En helt ny sæson betyder en masse spørgsmål vedrørende holdenes reelle niveau. Her stiller Gul Kluds Teis Joranger skarpt på 10 af de spørgsmål, han håber at blive klogere på i første spillerunde af 2020-sæsonen.

Hvad bringer 2020-sæsonen? Det spørgsmål stiller alle inden den måske mest uforudsigelige sæsonen nogensinde. I år er det ikke kun spillet på banen, som vi ikke ved meget om, men det er i høj grad også usikkerheden om afviklingen af kampe set over flere måneder i denne Corona-ramte tid.

I denne artikel forsøger Gul Kluds Teis Joranger dog at fokusere lidt på nogle af de spørgsmål, der knytter sig til spillet på banen. Han har fundet 10 spørgsmål, som han håber at blive klogere på i første spillerunde.

1) Er der usikkerhed at spore på Eagles’ offensive linje?
Philadelphia Eagles har længe været kendt for deres fantastiske offensive linje, men i år er der flere usikkerheder end længe set. Guard Brandon Brooks og venstre tackle Andre Dilland er allerede tabt for sæsonen, og det betyder, at tilbagevendte veteran Jason Peters igen overtager venstre tackle, mens Eagles skal installere en ny ung guard. Derudover har Lane Johnson nogle skadesproblemer, der måske holder ham ude i weekendens kamp mod Washington Football Team. Med en quarterback som Carson Wentz, hvis største svaghed er manøvreringen i lommen, så er det ikke godt, hvis den offensive linje bliver lidt usikker i år. I første runde skal den offensive linje kontrollere en stærk defensiv linje fra Washington, og den vil hurtig vise, om vi stole på 38-årige Jason Peters, unge Matt Pryor eller rookie Jack Driscoll.

2) Hvordan ser Patriots’ Cam Newton-angreb ud?
New England Patriots uden Tom Brady. Det er virkelig en helt ny følelse, og det bliver meget spændende at følge Patriots i år. Her bliver det især interessant at følge deres offensiv, hvor de ikke kun har sagt farvel til Brady, men også har udskiftet ham med en lidt anden type i form af Cam Newton. Derudover ved vi meget lidt om Newtons reelle niveau, da han var skadet næsten hele 2019 og ligeledes døjede med skader i 2018. Kan den tidligere liga-MVP genfinde sit tidligere høje niveau, og hvordan tilpasser den altid kreative Josh McDaniels angrebet til Newtons styrker? Det får vi første indikation på mod Dolphins, hvor nogle af Patriots’ mange unge våben også skal bevise sit værd.

3) Løfter Rodgers sig i anden sæson i LaFleurs angreb?
Der har været utroligt meget snak om Packers’ angreb i denne off season. En draft med en runningback og en fullback i de første tre runder har fået mange til at spekulere i, om Packers vil blive et mere løbeorienteret angreb i 2020. Men det kan også bare betyde, at holdet i 2020 vil kaste mere ud af tungere formationer med to tight ends, en fulback eller flere runningbacks på banen. I år bliver året, hvor vi virkelig kan se, hvilken retning Matt LaFleur gerne vil trække holdet i retningen af. Derudover bliver det meget interessant at se, hvordan Aaron Rodgers falder til i LaFleurs angreb, nu hvor han har haft et år til at finde sig tilpas. I lange perioder af 2019 var det i hvert fald ikke en velsmurt maskine, og Packers har brug for, at Rodgers lige bliver en tand skarpere i systemet i 2020.

4) Er der fremskridt at spore hos Josh Allen og Sam Darnold?
Buffalo Bills er favoritter i AFC East i år, men reelt er divisionen ganske åben, og alle fire hold kan overraske. I Jets’ tilfælde afhænger det dog meget af, at deres angreb bliver markant bedre. Det ansvar ligger både hos træner Adam Gase og quarterback Sam Darnold. Sidstnævnte er nu i sin tredje sæson som starter, og vi venter stadig på, at han tager de store afgørende skridt i sin udvikling, så vi for alvor kan kalde ham fremtidens mand. De skal komme i år, hvis ikke hans job skal være truet næste år. I første uge skal Jets en tur til Buffalo, der som nævnt er favoritter i divisionen. Bills vil dog også meget gerne se fortsat udvikling fra Josh Allen, hvis de skal udnytte deres gode forsvar og lege med helt i toppen af AFC. Allen blev en del bedre i 2019 end i 2018, men der er stadig et stykke vej endnu, før han kan kaldes god.

5) Fortsætter Ravens’ angreb, hvor de slap?
Ingen kunne stoppe Lamar Jackson og Ravens’ angreb i grundspillet sidste år, men kan holdet fortsætte, hvor de slap? Ligaen har uden tvivl brugt hele off season på at studere Ravens’ pistol option-angreb, og mon ikke mange har arbejdet på ting, som kan bremse Lamar og Ravens’ løbeangreb. Vi så hold som Bills i grundspillet og Titans i slutspillet justere nogle af de normale regler for løbeforsvar, og det havde de pæn succes med. Kan andre nu kopiere, modificere og optimere nogle af de tanker, så Ravens’ angreb bliver mindre effektivt? Eller vil Ravens og koordinator Greg Roman lægge nye lag på, måske især i kastespillet, hvor nogle af de unge receivere har fået lidt mere erfaring?

