at Bengals beskytter ham. De tog den rigtige beslutning i offseason, da de draftede Ja’Marr Chase i stedet for en offensiv tackle, men nu er der ingen vej tilbage. Den offensive linje SKAL forbedres markant til næste sæson, hvis ikke Burrow skal ende sin karriere alt for tidligt. I sine bare 30 kampe er han allerede blevet sacket 102 gange og haft en alvorlig knæskade – søndag så det ud til, at han var tæt på at pådrage sig en mere.

3. Sikke en aften for Van Jefferson

Super Bowl-vinder på hjemmebane! Så kan det vel næsten ikke blive bedre. Eller hvad? For Van Jefferson blev det en aften uden fest til langt ud på natten med holdkammeraterne. Han hastede i stedet til hospitalet, hvor hans kæreste var i gang med at føde deres andet fælles barn. Så på den måde blev Van Jeffersons aften bedre, end nogen nogensinde kunne håbe på.

4. Cooper Kupp blev historisk

For Jeffersons receiver-kollega blev det også en rigtig god aften. Otte grebne bolde for 92 yards og to touchdowns var således nok til at gøre Cooper Kupp til Super Bowl MVP. To spillere i NFL-historien har opnået både at vinde Super Bowl MVP, vinde ligaens såkaldte “Triple crown” (flest grebne bolde, flest yards og flest touchdowns), og vinde prisen som Offensive Player of the Year. Den ene var legenden Jerry Rice, der gjorde det fordelt over en hel karriere. Den anden er Cooper Kupp, der har gjort det hele i denne sæson!

5. Det samme gjorde Von Miller

Mens Kupp skrev historie på den offensive side af bolden, så gjorde Von Miller det samme på den defensive side af bolden. Med sine to sacks nåede Miller således op på 4,5 sacks i Super Bowl-sammenhæng. Det er flest nogensinde. En rekord, han nu deler med Charles Haley. Men hvor Haley gjorde det på fem Super Bowls skulle Miller kun bruge to. Nu skal det blive spændende, om Rams holder fast i Miller, eller om han smutter tilbage til Broncos, som han ikke har kunnet holde op med at tale om, siden de handlede ham til LA.

6. Dommerne fik uheldig hovedrolle

Længe så det ud til, at dommerne i Super Bowl havde besluttet sig for at lade spillerne spille og ikke kaste for mange flag. Beundringsværdigt, og dejligt at kampen ikke skulle fløjtes i stykker. Men så kom fjerde quarter. Og mens de mange penalties, der kom i slutningen af kampen sagtens kunne dømmes, så var det ærgerligt, at linjen, de havde lagt, pludselig rykkede sig. For så er det umuligt for spillerne at vide, hvad der er tilladt eller ej, og i sidste ende blev det – måske – kampafgørende.

7. Hvad nu, Odell?

Odell Beckham Jr. kan juble over en Super Bowl-sejr i sin første sæson med Rams. Men undervejs blev stjernereceiveren skadet, og det ligner en alvorlig knæskade, der kommer til at holde ham ude i mange måneder. Beckham Jr. er free agent efter sæsonen, så spørgsmålet er nu, hvilket hold, der tør tage en chance og tilknytte den småkontroversielle receiver – især, hvis han ikke er klar til sæsonstart.

8. Half time-show blandt de bedste

Hiphop er egentlig ikke så meget mig. Men jeg må sige, at jeg blev positivt overrasket over årest pauseunderholdning, der hurtigt stryger ind blandt de bedste nogensinde – Måske fordi det bragte mig tilbage til 90’erne. Jeg ved det ikke. Men kom gerne med mere af den slags. Så er det bare ærgerligt, at seks superstjerner kun har lige under et kvarter til at folde sig ud, men det er jo en del af gamet.

9. Aaron Rodgers og Russell Wilson må overveje sine muligheder grundigt

Rygterne har svirret om Russell Wilson og især Aaron Rodgers siden før denne sæson startede, og efter denne Super Bowl må de begge overveje deres muligheder grundigt. De har nu to år i træk kunnet se en quarterback skifte til et godt hold og øjeblikkeligt vinde Super Bowl. Og når det efterhånden lader til, at det er svært for dem at vinde i deres nuværende situation, så ville det da give mening, hvis de kunne tvinge sig til et andet mere slagkraftigt hold.

10. Usikre tider forude for Rams

Rams har bygget sit hold på en helt særlig måde. Så særlig, at sidste gang de draftede i første runde var i 2016. Sean McVay blev head coach i 2017 og har således aldrig haft et førsterundevalg i sin tid hos Rams. Både i år og næste år har de heller ikke et valg i første runde. Alle de valg er i stedet brugt på at anskaffe store stjerner, der i sidste ende har skaffet holdet en Super Bowl. Men hvad så nu? Flere stjerner har kontraktudløb, og for at det ikke skal være løgn, så har både megastjernen Aaron Donald OG træner Sean McVay luftet tanker om karrierestop. Jeg tror ikke, det kommer dertil for nogen af dem, men med en Super Bowl-sejr i hus ville det da ikke være første gang, det var sket. For Rams’ skyld må man håbe på, at de kan holde sammen på holdet og langtsomt begynde at opbygge ny draftkapital.

Og med det: Glædelig offseason!