Med overraskelser i første spillerunde sidder man næsten altid tilbage med flere spørgsmål end svar, men forhåbentligt kan vi begynde at få svar på nogle af vores mange spørgsmål i anden spillerunde, hvor holdenes tendenser måske for alvor blive afsløret.

Det er altid svært at drage store konklusioner fra første spillerunde, og derfor er der stadig mange ting, vi håber at blive klogere på i anden spillerunde. Især holdene der tabte i første spillerunde skal besvare nogle ting, da kun cirka 10% af hold, der starter 0-2 kommer i slutspillet, og de dermed vil være under stort pres.

I denne artikel forsøger Gul Kluds Teis Joranger dog at fokusere lidt på nogle af de spørgsmål, der knytter sig til spillet på banen. Han har fundet 10 spørgsmål, som han håber at blive klogere på i anden spillerunde.

1) Kan Gardner Minshew og Jaguars’ angreb fortsætte mod et stærkere forsvar?
Jacksonville Jaguars og Gardner Minshew var en af de største positive overraskelser i første spillerunde. Minshew og kompagni var virkelig velspillende mod et tamt Colts-forsvar. Minshew virkede til at passe perfekt ind i Jay Grudens angreb, og Gruden viste igen, igen, at han virkelig er en dygtig spildesigner. Nu er spørgsmålet bare, om hvor meget af det høje niveau skyldtes Colts’ ringe forsvar. I denne uge forventes det, at Minshew bliver testet væsentligt mere mod et normalvis velorganiseret Titans-forsvar. Hvis Minshew igen spiller en god kamp, er det værd at begynde diskussionen om, hvorvidt Minshew kan være langtidsløsningen i Jacksonville.

2) Hvor urolige skal vi være ved Eagles’ angreb?
Lad os bare være ærlige. Eagles’ angreb var elendigt i første spillerunde. Skaderne på den offensive linje betød, at den blev fuldstændig overløbet af Washingtons defensive linje, løbespillet var ikke-eksisterende, og Carson Wentz spillede en skidt kamp på mange områder. Eagles har en trup, hvor vi gerne må have markant højere forventninger, og i anden spillerunde skal de ud og dæmpe den uro, der kunne sprede sig, hvis angrebet igen spiller dårligt. Det ser ud til, at runningback Miles Sanders og højre tackle Lane Johnson er tilbage fra skader, og det bør hjælpe markant. Så skal Wentz bare levere en bedre præstation, mens den offensive linje må bede en bøn til, at Aaron Donald ikke ødelægger alt og alle.

3) Vil Colts’ eller Vikings’ forsvar vise tegn på forbedring?
Både Indianapolis Colts og Minnesota Vikings fik en tung start på sæsonen i uge 1. Især holdenes forsvar var decideret ringe, og de kunne ikke stoppe ret meget, især i kastespillet. Nu mødes de to hold i en meget vigtig kamp i uge 2. Hold der starter sæsonen 0-2 går kun i slutspillet cirka. 10% af gangene, så et nederlag vil lægge stort pres på holdet. Begge hold har nogle ting at skyde med offensivt, men der skal andre boller på suppen defensivt. Hos Vikings har de i høj grad brug for, at deres unge secondary hurtigt udvikler sig og bliver bedre. Derudover skal der gang i Yannick Ngakoue, så der kommer lidt pres på modstanderens quarterback. Hos Colts var det en tam og passiv omgang nede bag ved, og holdet leder i høj grad efter noget soliditet og nogle playmakers i bagenden af forsvaret. Søndagens kamp bliver første mulighed for et af de to hold til at vise tegn på forbedring.

4) Ender den offensive linje med at afspore hele Cowboys-angrebet?
Inden sæsonstart var forventningerne til Cowboys’ angreb tårnhøje, men i første spillerunde kunne Dak Prescott og de gode receivere ikke leve op til forventningerne. Det skyldes i høj grad, at den offensive linje blev ødelagt af primært Aaron Donald. Cowboys var uden højre tackle La’El Collins, og holdets mangeårige center Travis Frederick stoppede karrieren i foråret. Collins er også ude i denne uges kamp mod Falcons, og venstre tackle Tyron Smith døjer også med en skade, der måske holder ham ude. Cowboys har brug for at finde nogle gangbare løsninger på den offensive linje, så hele deres angreb ikke bliver afsporet. Det må kunne lade sig gøre, og trænerstaben med Mike McCarthy i spidsen må vise deres værd. Skader er svære at håndtere, men de bedste hold finder alternativer, der fungerer.

5) Fortsætter Daniel Jones sit fine spil fra uge 1?
Forventningerne til Daniel Jones mod Steelers’ stærke forsvar var ikke store, men selvom den offensive linje blev overløbet fuldstændigt, gjorde Daniel Jones det ret godt. Den unge quarterback var rolig og beslutsom i lommen, mens han viste god timing på korte kast og fin præcision på de få dybe skud, han fik tid til. Det var en rigtig lovende start på anden sæson i Jones’ karriere, og nu skal han ud og bevise, at det ikke blot var en enlig svale, men vi virkelig skal til at forvente gode præstationer fra quarterbacken. I anden spillerunde er modstanden Chicago Bears, der også har et ret fint forsvar, men det kan trods alt ikke måle sig med Steelers’. Hvis Jones så også får lidt hjælp fra løbespillet, der blev helt lukket ned i første spillerunde, så ser Giants’ angreb spændende ud.

