Med kun to uger tilbage af grundspillet begynder slutspilspladserne så småt at blive fordelt. Her er 10 ting vi lærte i uge 16.

1. Jaylen Waddle på vej mod vild rekord

Al snak har været om JaMarr Chase i år, men en anden rookie receiver har måske gjort det endnu bedre. Jaylen Waddle er allerede en kæmpe stjerne i Miami og er nu på vej til at sætte rekord for flest receptions for en rookie nogensinde. Han kan nå rekorden allerede i den kommende uge.

Dolphins blev med sejren over Saints mandag i øvrigt det første hold nogensinde, der har både tabt og vundet syv kampe i træk i den samme sæson.

2. Har Cardinals narret os fra start?

Arizona virkede længe som NFLs bedste hold, men bortset fra et par flotte sejre i starten af sæsonen har de faktisk ikke slået mange hold med en winning record. Nu har de tabt tre i træk og afgivet førstepladsen i NFC West til Rams. Og var det ikke for andre resultater i denne uge, ville de ikke engang være klar til slutspillet endnu.

3. Aaron Rodgers blev historisk

Med sit første touchdown i sejren over Browns nåede Aaron Rodgers op på 443 touchdowns og dermed slog han Brett Favres rekord for flest touchdowns for Green Bay Packers. Green Bay tog desuden endnu en sejr og sidder på toppen af NFC, hvor de ser ud til at have gode chancer for en friuge i slutspillet.

4. Buccaneers vinder NFC South

For første gang siden 2008. Dengang hed quarterbacken Jeff Garcia, og det siger lidt om, i hvor lang tid Bucs-fans har måttet acceptere skuffende resultater. Nu er de tilbage i slutspillet og skal forsøge at forsvare deres Super Bowl-sejr fra sidste sæson.

5. Bills genvinder føringen i AFC East

En mulig modstander i Super Bowl kan være Bills, der måske har fundet formen igen efter en mindre god periode. Med en solid og sikker sejr over Patriots søndag genvandt Bills føringen i AFC East og styrer nu mod slutspillet – det er dog usandsynligt, at de kan nå førsteseed i AFC.

6. Cowboys vinder NFC East efter Raiders’ sejr

Cowboys gjorde selv arbejdet færdigt med en storsejr over Washington i den sene kamp søndag, men det var utroligt nok en sejr over Raiders over Broncos i AFC West, der var med til at sikre divisionssejren i NFC East for Cowboys. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor, men det er vist nok noget med resultater mod såkaldte “common opponents”.

7. Chiefs tæt på førsteseed i AFC

Med Chargers’ nederlag søndag og Chiefs’ sejr sikrede Kansas City sig endnu en gang sejren i AFC West, og samtidig kom de tæt på at sikre sig førsteseed i AFC. Utroligt nok i betragtning af, hvor dårligt de startede sæsonen.

8. Hvor lang snor har Pete Carroll?

Seahawks tabte til sidst kampen mod Bears og er nu 5-10. Dermed er Seahawks sikret sidstepladsen i NFC West for første gang i årevis. Pete Carroll er klar til at fortsætte, men hvor lang snor har han? Og hvor stor en del af hans succes skyldes reelt bare Russell Wilson?

9. Burrow slagter Ravens – igen

For anden gang i denne sæson fik Bengals skovlen under Baltimore Ravens og i samme ombæring kastede han for 525 yards. Det er fjerdemest nogensinde. Det var i øvrigt også første gang siden 2009, at Bengals vinder begge kampe mod både Steelers og Ravens.

10. Jaguars beholder general manager

Jaguars skal på trænerjagt, men af uransagelige årsager har de valgt at holde fast i sportsdirektør Trent Baalke. Dermed får han medbestemmelse i forhold til at ansætte efterfølgeren til Urban Meyer. Lige nu er Jaguars angiveligt interesseret i at tale med Byron Leftwich, Jim Caldwell og Doug Pederson.