Viste Saints sprækker i facaden? Kan Texans melde sig ind i AFC-topstriden? Og hvad med Patriots’ angreb, kommer det snart i gang? Det er nogle af de spørgsmål, som vi håber at få svar på i 11. spillerunde.

1) Hvad skal vi nu tænke om Falcons?
Det mest overraskende resultat i uge 10 stod Atlanta Falcons for, da de slog New Orleans Saints overbevisende. Resultatet er svært at forstå baseret på præstationerne tidligere i sæsonen, og nu sidder vi med adskillige spørgsmålstegn til begge hold. Til Falcons er forsvaret specielt interessant, da det efter 10 uger med kæmpe fejl og dårligt spil pludselig lukkede helt ned for Drew Brees og Alvin Kamara. Hvad er forklaringen på dette? Er det nogle af de rokader i trænerstaben, som har betydet, at Dan Quinn ikke længere kalder spil, men det nu gøres af linebacker træner, Jeff Ulbrich, og secondary-træner, Raheem Morris? Eller var det nogle af de unge spillere som rookie-cornerback Kendall Sheffield eller linebaker Foye Oloukun, der løftede niveauet? Kampen kunne selvfølgelig også være en enlig svale, og det bliver vi formentlig alt sammen klogere på mod Panthers i denne weekend.

2) Hvordan ser Nick Foles ud tilbage i aktion?
Jacksonville Jaguars investerede en stor kontrakt i Super Bowl-MVP’en Nick Foles i off season, men desværre nåede han kun at kaste bolden otte gange i første spillerunde, inden han brækkede kravebenet. Rookie Gardner Minshew har gjort det over al forventning som erstatning, men nu er Foles tilbage, og det er forhåbentligt tid til at finde ud af, hvad det er, Jaguars har brugt penge på. Jaguars har stadig en chance for slutspillet med en god anden halvsæson, men søndagens divisionsopgør mod Indianapolis Colts er nok uhyre vigtig for Jaguars, hvis man skal tro på sagerne. Lad os se, om Foles kan sætte gang i sagerne.

3) Kan Bills få rettet op på kursen og gang i Josh Allen?
Buffalo Bills ligger stadig forrest i kampen om AFC’s wild card-billetter, men med to nederlag i de sidste to kampe ser holdet sårbart ud, og det er tid til at få rettet kursen. Defensivt kan løbeforsvaret blive bedre, men det helt store fokuspunkt for Bills må være at forøge den offensive produktion. Josh Allen har ikke leveret så mange af sine rædselsspil i de sidste par uger, men hans manglende evne til at ramme på de dybe kast betyder, at Bills i høj grad mangler et eksplosivt element. Ugens kamp mod Miami Dolphins skal vindes, hvis man skal tro på holdet som et slutspilshold, men Dolphins har vundet to i træk, og det bliver interessant at se, om forskellen i de to holds formkurver kan ses på banen.

4) Melder Texans sig ind i topstriden af AFC?
Baltimore Ravens er velsagtens ligaens varmeste hold lige nu. Fem sejre i træk med blandt andet nogle store præstationer mod New England Patriots og Seattle Seahawks har sendt dem mod et højt seed i AFC. En af de andre udfordrere i AFC er Houston Texans, og søndagens opgør mellem de to hold vil især være en strålende mulighed for Texans. Holdet kan med en sejr spille sig ind i topkampen af AFC, og derudover sende et signal til de andre hold, om at de skal tages seriøst. Holdet har allerede slået Kansas City Chiefs, og med sejre over Chiefs og Ravens vil holdet ligge lunt i svinget, hvis tie breakere skulle blive nødvendige for at afgøre seedninger. Derudover vil jeg blot glæde mig til at se to af ligaens mest underholdende quarterbacks i en åben duel.

5) Er Broncos’ forsvar godt nok til at kunne drille de gode hold?
Lad mig få det sagt med det samme. Jeg forventer ikke, at Broncos vinder over Vikings i søndagens opgør, men jeg er alligevel nysgerrig omkring Broncos’ forsvar. Efter en lidt sløv start har det fundet dets fodfæste, og selvom holdet overordnet ikke er det store at råbe hurra for, så er forsvaret et top 10-forsvar i ligaen. Et godt forsvar kan altid skabe nogle overraskelser, og jeg har en eller anden fornemmelse af, at Broncos kunne blive en afgørende benspænder for nogle af slutspilskandidaterne i AFC. Efter Vikings-kampen har Broncos fem AFC-kampe tilbage, og de er mod Bills, Chargers, Texans, Chiefs og Raiders. Alle fem har stadig et håb om slutspillet, selvom Chargers nok er ude af billedet. Hvis Broncos’ forsvar viser tænder mod Vikings, kunne det være en indikation på, at de kan drille resten af året og måske levere en afgørende overraskelse.