6) Har Jack Del Rio og Ron Rivera skabt et topforsvar i Washington?
Det bedste forsvar i første spillerunde var ikke Patriots, Steelers, Bills, 49ers, Ravens eller nogle af de andre forventede topforsvar. Nej, det var derimod Washington Football Teams forsvar. Anført af deres vanvittige defensive linje smadrede de Eagles’ offensive linje og forcerede flere dårlige kast fra Carson Wentz. I spidsen for forsvaret står selvfølgelig de to bundrutinerede trænere Jack Del Rio og Ron Rivera, og det ser ud til, at de har skabt noget fornuftigt. I de kommende uger skal vi så se, hvor godt deres nye forsvar egentlig er. Første test er Kyler Murray og et Cardinals-angreb, der i første spillerunde gjorde det godt mod 49ers’ forsvar. Jeg er stadig lidt usikker på Washingtons bagkæde, men måske kan den defensive linje kompensere for de mangler og bare dominere uge efter uge.

7) Kan Texans byde på andet end Deshaun Watson i år?
Det er en brutal start, som Texans er i gang med i år. De startede mod de forsvarende mestre, Chiefs, og skal i denne uge møde AFC-grundspilsvinderne Baltimore Ravens. I næste uge møder de Pittsburgh Steelers. Den svære start skal dog ikke give dem fripas til at tabe tre kampe i træk på lige så tam manér, som de gjorde mod Chiefs. Holdet kunne slet ikke matche Chiefs, og der var nærmest ikke nogen enheder, der viste sig positivt frem. Den offensive linje var dårligere end forventet til trods for kontinuitet. Receiver-gruppen så uinspirerende ud i første kamp efter DeAndre Hopkins-traden. Defensivt var pass rushet ikke ret godt, holdets linebackere missede et hav af tacklinger og holdets secondary gjorde ikke noget væsen af sig. Det er tid til, at Texans-holdet viser, hvad de ellers kan byde på udover Deshaun Watson. Ellers kunne de meget vel stirre direkte ind i en 0-3 start, der kan være svær at rejse sig fra.

8) Vil Patriots’ angreb fortsætte i samme stil, nu hvor overraskelsesmomentet er væk?
Ingen vidste præcist, hvad Patriots ville gøre offensivt i uge 1. Mange havde snakket om, hvorvidt Josh McDaniels ville bruge Cam Newtons løbeevner til at køre option-spil, men ingen vidste, om eller hvor meget McDaniels ville benytte det. Miami Dolphins virkede i hvert fald ikke klar på, at Patriots kom ud med et meget løbetungt forsvar, hvor Newton løb bolden en masse. Nu er overraskelsesmomentet væk fra Patriots, og Seahawks vil uden tvivl være bedre forberedt på at håndtere Newtons unikke styrker. Spørgsmålet er nu, om Patriots’ angreb kan fortsætter i samme spor på en effektiv måde, eller om McDaniels har en stribe nye ting oppe i ærmet, så Patriots’ angreb i denne uge ser lidt anderledes ud igen. Udviklingen og etableringen af Patriots’ angreb i de første uger af denne sæson er virkelig interessant.

9) Kan Carr og Raiders’ angreb levere på den store scene?
Raiders kom planmæssigt fra start i uge 1, da de vandt over Carolina Panthers. Det gjorde de primært på baggrund af et godt angreb, og generelt har Jon Gruden sammensat et spændende Raiders-angreb med stjerner som runningback Josh Jacobs, tight end Darren Waller og nogle unge receivere. Forsvaret hos Raiders ser stadig tvivlsomt ud, og derfor vil der være meget pres på angrebet til at score point, især når man møder andre angreb, der traditionelt set scorer mange point. Denne uges Monday Night Football-kamp er derfor en perfekt mulighed for Raiders, Derek Carr og Jon Gruden til at bevise, at de kan følge med de bedste angreb i ligaen og vinde kampe på den største scene. Hvis Raiders kan være med mod Super Bowl-favoritterne fra Saints, skal vi til at holde øje med Las Vegas-holdet.

10) Hvor godt er Saints-angrebet egentlig?
I punktet ovenover snakkede jeg om Saints’ angreb som var det et af ligaens bedste angreb. Det har det jo traditionelt været i alle årene med Drew Brees og Sean Payton i spidsen. Jeg var dog ikke super imponeret over Saints’ angreb i første spillerunde, og især kastespillet havde ikke fantastisk meget at byde på. Nu er Michael Thomas måske også skadet i denne uges kamp, og jeg tror gerne, jeg vil se Drew Brees levere en toppræstation snarligt, hvis jeg skal have ro i maven om Saints’ offensive potentiale i år. De sidste par år har deres angrebet været i toppen af ligaen på første down-produktion, men lige så snart holdet ender i længere anden og tredje downs, hvor der er pres på Drew Brees’ evner til at skubbe bolden ned ad banen, så har Saints statistisk set været et middel til under middel angreb, og det kunne indikere Brees’ alder begynder at begrænse ham noget. Jeg vil gerne se ham gøre nogle af de aldersbekymringer til skamme, og uanset hvad, skal deres angreb gerne være lidt farligere end i første spillerunde.