Skøre sejre, mærkelige stats og en fyret koordinator. Her er 10 ting vi lærte i uge 13.

1. Ravens gamblede – og tabte

Ravens havde ikke nogen god uge i sidste uge, men formåede alligevel at slå divisionsrivalerne fra Browns. Søndag skulle de så have oprejsning mod Steelers, men sådan gik det ikke. For anden uge i træk fungerede angrebet ikke optimalt for AFC North-holdet, men alligevel stod Baltimore til sidst med chancen for at vinde kampen. I stedet for at udligne til 20-20 og sende kampen i overtime forsøgte Ravens at tage føringen med en two-point-conversion, men missede og det kostede potentielt sejren. Nu er førstepladsen i AFC-konferencen i stedet givet videre til Patriots. Gisp!

2. Mac Jones kastede kun TRE gange!

Netop Patriots vandt mandagskampen over divisionsrivalerne fra Buffalo, der må være ekstremt skuffede oven på den omgang. Ikke alene har Patriots nu taget en relativt sikker føring i AFC East. De gjorde det på en vindblæst aften ved kun at kaste bolden tre gange i hele kampen. TRE GANGE! Mac Jones ramte på to af de tre kast for 19 yards, og så behøvede han ikke foretage sig mere resten af aftenen. Nemt.

3. Rams tilbage på sporet mod Jaguars

Rams vandt for første gang med Von Miller og Odell Beckham Jr. på banen, da modstanderen hed Jaguars, og dermed holder Los Angeles presset på Cardinals i toppen af NFC West, hvor 49ers tabte et vigtigt skridt. Det var Rams’ første sejr i fire kampe, og nu venter et sindssygt vigtigt opgør mod Cardinals i næste uge.

4. Lions vandt endelig!

Så gik den ikke længere, og Lions slog Vikings i weekenden, så de nu er 1-10-1. Sejren kom i hus på et touchdown i sidste sekund, og så kunne jublen bryde ud på hjemmebanen i Detroit. Lions ligger stadig til det første valg i draften, og der vil de i virkeligheden nok gerne blive, så de skal ikke vinde for mange flere kampe – men det kan da give lidt momentum.

5. Længste Seahawks-løb i år? Fake punt

Seahawks har været inde i en dårlig periode, så Pete Carroll må have ment, at der skulle ske noget drastisk, da Seattle tidligt i kampen mod 49ers skulle punte fra egen 27-yard-linje. Et direkte snap til Travis Homer snød 49ers, og Homer løb den hele vejen “Home” til et touchdown og en føring på 7-0 til Seahawks. 49ers kom siden tilbage, men i sidste ende gjorde de syv point forskellen, og gav Seahawks sejren. Det var Seahawks’ længste løbespil i år.

6. Colts tromler videre – holder Texans til 0 point

Colts må ærgre sig over, at de dummede sig mod Buccaneers i sidste uge, for i denne uge var de tilbage på sporet og slagtede Texans med 31-0. Kampen var aldrig spændende, og Indianapolis gør alt, hvad de kan for at presse Titans i AFC South. Nederlaget til Texans eliminerede dem i øvrigt matematisk fra slutspillet som det første hold i år.

7. Endnu en sejr til Dolphins

Dolphins tabte syv af de første otte kampe, men har nu vundet fem i træk, og er tilbage i midterfeltet. Nu venter bye week efterfulgt af en hjemmekamp mod Jets (den femte hjemmekamp ud af de seneste seks). I sæsonens sidste tre uger venter dog svære opgaver, så det er nok urealistisk, at Dolphins kan blive et slutspilshold.

8. Mahomes’ værste kamp i karrieren var godt nok

Jeg skrev i denne blog sidste uge, at Vic Fangio altid lavede gode gameplans mod Chargers og Chiefs. Det beviste han igen søndag aften, hvor Broncos-forsvaret lukkede totalt ned for Mahomes og Chiefs’ angreb. Mahomes sluttede således kampen mod Broncos med en værste passer rating i karrieren. Desværre for Broncos fungerede kun forsvaret og løbespillet, mens Teddy Bridgewater og resten af angrebet var så horribelt dårligt, at Chiefs vandt med 22-9 alligevel (inklusiv et defensivt touchdown). Chiefs er ved at finde formen, men har stadig problemer med angrebet, mens Broncos ligner et virkelig godt hold – hvis altså lige de havde en quarterback. Det vil de formentlig jagte kraftigt i offseason i form af Aaron Rodgers eller Russell Wilson.

9. Murray og Hopkins tilbage: Cardinals suveræne

Efter nogle kampe ude og en friuge var Kyler Murray og DeAndre Hopkins tilbage for Cardinals, og det kunne ses søndag mod Bears, der aldrig havde en chance. Det hjalp ikke, at Andy Dalton kastede fire interceptions. Men det var opløftende for Cardinals, der holder fast i førstepladsen i NFC og har gode muligheder for at beholde den position.

10. Panthers fyrer offensiv koordinator

Panthers spillede ikke i denne uge, men ville gerne være med i min lille tekst her, så de fyrede søndag deres offensive koordinator Joe Brady, der ellers inden sæsonen blev snakket om som potentiel head coach efter denne sæson. Man kan så undre sig over, at Panthers ikke fyrede Brady allerede sidste mandag, så afløseren ville have ekstra tid til at forberede sig på sit nye job, men hvad ved jeg?