Løser det noget, Bears?

Med valget om at satse på at vinde lige nu var spørgsmålet bare, hvad nødløsningen på quarterback skulle være, nu hvor man ikke helhjertet kan stole på Trubisky længere. Det svar endte med at være Nick Foles. Prisen blev et fjerderundevalg sendt til Jaguars, hvilket var overraskende dyrt for en mand, der havde en skrækkelig kontrakt, som Jaguars for alt i verdenen gerne ville ud af.

Nick Foles kender Headcoach Matt Nagy har tidligere

Håbet er nu, at Foles’ kendskab til Matt Nagy, offensiv koordinator Bill Lazor og quarterback-træner John DeFilippo får ham til at falde hurtigt til i Chicago. Bekymringen er dog, at Foles aldrig har kunne holde et godt niveau i en længere periode, og at han skuffede fælt hos Jaguars i 2019.

Alt i alt er traden for Nick Foles er sats. Hvis han falder til, er han en klar forbedring over Trubisky, og så er Bears formentlig et godt hold. Dog vil han ikke være en langsigtet løsning uanset hvad pga. kontraktstrukturen. Hvis han flopper, er det en håbløs dyr investering med et fjerderundevalg og en kontrakt på 20 millioner dollar i 2020.

Og selv hvis Foles forbedrer holdet, så er spørgsmålet, hvor meget han forbedrer dem? Det er svært at se det være nok til, at holdet reelt kan gå hele vejen.

Overpris for prominente og aldrende navne
Hvis ikke Foles-handlen slog fast, at Bears satsede alt på 2020, så fjernede resten af holdets handler enhver tvivl. Pass rusher Robert Quinn har en del år i ligaen på bagen og dertil en del skader i sin historik. Alligevel stak Bears ham en stor kontrakt i håb om, at han kan gentage sin flotte 2019-sæson. Hvis han holder sig skadesfri, er han en klar forbedring over førsterundeskuffelsen Leonard Floyd, men igen er kontrakten et pænt stort sats. Hvor Quinn-handlen dog har noget potentiale, så er det svært at finde mening med kontrakten til Jimmy Graham. Den 33-årige tight end er adskillige år fra noget, der minder om sit tidligere topniveau, og det virker helt uforståeligt at give ham 9 millioner om året. Det er en håbløs kontrakt. 

Helt overordnet har Bears i år satset hele butikken på at vinde lige nu, og selvom det ikke er uforståeligt, så er det spørgsmålet, om de tre store nyerhvervelser reelt løser noget for Bears. Er Foles en markant forbedring, og kan Quinn virkelig bringe forsvaret tilbage til 2018-niveauet? Umiddelbart tror man ikke super meget på det, og Bears har næsten overbetalt for alle deres nyerhvervelser. Især Jimmy Graham-handlen trækker voldsomt ned i et overordnet broget billede af Bears’ store og satsede plan.

Karakter: 3/10

Næste side: Bears vælger først i anden runde og kunne kigge på flere positioner