Endnu en kamp blev afgjort på det sidste spil, og så har vi en lidt overraskende deltager i Super Bowl. Her er 10 ting vi lærte i den seneste uge – plus en lille bonus.

1. Bengals slår Chiefs i comeback – igen

For anden gang i sæsonen slog Bengals Chiefs og for anden gang var det efter at have været bagude med 11 ved pausen. Det viser noget om den modstandsdygtighed, de render rundt med i Cincinnati og er nok også et klart eksempel på, at vi ikke skal dømme dem ude på noget tidspunkt, når vi når Super Bowl. Chiefs er i øvrigt 27-2 siden 2018, når de fører med mindst 11 point ved pausen. De to nederlag er årets to kampe mod Bengals.

2. Sjælden fejl fra Mahomes kostede – måske – sejren

Faktisk burde Chiefs nok have ført med 14 eller måske endda 18 point ved pausen. Men en sjælden fejl af Mahomes kostede Chiefs point. Mens tiden var ved at løbe ud kastede Mahomes således til Tyreek Hill bag ved line of scrimmage, og Hill blev tacklet uden for endzone. De mindst tre point, som Chiefs efterlod på banen i den situationen havde været afgørende sidst i kampen – og formentlig sendt Chiefs i Super Bowl.

3. Er Evan McPherson blandt de bedste kickere i NFL?

Endnu en gang blev rookie Evan McPherson den helt store helt for Bengals. For anden kamp i træk sparkede McPherson således holdet videre med et field goal på kampens sidste spil, og rookien er nu 12-12 på field goals i slutspillet. Det er ny rekord.

4. Chiefs’ vindue lukker langsomt i

Chiefs vil formentlig altid være relevante, så længe Patrick Mahomes er deres quarterback. Men med nederlaget til Bengals er det værd at overveje, om Chiefs’ Super Bowl-vindue langsomt begynder at lukke i. Fra næste sæson stiger Mahomes’ såkaldte cap hit således fra 7,5 millioner dollars i år til 35,8 millioner dollars. Derfra bliver det kun værre, og selvom Chiefs kan omstrukturere hans kontrakt, så vil det i fremtiden blive sværere at tiltrække og betale løn til superstjerner, der kan hjælpe Mahomes og co.

5. Rams spiller Super Bowl på hjemmebane

Før sidste år var der aldrig et hold, der havde spillet Super Bowl på hjemmebane. Nu sker det for andet år i træk. For med Rams’ sejr over 49ers kan de nu se frem til en Super Bowl på SoF Stadium, hvor Sean McVay og co. normalt har hjemme. Rams blev i øvrigt også det første hold nogensinde, der spiller både konferencefinale og Super Bowl på eget græs. Og det som fjerde seed i NFC-konferencen! Til Super Bowl er Rams dog betegnet som udehold, men det overlever de nok, når de mærker opbakningen på tribunerne.

6. Dyre investeringer gav pote for Los Angeles

To førsterundevalg for Matthew Stafford. Et andet- og et tredjerundevalg for Von Miller. Tilgangen af Odell Beckham Jr. midt på sæsonen. Rams har investeret masser af kapital i denne sæson, og nu giver det pote. Især tilgangen af Stafford har været vigtig, og den tidligere Lions-quarterback må føle, at han er kommet i himlen efter mange middelmådige år hos Lions, hvor han egenhændigt har holdt holdet oppe.

7. Sean McVay fik endelig brudt sin 49ers-forbandelse

Før NFC-finalen var Sean McVay 3-7 mod 49ers under Kyle Shanahan og havde tabt de seneste seks kampe mod Shanahans tropper. Mod resten af NFC West er McVay 18-4. Men mod 49ers søndag lykkedes det endelig for McVay at få en sejr mod 49ers og i betragtning af anledningen må man sige, at det var det helt rigtige tidspunkt for Rams.

8. Er 49ers nu Trey Lances hold?

Jimmy Garoppolo var ikke som sådan dårlig mod Rams. Men han kastede dog en afgørende interception til sidst og med Trey Lance ventende på sidelinjen er det bestemt muligt, at Jimmy G er fortid hos 49ers efter denne sæson. Mit bedste bud er, at 49ers finder et hold, der er villig til at give et højt draftvalg for Garoppolo – måske et andetrundevalg – og så er Trey Lance starter i San Francisco til næste sæson.

9. Nu falder brikkerne på plads i trænerkarussellen

Broncos var det første hold, der slog til med ansættelsen af Nathaniel Hackett som ny head coach forleden dag. Og siden er andre fulgt med. Matt Eberflus er ny chef i Chicago, Brian Daboll er ny træner for Giants, og Raiders har hyret Josh McDaniels. Vikings, Texans, Saints, Dolphins og Jaguars har endnu ikke deres næste head coach på plads.

10. Inkompetence Jaguars slår til igen

Og vi bliver lige ved Jaguars. For endnu en gang har de bevist, hvor inkompetent en ledelse, der styrer løjerne i Jacksonville. Søndag kunne ESPNs Adam Schefter således fortælle, at Jaguars gerne ville have interviewet Rams’ offensive koordinator Kevin O’Connell til deres ledige stilling som head coach. Men de må vente. Jaguars nåede således ikke rettidigt at bede om lov, så nu må de vente til efter Super Bowl om to uger. Til den tid er det formentlig for sent. Jaguars-fans er ikke glade, og mandag trendede #FireTrentBaalke (Jaguars sportsdirektør) på Twitter.

11. BONUS: Brady stopper karrieren – nu officielt

En kæmpe nyhed lagde NFL-verdenen ned lørdag. Tom Brady stopper endelig karrieren efter 22 sæsoner! Det kunne begge de to velansete reportere Adam Schefter og Jeff Darlington berette. Problemet var bare, at historien lod til at være en and. I hvert fald blev det hurtigt modsagt fra mange sider, og mandag fortalte Brady i en podcast, at han stadig overvejer, hvad der skal ske. Det er ikke hver dag, vi får sendt historiens mest succesfulde spiller på pension for tidligt. Ups.

OPDATERING: Efter udgivelsen af denne artikel valgte Brady at gøre historien til sin egen og offentliggjorde officielt tirsdag, at han stopper karrieren efter 22 år.