6) Viste Saints sprækker i facaden, eller var det bare en dårlig dag?
Punkt et nævnte allerede sidste uges overraskende Saints-nederlag til Falcons, og nu er det tid til at stille lidt spørgsmålstegn til New Orleans Saints, der ellers så ganske suveræne ud inden sidste uges nederlag. Mod Falcons spillede den offensive linje sin dårligste kamp, og med Andrus Peat ude i nogle uger skal den nu til at arbejde nye folk ind i startopstillingen. Derudover blev jeg bekymret for deres receiver-gruppe, som, jeg synes, mangler en farligere andenreceiver. Ted Ginn Jr. og Tre’Quan Smith er ikke pålidelige nok som supplement til Michael Thomas. Ugens modstander er Tampa Bay Buccaneers, og Bucs’ gode receiver kan også være en god test for Saints’ forsvar. Lad os se, om Saints finder tilbage på sporet.

7) Fandt Cardinals formlen mod 49ers’ forsvar i anden halvleg for nogle uger siden?
Der er ikke flere ubesejrede hold tilbage i denne sæson, efter 49ers tabte til Seattle Seahawks i mandags, og selvom 49ers-forsvaret leverede en ganske pæn kamp, så er jeg spændt på deres præstation i denne weekend. For to uger siden spillede de nemlig mod Arizona Cardinals, og selvom 49ers vandt, så havde Cardinals stor offensiv succes i anden halvleg af kampen, og Kyler Murray og Kliff Kingsbury er den duo, der har givet 49ers størst problemer indtil videre. Det giver nogle interessante perspektiver til søndagens opgør, hvor 49ers også er ramt af flere skader, specielt på angrebet. Kyler Murrays udvikling og Kliff Kingsburys innovative tilgang til spillet har været meget positivt at opleve.

8) Hvad viser Ryan Finley i sin anden start?
Jeg ville ikke sætte fokus på Finley i sidste uge, da han stod overfor en svær opgave mod brandvarme Baltimore Ravens. I denne uge er modstanden lidt mere overkommelig i form af et under middel Raiders-forsvar, og det er tid til at se, hvad Finley kan. Nu har han forhåbentligt også smidt nogle af de første nerver, som kan have medfør nogle hazarderede beslutninger. Baseret på, hvad jeg så fra Finleys beslutningstagen og armtalent i college, er jeg stadig skeptisk, men Bengals har brug for at vide, hvad han kan, inden de ender i en position, hvor de kan tage en quarterback i næste års draft.

9) Begynder Patriots’ angreb snart at finde melodien?
Vi ved, at Patriots’ forsvar er rigtig godt. Også selvom Ravens vandt overbevisende for to uger siden. Vi har dog ikke set samme offensive produktion fra Brady og kompagni, som vi plejer. Det er der mange grunde til, og tabet af Rob Gronkowski, skader på den offensive linje og en ustabil og uprøvet receiver-gruppe spiller alle ind. I sidste ende kan undskyldninger bare ikke bruges til ret meget, når man forsøger at vinde Super Bowl. Anden halvdel af 2019 skal derfor bruges på at få mere gang i den offensive maskine, og jeg forventer, at der er blevet skruet på nogle knapper i løbet af holdets bye week. Receiverne Mohamed Sanu, som man tradede sig til, og N’Keal Harry, som man valgte i første runde, men har været skadet, må begge forventes at blive inkorporeret i angrebet, og måske er det nok til at få gang “The Brady Bunch” igen. Ugens modstander, Philadelphia Eagles, har haft en del problemer i deres secondary, så det kunne være en god mulighed for at tanke selvtillid.

10) Hvornår får Chiefs styr på forsvaret?
Det her er måske ikke så meget et spørgsmål til denne uge specifikt, men mere et generelt spørgsmål. Hvornår i alverden får Chiefs styr på det forsvar, så præstationer som Mahomes’ i sidste uge ikke går til spilde. Det er klart, at special teams også fortjener kritik efter sidste uges opgør, men i sidste ende er Chiefs’ forsvar et problem. Og det er selvom, jeg synes, at deres bagkæde er bedre end i 2018. Løbeforsvaret er dog stadig elendigt, og specielt holdets linebackere, synes jeg, svigter i denne afdelingen. Deres run fits og evne til at komme fri af blokeringer er ganske enkel ikke god nok. Det er uholdbart, og Chiefs får forhåbentligt styr på det inden slutspillet. Forsvaret behøver ikke en gang at være decideret godt, for at Mahomes og Reid kan bære byrden. Det skal bare ikke være elendigt. Vi krydser fingre. Første opgave er mod Los Angeles Chargers i årets Mexico-kamp.