Lions går ikke 0-17, Cam Newton er tilbage og så var der masser af overraskelser igen i denne uge. Her er 10 ting vi lærte i uge 10.

1. Så tæt på for Lions

Detroit leder stadig efter sin første sejr, men det var så tæt på mod Steelers i et opgør, der lagde op til at flaske sig helt perfekt for dem. Ben Roethlisberger var ude med covid-19, og så skulle det da være muligt at slå et Steelers-mandskab med en reserve på quarterback? Nej? Nå, men i det mindste blev det uafgjort (16-16), så nu går Lions ikke 0-17. Så kan de gå 0-16-1 i stedet.

2. Patriots stempler for alvor ind i kampen om AFC

De har spillet bedre og bedre, som sæsonen er skredet frem og nu ligner Patriots med rookie Mac Jones pludselig et af det bedste hold i AFC. Søndag slagtede de Browns, der er ved at falde fra hinanden, og Mac Jones har nu flere sejre end alle andre rookie quarterbacks tilsammen.

3. Washington fik hævn over Brady og co.

Det var Tampa Bay, der sendte Washington på ferie i sidste sæson, men søndag fik det ellers skuffende mandskab fra landets hovedstad revanche. På trods af en skade til stjernen Chase Young var Washingtons forsvar for stor en mundfuld for det normalt så sprængfarlige Buccaneers-angreb, og så blev Tom Brady og co. sendt hjem med et nederlag i bagagen.

4. Titans holdt fast

Med nederlaget til Bucs havde Saints en gylden mulighed for at spille sig tilbage i NFC South, men det er svært med Trevor Siemian som quarterback. Saints var ellers tæt på at sende kampen i overtime, men en misset two-point-conversion lod Titans beholde sejren og dermed fortsat føring i AFC.

5. Cowboys tilbage på sporet

Dallas havde noget at revanchere oven på det skuffende nederlag til Broncos i sidste uge, og jeg skal da love for, at de fik revancheret sig. Hele 43-3 stod der på lystavlen, da kampen var færdig, så flyveturen hjem til Atlanta har nok ikke været super sjov for Falcons.

6. Seattle med et æg…

…for første gang siden 2011. 0 point blev det til mod Packers, og det var således første gang i Russell Wilsons karriere, at han hans hold ikke satte point på tavlen. Skuffende for Seahawks-fans i Wilsons comeback efter skade – og Seahawks halter dermed stadig efter i NFC West.

7. Make a play Teddy

Broncos kom ned på jorden og tabte stort til Eagles på hjemmebane søndag. Et skuffende resultat, der kunne være endt meget anderledes, hvis ikke Melvin Gordon havde fumblet på en vigtig fjerde down sent i kampen. Efter den tabte bold valgte quarterback Teddy Bridgewater desuden at afholde sig fra at tackle Darius Slay, der i stedet returnerede bolden til et touchdown og reelt gav Eagles sejren. Prøv i det mindste at se ud som om, du gider tackle, Teddy!

8. Chiefs og Mahomes tilbage på sporet

Er de tilbage til deres gamle selv igen? Søndag aften så det i hvert fald sådan ud, da Mahomes kastede for mere end 400 yards og fem touchdowns i en reel nedslagtning af Raiders. AFC West har dermed alle hold liggende inden for 1 kamp af hinanden (6-4, 5-4, 5-4, 5-5). Det er sgu ret tæt, og den division kan stadig gå alle veje – men nu er Chiefs pludselig i front.

9. Cam er tilbage!

Panthers skrev i løbet af ugen kontrakt med Cam Newton og hev dermed den tidligere MVP og førstevalg tilbage i folden. Newton kvitterede i en meget overraskende sejr over Cardinals ved at score to touchdowns og rage en straf til sig for at tage hjelmen af og råbe “I’m baaaaaack” til Cardinals-fansene. Og det ser i den grad ud til, at han er tilbage – starter måske i næste uge.

10. Masser af overraskelser – igen

Vi er over halvvejs i sæsonen, men der er stadig masser af overraskelser i NFL hver uge, og det må man naturligvis elske. I denne sæson var der således mere eller mindre overraskende sejre i – i hvert fald – 5 kampe med nederlag til både Buccaneers, Ravens, Cardinals, Chargers og Rams.