Udskudte kampe på grund af covid-19 satte sit præg på uge 15 i NFL, hvor stadig kun ét hold har sikret sig en slutspilsplads. Her er 10 ting vi lærte i uge 15.

1. Covid-19 rammer for alvor NFL – igen

NFL havde håbet, at sæsonen ville forløbe glat og uden forsinkelser, men så kom Omikron-varianten, og derfor måtte NFL for første gang i denne sæson flytte kampe. Det er også årsagen til, at denne tekst først udkommer i dag. Ærgerligt for NFL, der dog også bliver nødt til at få styr på de konkurrenceforvridende udfordringer ved at flytte kampe, når kun ét hold i et opgør har mange smittede. Fx blev Seahawks hårdt ramt i denne uge af, at Rams først havde en masse smittede, fik kampen flyttet, fik deres spillere tilbage, mens Seahawks i stedet blev ramt af smitte – dog uden at kunne få flyttet kampen igen. Og nu er de så begyndt at teste MINDRE?!

2. Chok for Arizona

Cardinals startede 7-0, men er nu 10-4 efter et chokerende nederlag til Detroit Lions. Det er virkelig bekymrende for Cardinals, at de er faldet så meget sammen, at de nu taber til ligaens prügelknabe. Hvad værre er vandt Rams igen i denne weekend – mere om det længere nede.

3. Chargers forspildte gylden mulighed

Torsdag aften havde Chargers mulighed for at tage føringen i AFC West med en sejr over Chiefs. Og det så længe ud til at lykkes. Men med lidt over et minut tilbage i ordinær tid scorede Chiefs, og sendte kampen i overtime. Her fik Chargers slet ikke en chance, inden Patrick Mahomes havde ført Chiefs til en sejr og en føring på to kampe i divisionen. Det ligner endnu en divisionstitel til Chiefs.

4. Ravens imponerer trods nederlag

Ravens ser ud til måske at tabe divisionstitlen i AFC North, men de gjorde gjorde det overraskende godt mod Packers søndag, hvor de måtte starte Tyler Huntley på quarterback. Og Huntley var faktisk lige ved at gøre det umulige og slå NFCs førerhold, men en two-point-conversion til sidst mislykkedes, og så tabte Ravens. At de kan spille lige op med Packers i deres situation i forhold til skader er virkelig imponerende.

5. Packers bliver første divisionsvinder

Apropos Packers, så blev de med sejren over Ravens årets første divisionsvinder i NFL. Og med NFC North i sækken kan de nu fokusere på at vinde hele NFC-konferencen og få en friuge inden slutspillet. Ikke overraskende, men interessant i betragtning af, at Rodgers inden sæsonen nærmest nægtede, at han nogensinde ville spille i grønt igen.

6. Dennis Allen har krammet på Buccaneers

Saints skulle finde en måde at slå Buccaneers søndag, der ikke krævede meget angreb. De klarede skærene med ni point. For endnu en gang viste Saints’ defensive koordinator, at han har krammet på Tampa Bay Buccaneers. Allen fungerede som cheftræner på dagen på grund af covid-19 til head coach Sean Payton, men det var intet problem og Saints tillod Tom Brady og co. at score lige præcis 0 point. Saints er nu 7-7 og har gode muligheder for at snige sig med i slutspillet.

7. Rams indhenter Cardinals

Rams endte med at trække det længste strå mod Seahawks på grund af noget covid-19-halløj, og med sejren over Seahawks er de dermed 10-4. Med Cardinals’ nederlag til Lions står de to hold nu helt lige, og det virker sandsynligt, at Rams kan ende med at vinde NFC West. Samtidig røg Seahawks så godt som ud af slutspilskampen. Der skal nu et mirakel til, hvis de skal med videre.

8. Titans skal håbe på Derrick Henry tilbage

Titans så længe ud til at et af de bedste hold i AFC. De ligner stadig et hold, der på gode dage kan spille op med de bedste. Men hvis de skal gøre sig forhåbninger om at komme langt i slutspillet, så skal de hurtigt skynde sig at få Derrick Henry tilbage fra skade. Angrebet har ikke været det samme, siden han blev skadet, og nu puster Colts Titans i nakken.

9. Colts stempler for alvor ind

Netop Colts kunne have mistet et vigtigt skridt i denne uge med en kamp mod Patriots. Men Colts fik rookie Mac Jones ned på jorden og Jonathan Taylor viste endnu en gang, hvorfor han skal være en del af MVP-diskussionen. Sejren sender Colts på 8-6, og nu ligner det slutspil for Carson Wentz og co.

10. Flere trænerfyringer på søndag?

Når søndag bliver til mandag i uge 16 starter den periode, hvor hold, der er på udkig efter en ny træner kan begynde at afholde samtaler med potentielle kandidater. Derfor tror jeg, at vi begynder at se trænerfyringer allerede natten til mandag dansk tid, når flere hold ryger ud af slutspilsbilledet eller af anden årsag beslutter, at der skal ske noget nyt.