Første uge af 2021-sæsonen er overstået. Og som altid kan vi overreagere massivt på resultaterne, som vi nok skal bruge et par uger ekstra på for alvor at analysere. Men nu prøver vi alligevel.

Derfor får du her mine 10 ting, vi (måske?) lærte i uge 1 af den nye sæson. Jeg vil naturligvis invitere dig indenfor til et kig på mine tanker hver eneste uge fra nu til og med Super Bowl.

1. Kan jeg jinxe Chiefs?

Chiefs så ud til at være på vej til at tabe sæsonåbneren mod Cleveland Browns. Men så fandt Mahomes melodien, og Kansas City slog tilbage og vandt til sidst. Siden Patrick Mahomes blev starter i NFL er han nu 9-0 i september og har kastet – hold nu fast – 35 touchdowns og 0 interceptions. Og det var N-U-L. Men nu, hvor jeg har skrevet det taber de vel i næste uge og Mahomes kaster et par interceptions. Right?

2. No Brees, No problem

Der var store spørgsmål om, hvordan Saints skulle klare sæsonen efter Drew Brees’ karrierestop. Det umiddelbare svar er, at de nok skal klare sig. Jameis Winston kastede i sin debut som starter for Saints således hele fem touchdowns, men kastede mærkværdigt nok for mindre end 150 yards. Packers blev slagtet som lam og Saints tog med samme en vigtigt skalp i NFC.

3. Rookie receivers så gode ud

Ja’marr Chase, DeVonta Smith, Jaylen Waddle. De tre receivere blev valgt som de første på positionen i årets draft, og alle tre kvitterede de med et touchdown og en sejr til deres respektive hold. Interessant nok greb de alle det pågældende touchdown fra deres tidligere quarterback fra college.

4. Chandler Jones er på vej mod 85 sacks

Sådan kommer det nok – trods alt – ikke til at gå. Men det er ikke dårligt at starte sæsonen med fem sacks, og Cardinals må være lykkelige for deres pass rusher, der gjorde livet svært for Titans hele dagen. Cardinals vandt en storsejr over Tennessee i en kamp, der må give store forhåbninger for sæsonen.

5. Darnold og Anderson fik hævn

Der var dømt revenge game for alle pengene, da Panthers i uge 1 tog imod New York Jets, der tidligere var hjemsted for quarterback Sam Darnold og receiver Robby Anderson. Og de to tidligere Jets-spillere fik deres hævn, da Panthers tog en vigtig sejr til at starte sæsonen. Det var ellers ikke fordi, det var specielt god football i kampen, der startede kampen med syv angrebsserier, der endte i fem punts, en tabt fumble og en interception.

6. Dak Prescott er tilbage

Cowboys-quarterbacken, der har kæmpet sig tilbage fra en grum ankelskade i sidste sæson, så i hvert fald ud til at være fit for fight i åbningskampen mod Buccaneers, der blev tabt på et field goal til sidst. 58 kast og mere end 400 yards blev det til for Dak Prescott, der ligner en quarterback, der kommer til at kaste for mere end 5000 yards i denne sæson. Så er spørgsmålet bare, hvor mange sejre det kaster af sig.

7. Steelers tog vigtig sejr

Længe så det ellers ud til, at Buffalo Bills skulle starte sæsonen 1-0, men Pittsburgh-forsvaret tog sagen i egen hånd og lukkede ned for Buffalo i anden halvleg, og da de sortklædte stålmænd så også begyndte at score på blokerede punts, så blev sejren cementeret. Dermed fik Steelers en drømmestart på sæsonen i en kamp, der ellers kunne have sendt holdet i en helt anden retning.

8. Rookie QBs har det altså svært

Således blev det til nederlag til både Trevor Lawrence, Zach Wilson og Mac Jones i uge 1. For Lawrence blev han en del af en kedelig statistik, der viser, at quarterbacks, som er førstevalget i draften, fortsat ikke var vundet deres første kamp som starter, siden David Carr gjorde det i 2002. Justin Fields tabte også, omend han kun fik meget begrænset spilletid, og selvom Trey Lance vandt, så var han kun meget kort på banen – og 49ers var ved at smide det væk mod Lions.

9. Rams og Stafford ligner et godt match

Det havde været katastrofalt for 49ers, hvis de havde tabt til Lions. Ikke mindst fordi der var gang i sejren i vesten (mere om det i punkt 10). Divisionsrivalerne fra Los Angeles Rams tog en sejr ligesom de andre hold i NFC West, og Rams og deres nye quarterback Matthew Stafford ligner et godt match. Stafford skulle kun bruge tre spil på at kaste sit første touchdown for Rams, og i løbet af kampen blev det til 20 fuldendte kast for 3 touchdowns og 321 yards. Hvis han kan holde den kadence bliver Rams meget svært at bide skeer med.

10. The west is the best

I det hele taget ser det ud til, at vesten kan blive svær at bide skeer med. Således blev det til otte sejre ud af otte mulige for holdende i AFC West og NFC West. Omend de mødte vidt forskellig modstand er det måske et signal om, at netop de divisioner er værd at holde øje med i år. Så det vil jeg i hvert fald gøre.