6) Hvordan ser Joe Burrow ud i sin debut?
Joe Burrow havde den måske bedste collegesæson nogensinde i 2019, og derfor blev han også valgt først i 2020-draften af Cincinnati Bengals. Forlydenderne fra holdets træningslejr er, at han har set rigtig god ud, og han har også nogle styrker, som hurtigere end mange andre unge quarterbacks burde kunne gøre ham klar til det højere niveau. Nu må vi se, om Burrow kan være konkurrencedygtig fra første fløjt, eller om det tager noget tid. Bengals’ angreb er en svær størrelse, da gruppen af wide receivere og runningbacks ser stærk ud, men den offensive linje er så ringe, at den kan ødelægge det hele. Især mod et Chargers-hold, der har spillere som Joey Bosa og Melvin Ingram til at gøre Burrow utryg.

7) Har Kyler Murray taget det næste skridt med DeAndre Hopkins’ assistance?
Arizona Cardinals er måske det hold i ligaen, jeg glæder mig mest til at se. Hvad Kyler Murray og Kliff Kingsbury viste tegn på i 2019 var virkelig spændende, når man tager en begrænset talentmasse i betragtning. Nu har Murray fået et år mere i systemet og ligaen, så han forhåbentligt er bedre til at læse spillet og gå gennem sine ruter, og hvis det sker, kan Cardinals’ angreb blive virkelig spændende. Tilgangen af stjernereceiver DeAndre Hopkins giver Murray og angrebet en helt ny tangent, de kan spille på, og det virker oplagt, at Kliff Kingsbury i år endelig har fået de våben, han vil have, så han kan rulle hele sit angreb ud. Første prøvelse på Cardinals’ offensive niveau bliver 49ers’ vanvittige forsvar, og det er en perfekt ilddåb på Murray og Hopkins samarbejdet.

8) Hvordan ser sammensmeltningen af Arians og Bradys præferencer ud?
Årets store off season-historie var selvfølgelig Tom Bradys skifte til Tampa Bay Buccaneers, og det bliver super interessant at se, hvad de kan drive det til. Holdet har uden tvivl satset alt på et bræt, men de har også samlet sig en utroligt spændende trup. Holdet åbner sæsonen mod en anden mesterskabsbejler i New Orleans Saints, og det bliver en perfekt forsmag på Bucs’ potentiale. Jeg glæder mig især til at se, hvordan Tom Brady og Bruce Arians har flettet deres idéer og filosofier sammen. Arians har altid elsket dybe kast, og Brady har i det meste af sine karriere kørt et angreb med mange korte og hurtige kaste. Nu skal de nok begge gå lidt på kompromis med deres filosofi og finde den rigtige balance i et nyt angreb, hvor der er mange spændende våben, man kan lege med. Jeg skal i hvert fald studere Bucs’ angreb på mandag.

9) Kan Sean McVay genrejse Rams’ offensive mastodont?
De fleste snakker 49ers, Seahawks og Cardinals i den drabelige NFC West-division, men hvad med Rams? Holdet var i Super Bowl for to år siden, og selvom de har mistet en del gode spillere fra dengang, så er det stadig den samme træner, der dengang blev kaldt et offensivt geni. Sidste år blev Sean McVays angreb dog stækket, og derfor er vi i år lidt usikre på, hvor godt Rams’ angreb er, og hvordan det skal se ud. Som 2019-sæsonen skred frem begyndte McVay at gå lidt væk fra sine tidligere tendenser, og vi så en større brug af tight ends og indvendige løb. Fortsætter nogle af de nye tendenser, eller har McVay fundet på noget helt tredje, som skal hjælpe Jared Goff tilbage til et bedre niveau.

10) Ser Titans’ 2019-opskrift stadig gangbar ud?
I sidste års slutspil var Tennessee Titans den helt store overraskelse, da de blandt andet slog AFC’s grundspilsvindere Baltimore Ravens. Det skete på baggrund af et fysisk løbeangreb med Derrick Henry og en stærk offensive linje samt et effektivt play action angreb med Ryan Tannehill. Der var flere ting ved Titans’ angreb, som set i en statistisk set var ganske uholdbart over en længere periode, og det bliver interessant at se, hvor stor regressionen bliver i 2020. Hvis det kun bliver en lille tilbagegang for især kasteangrebets effektivitet, så kan Titans stadig praktisere samme filosofi med rimelig succes, men hvis tilbagegangen bliver betydelig, så skal der lægges nogle nye facetter ind i deres spil. Det kan godt være, det kan lykkes, hvis forsvaret bliver endnu bedre, eller hvis receiver-gruppen (udover A.J. Brown) og Jonnu Smith bliver mere pålidelige våben. Om sidste års slutspil var en enlig svale bliver uanset hvad interessant at se.