Efter tre spillerunder er nogle hold i panik, mens andre hold skal til at bevise, at de også kan vinde mod bedre modstandere. I fjerde runde er der stor fokus på nogle af holdene, der enten ikke har vundet eller ikke har tabt endnu.

Tre kampe spillet, og der begynder at forme sig nogle tendenser. Samtidig er nogle hold under stort pres efter en dårlig start, mens andre hold er kommet flyvende ud af starthullerne.

Mange af de hold, der har vundet de tre første kampe, vil i fjerde runde blive testet i hidtil uset grad, og samtidig er det ved at være sidste chance for nogle af holdene uden sejr. I denne uge har vi primært fokus på nogle af de hold, hvor vi for alvor kan blive klogere på deres niveau.

1) Kan Panthers’ forsvar bide skeer med de bedste angreb?
En af de positive overraskelser i 2021-sæsonen har været Carolina Panthers og især deres forsvar. Det er fyldt med spændende atleter, og Phil Snow har designet en masse sjove blitzes, der især gav Saints’ gode offensive linje problemer i uge 2. Panthers har dog mødt en quarterback-trio besat sammensat af Zach Wilson, Jameis Winston og Davis Mills. Det er langt fra en imponerende trio, og det bliver i denne uge interessant at se, hvor meget af Panthers-forsvarets succes kan tilskrives modstandernes middelmådige quarterbacks. I denne uge er modstanden Dallas Cowboys og en super velspillende Dak Prescott. Vi lærer meget om, helt præcist hvor gode Panthers’ forsvar er i denne uge, og deraf lærer vi også meget om, hvor seriøst vi skal tage Panthers i kampen om NFC-slutspilspladserne.

2) Er Vikings-angrebet stærkt nok til at begynde at bære holdet?
Det startede tungt for Vikings, hvilket har været en tendens for dem de seneste år. Angrebet har dog haft en opadgående kurve, og mod både Cardinals og Seahawks flyttede holdet bolden meget effektivt. Kirk Cousins og de dygtige receivere Justin Jefferson og Adam Thielen har båret angrebet, og det er en opskrift, holdet bør forsøge at kopiere, selv hvis Dalvin Cook kommer tilbage. Nu er det bare spørgsmålet, om Vikings kan fortsætte formkurven og tage en stor skalp mod Cleveland Browns. Hvis de kan og Cousins beviser, at han også kan begynde at bære holdet i større grad, skal vi til at holde øje med vikingerne.

3) Så vi Lions-forsvaret begynde at forme sig?
Det er ikke blevet til nogen sejre for Lions, men holdet har kæmpet godt i de tre kampe, og det var kun fabelagtige Justin Tucker, der reddede Ravens i sidste uge. Talentmæssigt er der stadig nogle solide huller på forsvaret, men den defensive linje spiller udmærket, og det virker til, at holdet bevæger sig i den rigtige retning. I denne uge mod Bears får forsvaret en strålende mulighed for at stemple ind og sikre holdet årets første sejr. 

4) Er det tid til at pakke Colts sammen for i år?
Nul sejre ud af tre mulige var ikke, hvad Colts håbede på, da man hentede Carson Wentz i foråret. Han skulle være den nye franchise quarterback, så holdet endelig kunne forløse potentialet. Nu står man foran en utroligt afgørende kamp mod Miami Dolphins, og man kan næsten ikke tåle at tabe. Hvis de taber, skal man grave sig op ad et 0-4 hul, og det er bare ikke ideelt, når man også skal overveje, at ens førsterundevalg ryger til Eagles, hvis Wentz spiller 75% af snaps. 

5) Kan Murray følge med favoritterne fra Rams?
Los Angeles Rams er startet 2021-sæsonen i sjette gear og har været ganske overbevisende i de tre første kampe. Lige nu må de nok regnes som ligaens varmeste hold, og det bliver en fantastisk målestok for Arizona Cardinals, der også er startet godt med tre sejre ud af tre mulige. Forsvaret har været lidt op og ned, men Kyler Murray har været forrygende, og nu får han chancen for at vise, at han kan bære 2021-holdet mod de allerbedste. Kan han det, har vi en af de (alt for) tidlige kandidater til MVP-titlen. 

