Minnesota Vikings var helt nede i sækken, men et vanvittigt sidste play gav dem sejren i sidste sekund.

Case Keenum og Stefon Diggs vil aldrig blive glemt i Minnesota. Med 10 sekunder tilbage og bagud 24-23 kastede Keenum i desperation ud mod sidelinjen. Diggs greb bolden og to Saints-spillere missede tacklingen. 61 yards senere kunne Diggs løbe ind i end zonen til en vanvittig 29-24 sejr.

Opgøret mellem Vikings og Saints var kampen mellem ligaens bedste forsvar og en historisk quarterback. Men det blev også en kamp med to vidt forskellige halvlege.

Vikings var her, der og alle vegne i de første 30 minutter, mens Saints skruede op for tempoet i anden.

Saints første seks angrebsserier endte i tre punts, to interceptions og et brændt foeld goal. Det betød ingen point i første halvleg, og blot femte gang i 205 kampe for Saints, at Drew Brees gik til pausen uden at komme på tavlen i første halvleg.

Det var første gang i 62 kampe, at Saints ikke fik scoret inden pausen – indtil søndag den længste stime i NFL.

Vikings fik en fremragende start på opgøret. Forsvaret tillod ikke Saints noget som helst, og efter 7 minutter var hjemmeholdet foran 10-0.

Jerick McKinnon bragte Vikings foran på et 14-yard løb i venstre side.

På den efterfølgende serie bragte kicker Kai Forbath Vikings foran 10-0.

Brees forsøgte at bringe sit hold tilbage, men i stedet lavede Vikings safety Andrew Sendejo en fremragende interception.

Quarterback Case Keenum førte stille og roligt sit hold ad banen, og runningback Latavious Murray bragte hjemmeholdet foran 17-0.

På den næste angrebsserie lykkedes det endelig Brees, at skrue et ordentligt drive sammen, men bedst som man havde indstillet sig på en reducering, lavede Vikings’ forsvar endnu et stort spil.

Med ryggen til spillet fik ramte defensive end Everson Griffen et kast fra Brees og bolden landede lige i hænderne på linebacker Anthony Barr.

Vikings dominerede alle aspekter af de første 30 minutter. Eneste minus var et brændt field goal ad Kai Forbath kort før pausen.

Saints fik en meget bedre start på anden halvleg. Et stort sack af forsvaret tog Vikings ud af field goal afstand, og på Saints første angrebsserie førte Brees sine tropper hel vejen til scoring. Han fandt receiver Michael Thomas i højre side af end zone på et 14-yard touchdown og reducering til 17-7.

På næste play skiftede kampen totalt momentum.

Case Keenum var under pres og kastede en skidt bold, der blev interceptet af rookie Marcus Williams. Saints overtog bolden på 30-yard linjen og seks plays senere ramte Brees igen Michael Thomas for et touchdown.

Vikings øgede føringen til 20-14 på et 49-yard field goal, men så slog Saints special teams til.

På Vikings næste angrebsserie blev deres punt blokeret og Brees overtog bolden på Vikings 40-yard-linje. Det tog ham ikke længe, at finde rookie Alvin Kamara i end zonen, og pludselig var Saints foran 21-20.

Vikings fik bolden tilbage og endnu engang var det op til kicker Kai Forbath at sætte point på tavlen. Keenum fik sit hold ned på Saints’ 35-yard-line, og Forbath ramte fra 53 yards og bragte hjemmeholdet foran 23-21.

Vikings gav Drew Brees over halvandet minut at arbejde med, og det var rigeligt for den kommende Hall of Famer. Han førte stille og roligt sit hold ind i Vikings territorie. Kicker Will Lutz var sikkerheden selv, og ramte fra 43 yards. Det lignede den afgørende scoring med bare 25 sekunder tilbage, men Diggs’ sidste-sekunds touchdown ændrede på det!

I NFC-finalen skal Vikings nu til Philadelphia og møde Eagles, der besejrede Falcons lørdag.