En af ligaens bedste centere har valgt at stoppe karrieren. I en alder af blot 29 år stopper Cowboys’ Travis Frederick efter han ikke længere føler, han kan give football-livet 100%.

Dallas Cowboys og NFL er blevet en profil færre. Center Travis Frederick har noget overraskende valgt at stoppe karrieren i en alder af blot 29 år. Det kommer efter, han ikke længere føler, han kan give football-livet 100%, efter hans sygdomsforløb i 2018. I en længere pressemeddelse skriver han blandt andet:

Jeg blev ud af det blå taget på en rejse for år siden. Da jeg fik Guillian-Barré syndrom, vidste jeg ikke, hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg var bange. Den oplevelse fik mig til at genoverveje mine prioriteter her i livet, og jeg brugte meget af det år (2018) på at overveje fortiden og fremtiden.

Football er risikabelt. Hver dag går spillerne på arbejde velvidende, at det kunne være deres sidste dag som spiller. Da jeg så et potentielt karrierestop i øjnene, blev jeg tvunget til at se livet efter football i øjnene. . . Efter måneder med overvejelser ikke kun accepterede jeg den situation, men jeg fandt mig også godt tilpas i den. Jeg var klar til den næste del af mit liv, men konkurrencemennesket i mig ville ikke stoppe uden at vende tilbage til banen.

Jeg vendte tilbage, spillede overordnet fint, blev valgt til Pro Bowl, men det var et svært år for mig. Hver dag var en kamp for mig. Jeg kunne ikke længere spille på mit bedste niveau. At spille “fint” er ikke, hvad jeg forventer af mig selv, og det er ikke, hvad mine holdkammerater fortjener. Derfor ved jeg, at mine dage som football-spiller er ovre.

29-årige Frederick blev valgt af Dallas Cowboys i første runde af 2013-draften, og var en af ligaens bedste, hvis ikke den bedste, center i 10’erne. I alt blev Frederick valgt til Pro Bowl fem gange og som first team All Pro én gang.

I 2018 sad Frederick ude hele året med Gullian-Barré syndrom, som er en sygdom, hvor kroppens immunforsvar angriber nerverne. Det medfører muskelsvækkelser og i værste tilfælde midlertidige lammelser. De fleste kommer sig med behandling i løbet af et års tid. Frederick fik konstateret sygdommen i august 2018, men var klar til 2019-sæsonen, som altså endte med at blive hans sidste.