NFL-sæsonen blev sidste søndag skutd i gang med et brag af en NFL-søndag. Den bød på masser af overraskelser og skuffelser, der har medført en stribe spørgsmål. Her er 10 svar vi håber at få i anden spillerunde.

Vi er endelig i gang med NFL-sæsonen, og i første runde skuffede hold som Packers, Broncos og Rams, mens hold som Commanders, Seahawks og Vikings overraskede.

I anden spillerunde er det tid til at finde ud af, om nogle af præstationerne i uge 1 var en enlig svale. Vi har derfor stillet 10 spørgsmål, som vi håber at få svar på i anden spillerunde.

1) Har Scott Turner sammensat et overraskende godt angreb?
Washington Commanders vandt deres første kamp i sæsonen, da de i sidste uge slog Jacksonville Jaguars. Det gjorde de ikke mindst på baggrund af en flot offensiv præstation, hvor de foruden et par dumme Wentz-turnovers flyttede bolden godt. Især kreativiteten hos Commanders-angrebet var imponerende, og den offensive koordinator Scott Turner hev flere gode ting op ad hatten. Han formået at iscenesætte både runningback Antonio Gibson samt den livlige receiver-trio Terry McLaurin, Curtis Samuel og rookie Jahan Dotson. I denne uge skal Commanders op mod et Lions-hold, der kommer med en masse intensitet. Kan Washington hive endnu en sejr i land på baggrund af det spændende angreb, kan Commanders sagtens byde sig til i en åben AFC East.

2) Vil Wilson og Hackett få gang i angrebet?
Sikke en skuffelse Broncos leverede i uge 1. Holdet var storfavoritter mod Russell Wilsons tidligere hold, Seattle Seahawks, men de leverede offensivt en ekstremt flad præstation. Wilson var uskarp, Hackett kaldte ikke en god kamp, eksekveringen haltede, de begik et hav af penalties, og så leverede Hackett noget elendig game og clock management i de sidste minutter. Det var kort sagt en hård start i jobbet for Hackett og en ærgelig debut for Wilson. Det skal der laves om på i uge 2, hvor Houston Texans er modstanderen, og intet andet end en sejr tæller i AFC West, hvor man ikke kan lade nederlagene hobe sig op.

3) Bliver Saints ved med at agere Bradys onde ånd?
På ret utrolig vis har Tom Brady formået at tabe alle sine fire kampe i grundspillet mod New Orleans Saints. Især sidste sæson var Saints’ sejre ganske overraskende, og problemerne for Bucs er kun mere iøjnefaldende, da Brady har spillet usædvanligt dårligt i de fleste af kampe. I første runde af denne sæson vandt både Saints og Bucs deres kampe. Bucs slog overbevisende et tamt Cowboys-hold, mens Saints lavede et stort comeback og slog Falcons. Favoritværdigheden er klart hos Buccaneers, men spørgsmålet er, om Dennis Allen igen kan give Brady problemer. Kan Buccaneers aflive deres onde ånd, er det svært at se, hvem der for alvor skulle true dem i NFC South.

4) Får vi endelig Saquon Barkleys gennembrud i år?
Da Saqoun Barkley kom ind i ligaen i 2018 var han anset som et af de største runningback-talenter i mange år. Hans kombination af styrke, eksplosivitet, vanvittige jump cuts og evner i kastespillet fik Giants til at vælge ham som nr. 2 i 2018-draften. Det har Giants nok fortrudt, da Barkley på trods af en flot rookie-sæson har haft det svært. I 2020 spillede han næsten ikke på grund af en skade, mens han i 2021 var meget ineffektiv på det håbløse Giants-angreb. Hvad, vi så i uge 1 fra Barkley, var dog mere lovende end længe. Giants skabte huller til ham, og han tilføjede selv merværdi på sine løb. Hans store spil var en stor del af grunden til, at Giants lavede et comeback mod Titans og slog dem. Bare det afgørende løb på den afgørende 2-point conversion var et forrygende spil fra Barkley. Nu håber vi, at Brian Daboll var manden, der kunne forløse Barkley, og han igen i denne uge og resten af sæsonen kan levere gode præstationer.

