This is it. Super Bowl LIII er over os, og selvom det selvfølgelig er vemodigt, at sæsonen snart er slut, så bør fans af alle hold se frem til kampen med glæde. For fans af Rams og Patriots, fordi det giver muligheden for at se deres hold vinder Super Bowl. For alle andre fans, fordi deres hold snart kan være optimistiske omkring fremtiden og næste sæson.

Men først skal vi altså kigge Super Bowl, og som altid kommer jeg med mit bud på, hvem vinderen bliver. Lad os bare sige på forhånd, at det forhåbentlig bliver tæt.

Ældste coach til at vinde Super Bowl? Eller måske den yngste?
Uanset om det bliver Bill Belichick, der vinder igen, eller om Sean McVay vinder sin første, vil der blive skrevet historie søndag aften. Vinder Belichick bliver han således den ældste head coach nogensinde til at vinde Super Bowl. Den ære ligger lige nu hos Tom Coughlin. Sean McVay kan blive den yngste head coach til at vinde Super Bowl. Den titel sidder lige nu på Steelers’ Mike Tomlin. Tomlin var 36, mens McVay kun er 33 år gammel.

Uanset hvem der vinder, så har begge trænere brug for hjælp fra spillerne, så lad os kigge på et par spændende matchups i kampen.

Rams’ defensive linje vs. Tom Brady
Hos Rams har man ligaens bedste spiller i Aaron Donald, og superstjernen stiller op på den indvendige del af den defensive linje. Her har man parret ham med et monster i Ndamukong Suh, så det er bestemt ikke nogen sjov situation for Tom Brady. Slet ikke, når man tager i betragtning, at pres op igennem midten traditionelt har været Bradys kryptonit.

Hold derfor øje med, hvordan Brady bruger sin runningbacks og tight ends til hurtigt at komme af med bolden, så Donald og Suh ikke får mulighed for at overtage kampen.

I grundspillet tillod Rams flere yards pr. løb end noget andet hold, så vi kan sagtens få en kamp hvor Patriots bare løber og løber. Hvilket bringer mig til næste matchup.

Patriots’ forsvar vs. Rams’ runningbacks
Mens Rams var det dårligste løbeforsvar i grundspillet baseret på yards pr. løb var Patriots ikke meget bedre, og tillod 4,9 yards pr. løb.

Det er guf for de to runningbacks hos Rams – superstjernen Todd Gurley og bowlingkuglen C.J. Anderson, der har gode erfaringer med at løbe henover Patriots. Det bliver op til de to at aflaste unge Jared Goff på quarterbackpositionen, som skal vise, at begivenheden ikke bliver for stor en mundfuld for ham.

For mig at se, bliver det altafgørende, om unge Goff kan holde trit med Tom Bradys rutine, og det samme kan siges for de to trænere.

Jeg tror det bliver en tæt kamp hele vejen igennem så til mit endelige bud må jeg gå med hjertet.

Los Angeles Rams 27 – 24 New England Patriots

Sidste uge: 1-1
I alt: 170-96