6) Fortsætter Teddy mod bedre modstand?
Tre sejre for Denver Broncos er en ønskestart, og holdets quarterback Teddy Bridgewater, der blev vejet for let hos Panthers, har været sikker og effektiv i Pat Shurmurs angreb. Modstanden har dog også været ganske ringe, og sejrene over tre af ligaens ringeste hold, Jets, Giants og Jaguars, var alle forventede. Nu skal Teddy og Broncos stå deres første rigtige test mod Baltimore Ravens, der har haft nogle ting at kæmpe med, men stadig må regnes som et godt hold i AFC-halvdelen. Jeg forventer, at forsvaret kan følge med, men hvad med Bridgewater, er han stadig god mod de bedre forsvar?

7) Vil Mac Jones løfte sig?
Jeg indrømmer gerne, at jeg havde lidt fidus til Patriots i år. En del af det lå i forsvaret, og det har egentlig været rimeligt, men desværre har angrebet ikke fået gang i sagerne. Løbeangrebet har været dårligere end sidste år, men det største problem, i min bog, har været Mac Jones’ konservative spillestil. Jones har alt for ofte kastet det lette og korte kast og forpasset muligheder nede ad banen, og det har gjort Patriots’ angreb uinspirerende med alt for få eksplosive spil. Der skal Jones løfte sig fremadrettet, og hvis Patriots skal vinde i denne uge, skal forbedringen ske allerede nu i kampen mod Buccaneers. 

8) Er Gus Bradley klar til at bide skeer med Justin Herbert?
Sikke en flot start af Raiders. Især sejren over Ravens var overraskende, mens de to andre sejre var forventet af undertegnede. To ting har løftet sig i år, som jeg ser det. Derek Carr har løftet sig endnu mere og er blevet meget bedre i lommen end tidligere i år. Og tilgangen af Gus Bradley som defensiv koordinator har gjort underværker. Raiders’ forsvar er ikke fantastisk, men det er solidt og mængden er graverende fejl er reduceret, så de generelt er svære at lave eksplosive spil mod. Nu får vi testet, om Raiders’ forsvar og Gus Bradley er klar til at bide skeer med Justin Herbert, der bliver den bedst kastende quarterback af dem, som Raiders har mødt. Kan forsvaret holde vand mod Herbert, så er jeg klar til at kalde Raiders legit. I hvert fald for nu. 

9) Hvor længe kan 49ers køre videre med Garoppolo?
Der er ingen tvivl om, at 49ers kan vinde en del kampe med Jimmy Garoppolo som quarterback. Forsvaret er solidt og Shanahan kan næsten altid flytte bolden offensivt. Holdet vil sikkert nå slutspillet med Garoppolo, men når man ser holdet spille, synes jeg stadig, det er helt åbenlyst, at angrebet er meget begrænset med Garoppolo under center. Han er præcis den, som han altid har været med fornuftig præcision, fin timing, et par hovedløse beslutninger pr. kamp og alt for meget panik under pres. For mig er det et spørgsmål om tid, før man bliver nødt til at smide Lance på banen, hvis man skal have den offensive upside, der skal til, hvis man skal langt i slutspillet. Men hvornår er Lance klar? Og hvornår bliver Shanahan frustreret over begrænsningerne? Et nederlag mod en divisionsrival som Seahawks kunne fremskynde processen en del, tror jeg. 

10) Vil Steelers’ angreb vise forbedringer og lidt spræl?
Det var flot og overraskende, da Steelers slog Bills i første runde, men det krævede en vanvittig præstation af forsvaret og et stort spil på special teams. Angrebet var nemlig elendigt, og det har siden kostet mod Raiders og Bengals de sidste to uger. Nu er der panik i Steelers-land, fordi den offensive linje er ringe, og Ben Roethlisberger ser ud til at være done som NFL-starter. Den panik er ganske berettiget, da det ikke kun kræver små forbedringer, hvis man for alvor skal være relevant. Steelers har dog en erfaren head coach og en erfaren quarterback, og kampen mod Packers i denne uge er en perfekt mulighed for at vise lidt mere offensivt spræl. Det bliver i hvert fald nødvendigt, hvis ikke Steelers skal få bank.