5) Stabler Patriots et bedre angreb på benene i uge 2?
Der har været skrevet meget om Patriots’ angreb i off season. Hele konstellationen med den tidligere forsvarstræner Matt Patricia som arkitekt for angrebet sammen med Bill Belichick har fået flere til undre sig. Hvorfor har man ikke fået en mand med betydelig erfaring som offensiv træner til at styre angrebet? Første spillerunde fik ikke de spørgsmål til at forsvinde, da Patriots leverede en ganske uinspirerende offensiv præstation mod Miami Dolphins. Den offensive linje så usikker ud, Mac Jones var mere upræcis og rådvild end forventet, og receiverne havde svært ved at løbe sig fri. Variationen og kreativiteten var heller ikke noget råbe hurra for. I denne uge venter Pittsburgh Steelers’ forsvar, der ene og alene vandt dem kampen over Cincinnati Bengals. De er dog uden T.J. Watt, og det kan være åbningen for Patriots, der skal forsøge at vise offensiv fremgang.

6) Hvor usikre er Rams?
Det var en svær start for de forsvarende Super Bowl-mestre, men Los Angeles Rams blev kørt af banen af et stærkt Buffalo Bills-hold. Nu er spørgsmålet, om det var Bills, som var meget gode, eller om Rams var overraskende usikre. I denne uge skal Rams op mod et, på papiret, mere overkommeligt hold i form af Atlanta Falcons, der smed en stor føring i første spillerunde. Rams skal ud og bevise, at de kan løfte sig, og det gælder både usikre enheder som den offensive linje og pass rushet, men det gælder også stjerner som Matthew Stafford og Jalen Ramsey, der havde svære kampe. Hvis Rams taber til Falcons, så begynder man for alvor at kunne finde bekymringerne frem om Super Bowl-mestrene.

7) Kan Seahawks virkelig være med mod 49ers?
49ers tabte. Cardinals tabte. Rams tabte. Det eneste NFC West-hold, der vandt, var Seattle Seahawks, som af mange var spået som det dårligste hold i divisionen. Seahawks vandt overraskende over Denver Broncos, og nu er spørgsmålet, om Seahawks reelt er så gode, at de ligner et hold, der kan true de andre NFC West-hold. Det får vi en del svar på mod San Francisco 49ers, der vil revanchere sig ovenpå et nederlag i Chicagos tunge regn. Hvis 49ers vinder komfortabelt, vil styrkeforholdet i divisionen forblive som først antaget, men vinder Seahawks, skal vi til at have mere respekt for deres chancer i divisionen.

8) Hvor store er problemerne på Cardinals’ forsvar?
Det er aldrig nemt at starte mod Patrick Mahomes og resten af Chiefs-angrebet, men Arizona Cardinals’ forsvar så mere overmatchet ud end forventet. Pass rushet var ikke stærkt nok, cornerback-gruppen usikker, og linebackers sårbare. Især Isaiah Simmons blev angrebet flittigt af Chiefs, og det tidligere førsterundevalg er i alvorlig fare for at ende i bust-kategorien. Nu er spørgsmålet, om Cardinals-forsvaret kan finde tilbage til sidste års lovende takter, eller om problemerne vil fortsætte for enheden. Modstanden bliver stadig hård i denne uge, hvor stjerner som Darren Waller og Davante Adams er på menuen, men hvis ikke Cardinals begynder at vise, at de kan håndtere kvalitetsspillere bedre, så bliver det en lang sæson.

9) Fortsætter Kevin O’Connell de flotte takter fra uge 1?
Minnesota Vikings vandt komfortabelt over Green Bay Packers i uge 1, og selvom forsvaret spillede godt, så var det især Justin Jefferson og angrebet, der stjal overskrifterne. Den nye cheftræner formåede i høj grad at sætte Jefferson i et hav af gode positioner, så han kunne rive Packers’ forsvar fra hinanden, og det er virkelig lovende for O’Connells potentiale som spildesigner og cheftræner. Hele Vikings-holdet så generelt bare mere sammenhængende ud end længe, og hvis Vikings igen i denne uge kan levere en stærk præstation og slå et godt Eagles-hold, så må man for alvor sige, at O’Connell har fået en lovende start som kaptajn på vikingeskibet.

10) Er Packers’ angreb fortsat tandløst?
Med Davante Adams’ afsked og skader til de to bedste offensive linjefolk, David Bakhtiari og Elgton Jenkins, var det uden tvivl forventet, at Packers’ angreb ville få det lidt sværere i uge 1 end i 2021. Det var dog meget sværere end håbet for Packers, og angrebet var decideret tandløst. Aaron Rodgers så slet ikke komfortabel ud bag den uerfarne offensive linje, og han virkede ikke som en mand, der stolede på hans tvivlsomme receiver-gruppe. Det skal der hurtigt ændres på, hvis Packers vil jagte en topplads i NFC, og her er en kamp mod et på papiret halvssvagt Bears-hold en god mulighed.