Store favoritter er kommet i problemer, mens andre er ved at finde slutspilsformen. Her er 10 ting vi lærte i uge 11.

1. Jonathan Taylor er den nye løbekonge i NFL

Nu har Derrick Henry været skadet i et par uger, og Colts’ Jonathan Taylor har ikke været sen til at træde til og snuppe rollen som NFLs løbekonge. Efter en stærk præstation søndag fører Taylor nu ligaen i løbeyards, mens han i kampen mod Bills stod for hele fem touchdowns. Colts ligner pludselig et rigtig farligt hold..

2. Cams homecoming blev spoleret

Håbet var stort for Panthers, da Cam Newton fik comeback for holdet, der draftede ham i sidste uge og scorede to touchdowns. Men hans første kamp tilbage på sin gamle hjemmebane blev ikke nogen succes. Newton stod godt nok bag tre touchdowns, men det var ikke nok mod hans gamle træner og modstander på dagen Ron Rivera, der fik en sejr med hjem til Washington.

3. Hvad er der med Titans?

Vi er 11 uger inde i sæsonen og Titans er 8-3. Umiddelbart gode takter, og holdet fører da også AFC-konferencen. Men her bliver det mærkeligt: Man er 7-0 mod slutspilshold fra sidste sæson – flot. Til gengæld har man så tabt til Jets og i weekenden blev det til et nederlag til Texans. De to hold har til sammen vundet 4 kampe – halvdelen af dem altså mod Titans. What?

4. …og Bills?

Bedre ser det ikke ud hos Bills, der nu har smidt en fantastisk position i AFC væk og med nederlaget til Colts nu ikke engang kan bryste sig af at føre AFC East – mere om det senere. Bills ligner stadig et slutspilshold, men de skal stramme op, hvis de har forhåbninger sent i januar.

5. Sejr kan kickstarte Vikings’ sæson

Apropos forhåbninger i januar, så fik Vikings’ sæson en livsvigtig indsprøjtning søndag med en flot sejr over Packers. Hele 34 point blev det til mod et ellers fremragende Packers-forsvar, og det er selvfølgelig rigtig positivt. Mindre positivt var det dog, at forsvaret blev ved med at lukke Packers tilbage ind i kampen. Og så har Packers altså et kicker-problem.

6. Ravens kunne uden Lamar – Fields skadet

Baltimore havde brug for at komme tilbage på sporet mod Bears efter et skidt resultat i sidste uge mod Dolphins. Og selvom opgaven blev gjort sværere af, at Lamar Jackson var ude med sygdom, så klarede Ravens alligevel skærene og holdt sig til i konkurrencedygtige AFC North. Værre ser det ud for Bears, der måtte se deres unge stjernefrø Justin Fields forlade banen. Meldingerne er heldigvis gode, så vi får nok snart Fields at se igen, men det var en advarsel til Chicagos front office om, at Fields skal beskyttes godt – og lære at beskytte sig selv.

7. Chiefs’ forsvar ligner pludselig en styrke

Jeg har grint meget i disse spalter over Chiefs’ horrible forsvar. Men de sidste par uge er der sket noget, og det ser nu virkelig ud til, at de har fået styr på en del af deres problemer. Det er rigtig dårlige nyheder for resten af AFC, men Chiefs skal samtidig også holde fast i en svær division.

8. Eagles har fundet formen

Nævnte det kort i sidste uge, og fik det bare slået fast her. En stensikker sejr over Saints var godt at se for Eagles-fans, der må glæde sig over Jalen Hurts’ spil i denne sæson. Samtidig kan de glæde sig over, at Cowboys nu har tabt to af de sidste tre, så NFC East er helt åben.

9. Patriots i front af AFC East

Tilbage til AFC East, hvor alt nu er som det plejer. Med Bills’ nederlag og Patriots’ sejr torsdag er Bill Belichick og co. nu tilbage i spidsen af AFC East, hvor de har holdt til nærmest siden Tea Party-bevægelsens spæde start – sådan føles det i hvert fald. Så er spørgsmålet bare, om rookie Mac Jones kan stå for presset. Men han slår mig ikke som typen, der lader sig kue.

10. Bucs er stadig bundsolide

Der var ellers lige lidt ridser i lakken med eksempelvis nederlaget til Washington i sidste uge. Men mandag aften kom Tom Brady og co. tilbage på sporet med en stor sikker sejr over Giants, og Bruce Arians’ mandskab viste, at de stadig er en force i NFC, som skal tages meget alvorligt. Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at Tampa Bay lige nu er det hold, jeg har mest tiltro til kan nå Super Bowl i NFC-halvdelen – igen. Ikke mindst på grund af Brady.