To uger er grundspillet er overstået, og hvis du troede du var blevet klogere efter uge 1, så blev meget vendt på hovedet i uge 2. Spørgsmålet er så bare, om det hele vendes på hovedet igen i uge 3. Her er 10 ting vi lærte i uge 2.

1. Mac Jones > Zach Wilson

Ret skal være ret, Bill Belichick gør normalt livet rigtig svært for rookie quarterbacks. Men det er svært ikke at stå med følelsen af, at Jets måske skulle have draftet Mac Jones i stedet for Zach Wilson. Da de to rookies mødtes søndag hed facit således fire interceptions for Wilson. Ikke fordi Jones kastede masser af touchdown (0 faktisk), men han ser bare mere kontrolleret ud.

2. Saints bliver op og ned hele året

I spilleuge 1 så Saints fantastiske ud mod Packers. I søndags mod Panthers lignede de et helt andet hold og kunne slet ikke spille lige op med Carolina Panthers. Og det er nok billedet på Saints det meste af året, hvis ikke Jameis Winston for alvor viser sig som en franchise quarterback.

3. Vanvittige Brady sætter rekorder

Manden siger, at han vil spille til han er 50, og som han spiller lige nu er der vel heller ingen grund til at stoppe. Efter to uger har Brady nu kastet 9 touchdowns. Det var ottende gang i karrieren at Brady kastede mindst 5 touchdowns i en kamp og med sejren har Buccaneers nu rekorden for flest sejre i træk med mindst 30 scorede point. Sejren over Falcons var nummer 9 i træk i den kategori.

4. Lamar Jackson overvandt sin onde ånd

I sidste uge jokede jeg med, om jeg kunne jinxe Chiefs, fordi Patrick Mahomes aldrig havde tabt en kamp eller kastet en interception i september. Søndag gjorde han begge dele, da Ravens lavede et stort comeback og slog de forsvarende AFC-mestre i et brag af en kamp. Det var samtidig første gang, Jackson slog Mahomes, og man kunne da måske godt håbe, at de to hold mødes igen i slutspillet. Det var i hvert fald underholdende.

5. Rodgers er nu nummer 10 all time

Jeg troede faktisk, at han for længst var kommet i top 10. Men det var først med sejren over Lions i nat, at Aaron Rodgers passerede John Elway på listen over flest kasteyards i karrieren og dermed rykkede op på en tiendeplads. Otte ud af de 10 i toppen af listen er i øvrigt quarterbacks, der har spillet inden for de seneste seks år, hvilket meget godt bevidner, at NFL er blevet en kasteliga – og at vi er heldige at opleve nogle af sportens største stjerner.

6. Justin Fields fik første sejr

Bears’ rookie Justin Field blev smidt i ilden mod Bengals, da Andy Dalton måtte udgå med en skade, og så fik quarterbacken sin første sejr i NFL. Det var dog ikke ham selv, der rigtig gjorde noget for det. Fields ramte på mindre end halvdelen af sine kast, kastede en interception og var heldig med at få fat i sin egen fumble. Han blev til gengæld hjulpet af, at Bengals’ quarterback Joe Burrow nedsmeltede i fjerde quarter og kastede tre interceptions. Lad os se, hvordan Fields udvikler sig fremadrettet.

7. Teddy Bridgewater spiller som en af ligaens mest effektive quarterbacks

I Broncos var fansene ærgerlige, da man ikke draftede Justin Fields. Og da Teddy Bridgewater blev udnævnt til starter var der ikke meget håb for sæsonen. Men to kampe inde i grundspillet har Bridgewater vist sig som en af ligaens mest effektive quarterbacks. Broncos er 2-0, Teddy B har kastet fire touchdowns og ingen interceptions og ramt på 77 procent af sine kast. Og nå ja, så er han faktisk den quarterback, der har forsøgt flest kast over 20 yards. Hvis han kan holde niveauet bliver Broncos rigtig farlige i år.

8. Skader til QBs overalt

Det kræver dog selvfølgelig, at han holder sig skadesfri. Det var der mange andre quarterbacks, der havde problemer med søndag. Således måtte både Andy Dalton, Carson Wentz, Tua Tagovaioloa og Tyrod Taylor udgå med skader. Raiders’ Derek Carr var også midlertidigt sat ud af spil, men kom tilbage. I sidste uge var det Ryan Fitzpatrick, der udgik for Washington. Hvem bliver den næste?

9. Op og ned for mange hold

Uge 2 i NFLs grundspil var i grunden meget typisk. Meget blev vendt på hovedet i forhold til sidste uge, og der er stadig mange ubesvarede spørgsmål inden grundspillet går ind i sin tredje uge. Hold, der i sidste uge så virkelig gode ud, var dårlige i denne uge og omvendt. Derfor må vi nok konkludere, at vi lige skal se det hele an en uge mere.

10. Vikings og missede field goals – nævn en mere ikonisk duo

Ja, jeg kan altså ikke komme uden om det, Vikings-fans. Beklager. Men altså kickere med vigtige spark og Vikings er bare en rigtig dårlig kombination. Søndag gjaldt det sejren over Cardinals, men desværre for Minnesota kunne Greg Joseph ikke ramme det afgørende 37-yard field goal, der havde givet udeholdet sejren. Jeg synes, det lyder bekendt?