Alle hold har haft bye week, så NFL-sæsonen går nu for alvor ind i sin afgørende fase. Bortset fra torsdagskampen spilles alle kampe i december i denne runde, og det signalerer normalt afgørelsens time. Ikke at torsdagskampen ikke bliver afgørende. Lad os kigge på det.

Dallas Cowboys – New Orleans Saints, 24-28 (torsdag)
Saints har overtaget første seed i NFC, og Cowboys er kommet godt i gang og fører NFC East. Så det her bliver et spændende – og vigtigt – opgør. Men jeg er ret overbevist om, at Saints kører sejren hjem.

Atlanta Falcons – Baltimore Ravens, 27-23
Falcons har stadig en minimal teoretisk chance for at nå slutspillet. De tror formentlig ikke på det, og det kommer nok heller ikke til at ske, men de bliver nødt til at kæmpe for det. Og kan Lamar Jackson virkelig holde Ravens kørende?

Cincinnati Bengals – Denver Broncos, 17-31
To hold, der trender i hver sin retning, og opgaven er bestemt ikke blevet nemmere for Bengals med quarterback Andy Dalton på injured reserve. Broncos spiller sjældent fænomenalt i de tidlige søndagskampe, men dette opgør skal de simpelthen vinde.

Detroit Lions – Los Angeles Rams, 23-34
Lions havde muligheder i NFC North, men de er så godt som udspillet, og taber de her er de helt væk. Rams har ikke været så dominerende som i starten af sæsonen, men de er stadig et af de bedste hold i ligaen, og angrebet kan få en fremragende dag på det indendørs stadion i Detroit.

Green Bay Packers – Arizona Cardinals, 28-20
Packers er ikke ude endnu, men en pligtsejr over Cardinals er et must, hvis slutspilsdrømmen skal leve videre. Fem sejre i de sidste fem kampe vil give Packers en rekord på 9-6-1 og udmærkede chancer for et wild card.

Houston Texans – Cleveland Browns, 27-24
Browns er sjove at se på, og de spiller bedre end længe set. Men nu skal de til Houston og render ind i et Texans-mandskab, der har vundet otte i træk. De er 8-3. Med en sejr her vil Texans for alvor melde sig ind i kampen om et af de to top seeds i AFC.

Jacksonville Jaguars – Indianapolis Colts, 16-28
Jaguars er håbløse, og jeg har ingen tiltro til, at Cody Kessler lige pludselig skulle være svaret i stedet for Blake Bortles. Slet ikke mod Andrew Luck, der spiller som om, han aldrig har været skadet og aldrig har haft det bedre, og som lige nu har Colts i gang med en sejrsstime på fem kampe. Det bliver seks i weekenden.

Miami Dolphins – Buffalo Bills, 24-20
Bills slog Jaguars, men det siger efterhånden ikke så meget. Faktisk er jeg mere overrasket og imponeret over, at Dolphins fulgte med – og var tæt på at slå Indianapolis Colts. Det giver mig troen på dem i dette opgør, men Dolphins kommer formentlig stadig ikke til at til at tage en slutspilsplads med både Patriots og Vikings tilbage på programmet.

New York Giants – Chicago Bears, 19-24
Giants har spillet bedre de seneste uger, men tror vi virkelig på, at de kan slå Bears? Ikke mig. Chase Daniel ser ud til at få endnu en kamp som starter for Chicago, men han gjorde det godt mod Lions, så jeg er ikke så bekymret for ham her, som jeg var i sidste uge. Læg dertil, at Bears har haft ekstra forberedelsestid.

Tampa Bay Buccaneers – Carolina Panthers, 23-34
Vi er formentlig nået til et punkt, hvor Dirk Koetter ikke kan redde livet hos Bucs. Med mindre Jameis Winston pludselig kaster 20 touchdowns i de sidste fem kampe. Her tror jeg dog, de taber igen. Og de har én kamp tilbage mod hold, der har flere nederlag end sejre. Panthers har brug for en sejr efter tre nederlag i træk.

Oakland Raiders – Kansas City Chiefs, 13-34
Dårligste hold i AFC mod det bedste hold i AFC. Behøver jeg skrive så meget mere? Det ER et divisionsopgør, så man kan blive overrasket, men som tingene er nu, så tror jeg det simpelthen ikke.

Tennessee Titans – New York Jets, 20-17
Titans skal lykkes med en sejr her, hvis slutspillet skal blive en realitet. Det er – næsten – do-or-die, som det er tilfældet for alle 5-6-hold. Jets skal nok yde modstand, men jeg tror nok Titans skal hive den hjem.

New England Patriots – Minnesota Vikings, 30-24
Spændende opgør i vente her. Patriots kan snart sikre sig slutspillet, og Vikings kæmper for at holde sig forrest i wild card-ræset i NFC. Spørgsmålet er, om de kan stoppe Patriots i Foxborough, eller om de får brug for at følge med i en shootout. Uanset hvad er jeg ikke sikker på, at de kan vinde her.

Seattle Seahawks – San Francisco 49ers, 28-14
Bare giv den her til Seahawks. 49ers er ved at falde fra hinanden uden en quarterback, og Seahawks lugter blod i forhold til slutspillet. Det her Seahawks-hold ligner faktisk et af dem, der kan blive rigtig farlige i slutspillet, så hold øje med det.

Pittsburgh Steelers – Los Angeles Chargers, 27-24
Kæmpe opgør her. Steelers og Chargers er begge blandt de fem ”sikre” slutspilshold i AFC, men udfaldet af kampen her får kæmpe betydning for deres seedning hver især. Steelers lavede for mange fejl mod Broncos og burde muligvis have fået mere ud af det. Chargers har slået ét hold hele sæsonen, der har vundet flere kampe, end de har tabt.

Philadelphia Eagles – Washington Redskins, 27-17 (mandag)
Redskins har spillet godt i denne sæson, og deres kampprogram resten af sæsonen af tilgivende. Så der er helt sikkert stadig chancer for dem. Men med skaden til Alex Smith bliver det rigtig svært for dem at nå slutspillet. For Eagles venter et svært program de kommende fem uger, og Redskins er et af de hold, de SKAL slå for at nå slutspillet. Og de skal helst slå dem to gange.

Byes: Ingen

Sidste uge: 11-4
I alt: 113-63