Vi har nået slutningen på sæsonen, og selvom Super Bowl LV måske ikke blev det brag, vi havde håbet, så er der masser af se tilbage på. Her er 10 ting, vi lærte af Super Bowl LV.

1. Nu er Brady for alvor over alle andre

Der har længe ikke været tvivl hos mange om, at Tom Brady var den bedste quarterback i NFL-historien – måske den bedste spiller i NFL-historien. Hvis nogen stadig var i tvivl inden Super Bowl LV må den tvivl være forduftet nu. Med sejren vandt Brady sin femte Super Bowl MVP, mens han med syv sejre i Super Bowl nu som enkeltperson har vundet flere mesterskabet end noget hold i ligaens historie. Det er simpelthen vanvittigt og imponerende.

2. Mahomes spillede karrierens vel nok dårligste kamp

Og når det så er sagt, så var han ikke så dårlig endda – han fik bare intet hjælp af sine holdkammerater. Hele kampen igennem løb Mahomes for livet og blev presset på hele 29 kastespil. Det er flest i Super Bowl-historien. Mahomes sluttede uden touchdowns og med et nederlag på mere end én scoring for første gang i sin professionelle karriere, men altså alligevel. Kastet herunder blev tabt af en receiver i endzone på fjerde down og afgjorde reelt kampen til Bucs’ fordel:

3. Bucs har et par gode trænerkandidater

Todd Bowles har været cheftræner før, men hans forsvars præstation i Super Bowl bør gøre, at han snart kommer i betragtning til et nyt job. Og også offensiv koordinator Byron Leftwich som mange måske vil kende som tidligere quarterback i NFL leverede også en pragtpræstation – igen, fristes man til at sige, for Buccaneers’ angreb har været fremragende i den sidste del af sæsonen. De vil formentlig begge to være interessante navne, når trænerkarrusellen sætter i gang igen til næste år.

4. Dommerne var ikke de bedste – men ikke afgørende

Mængden af Chiefs-fans der især i første halvleg var utilfredse med dommerpræstationen var stor, og man kan til dels forstå dem. For dommerne havde lagt en hård linje, og det ramte især favoritterne, der alene i første halvleg afgav omkring 100 yards alene i straf. Men det er altså svært at brokke sig. For linjen var konsekvent, og nederlaget var af en størrelse, hvor det ikke var dommerne der var afgørende.

5. Bucs skrev historie med sejren

Buccaneers var allerede det første hold nogensinde, der skulle spille Super Bowl på sin egen hjemmebane, og naturligvis betyder det også, at de blev det første hold til at vinde Super Bowl på hjemmebane. Tom Brady tilsluttede sig samtidig Peyton Manning, som de eneste to quarterbacks, der nu har vundet Super Bowl som starter for to forskellige mandskaber. Så skal det blive spændende at se, om Brady og co. står her igen til næste år.

6. Chiefs-dynastiet må vente

Med tre AFC-finaler i træk og muligheden for at vinde sin anden Super Bowl i træk så det ud til, at Kansas City Chiefs var ved at grundlægge et dynasti med unge Patrick Mahomes i førersædet. Men nu står de med en enkelt Super Bowl i de seneste tre år, og selvom det har været imponerende sæsoner, så får Chiefs svært ved at blive ved med at betale deres store stjerner. Så spørgsmålet er, om de kan fortsætte med at drafte så succesfuldt som hidtil og holde succesen gående.

7. Hvor er taunting dog strafbart?

Det var det helt perfekte tidspunkt og den helt perfekte måde at gøre det på, da Antoine Winfield Jr. stak to fingre formet som fredstegn op i hovedet på Chiefs-receiver Tyreek Hill i fjerde quarter. Kampen var reelt afgjort, og Bucs havde sikret sig bolden. Og så trak Winfield en straf. Men hvor er det dog latterligt. Gestussen var svar på tiltale for en lignende episode fra netop Hill, da de to hold mødtes i uge 12. Og så er det da bare helt i orden. Det er altså voksne mænd. Lad dem nu spille og drille hinanden lidt.

8. The Weeknd leverede et fint show

Det var ikke alle, der var enige i øjeblikket, men alt i alt og på trods af lydproblemer leverede The Weeknd en fin præstation i et svært Super Bowl Half Time Show, der var uden mange tilskuere, og hvor scenen i modsætning til normalt var bygget op på tribunen. Og så håber vi, at vi kan få den fulde oplevelse til næste år.

9. Ingen overraskelser ved NFL Honors

Jeg vil ikke gennemgå alle priserne her, men bare konstatere, at der ikke var de store overraskelser ved NFL Honors-overrækkelsen lørdag aften. Aaron Rodgers løb med MVP, Derrick Henry tog Årets Angrebsspiller, mens Aaron Donald traditionen tro blev kåret til Årets Forsvarsspiller. Og nå ja, Josh Allen fik fire MVP-stemmer.

10. Texans ansætter sort head coach

Den forgangne uge blev også ugen, hvor Texans ansatte en ny cheftræner, og det blev David Culley, der er sort. Og hvorfor er det så interessant? Stjerne-quarterback Deshaun Watson har været utilfreds med holdets linje og har bedyret, at han gerne så flere sorte medarbejdere på holdet. Det forsøger man nu at rette op på med ansættelsen af Culley – måske for at forsøge at holde på sin superstjerne. Problemet er så bare, at holdets sportslige ledelse samtidig er ved at rydde ud i andre afdelinger og skiller sig af med medarbejdere, der er vellidte blandt spillerne. Det bliver en af de helt spændende historier at følge henover foråret.