Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde dig godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig derfor en optakt og ti skarpe analysepunkter til et hold. Vi er nået til San Diego Chargers, der bør få et tocifret antal sejre, hvis skader og special teams tillader det.

En spændende NFL-sæson kommer tættere og tættere på kickoff, og det er blevet tid til at kigge nærmere på de 32 holds styrker og svagheder. 32 dage i træk giver vi dig en ny optakt, indtil vi løber tør for NFL-hold.

Vi tager en division af gangen i rækkefølgen NFC West, AFC West, NFC South, AFC South, NFC North, AFC North, NFC East og AFC East, og du kan finde alle links til alle sæsonoptakter i bunden. Vi er i gang med AFC West, hvor Chargers er dagens hold.

Styrken ligger i kastespillet
Der har været få betydningsfulde tilgange og afgange på et Los Angeles Chargers-mandskab, der sidst var i slutspillet i 2013. Sidste år gik holdet 9-7 og missede slutspillet, selvom de målt på kvalitet nok var det 4.- eller 5. bedste hold i en svag AFC-konference.

Head Coach Anthony Lynn går ind til sin anden sæson i spidsen for Chargers, og selvom han ikke en ny Sean McVay eller Kyle Shanahan, så blamerede han sig ikke i voldsom grad i 2017. Nu skal han så vise, at han er klar til at tage Los Angeles Chargers ind i det slutspil, som både fans, medier og bookmakere forventer, at Chargers ender i.

Holdet er både på forsvaret og på angrebet bygget til at være stærke i kastespillet, hvilket faktisk er lidt modsat af Lynns baggrund som runningback-træner. Angrebsmæssigt er Philip Rivers til Keenan Allen en garant for, at kæderne bliver flyttet, og derudover er der i Tyrell Williams, Mike Williams og Travis Benjamin nogle ganske fine komplementære mål på trods af, at den lovende tight end Hunter Henry blev korsbåndsskadet inden training camp.

At Rivers kun blev sacket 18 gange i 2017 var ikke den offensive linjes skyld, og selvom nytilkomne Mike Pouncey og Forrest Lamp, der kommer tilbage fra skade, må forventes at være forstærkninger, så er den offensive linje angrebets største ubekendte.  

Forsvarsmæssigt skal EDGE-rusherne Joey Bosa og Melvin Ingram igen trække det store læs sammen med holdets tre dygtige cornerbacks Casey Hayward, Trevor Williams og Desmond King.

10 skarpe om Los Angeles Chargers:

Mest betydningsfulde tilgang, Mike Pouncey, C
Chargers har næsten kun hentet folk til via draften, og derfor ender Mike Pouncey som den mest betydningsfulde tilgang.

Pouncey skal prøve at holde sig skadesfri og derved være en opgradering for Spencer Pulley, der i 2017 gav pres op 38 gange.

Uanset hvad vil Pouncey formentlig være en opgradering, men hvis ikke han spiller bedre, end han gjorde i den sidste tid i Miami, er investeringen ganske dyr.

Mest betydningsfulde afgang, Tre Boston, S
Chargers har mere eller mindre kun mistet Tre Boston, Korey Toomer og Chris McCain, så der er ikke så store valgmuligheder. Tre Boston spillede en god 2017-sæson, og han var en af de få forsvarsspillere, der taklede ganske godt.

Chargers har dog garderet sig ganske godt på safety ved at drafte Derwin James i første runde.

Største styrke: EDGE-rusherne Joey Bosa og Melvin Ingram
Chargers er ikke lige gode over det hele, men Joey Bosa og Melvin Ingram kandiderer stærkt til at være den bedste EDGE-duo i NFL. I 2017 sackede de tilsammen modstandernes quarterback 23 gange, og ifølge Pro Football Focus rangerede de som 2.- og 5. bedst i NFL til at angribe quarterbacken fra deres EDGE-positioner. I år kan 2. rundevalget Uchenna Nwosu forhåbentlig hjælpe med til at holde presset, når Bosa og Ingram skal have en pause.

Største svaghed: Tight end
Chargers lod klublegenden Antonio Gates gå, fordi Hunter Henry for længst har vist sig rigtig god – og meget bedre end Antonio Gates på dette stadie af Gates’ karriere. Men Hunter Henry blev korsbåndsskadet, inden træningerne for alvor begyndte, og derfor er må Chargers foreløbigt sætte sin lid til Virgil Green og en lang række no-names. Det er muligt, at 38-årige Antonio Gates tager en sidste tørn, men det ændrer ikke på, at tight end vil være holdets svageste position.  

Mest undervurderede spiller: Trevor Williams, CB
Hvis ikke du regelmæssigt så Chargers spille i 2017 eller følger med på Pro Football Focus, så er der en risiko for, at du ikke kender Trevor Williams, der fik et stort gennembrud i 2017-sæsonen.

Casey Hayward løber godt nok med de store overskrifter, men en af årsagerne til dette er, at modstanderholdet ikke bare kan undgå ham ved konstant at kaste til den receiver, Trevor Williams dækker.

Som fuldtidsstarter tillod han – ifølge Pro Football Focus – 50% completions for 476 yards, 2 touchdowns og 2 interceptions, hvilket er rigtig godt for en 2. cornerback.

Mest interessante rookie: Derwin James, S
Som skrevet længere oppe har Chargers sagt farvel til den tidligere starter på safety, Tre Boston, og derfor er det vigtigt, at 1. rundevalget Derwin James viser et fornuftigt niveau fra start af. James har alle de fysiske forudsætninger, og i college virkede han også mentalt klar til NFL – for det meste.

Typemæssigt synes jeg, at han minder en del om Eric Berry, selvom han naturligvis endnu ikke har samme niveau. Hos Chargers kan han bruges som strong safety, som free safety og i nogle situationer vil han givetvis også kunne bruges dime-linebacker.

En spiller, der står foran et gennembrud: Forrest Lamp, G
Inden 2017-sæsonen stjal Chargers Forrest Lamp med valg nummer 38 i draften, men desværre pådrog han sig en korsbåndskade i starten af training camp, og derfor får Forrest Lamp sine første NFL-snaps i år.

Den tidligere Western Kentucky-tackle spillede i sin sidste collegesæson mod Alabama, der i 2017- og 2018 har fået draftet 5 DTs og EDGEs i top 80, men Lamp pillede uden problemer pynten af spillerne i deres direkte matchups.  

#ILoveLamp

En spiller, der skal præstere: Roberto Aguayo/ Caleb Sturgis
Det er næsten urealistisk at se, hvordan Chargers formår at smide kampe væk på special teams år efter år. Sidste år var Younghoe Koo kraftigt medvirkende til, at Chargers tabte sæsonens to første kampe, hvilket i sidste ende afholdt holdet fra en slutspilsplads.

I sæsonen ramte Chargers på 3 field goals over 40 yards, og holdets forskellige kickere ramte samlet på 3 ud af 11 spark fra over 40 yards. Til sammenligning er Justin Tucker 40 af 43 over de sidste to år…

Til denne sæson er ingen af de fire med i training camp, og Chargers-fans kan håbe på forbedringer, da Sturgis trods alt er 39 af 60 på spark over 40 yards i karrieren  – Aguayo er 4 af 11….

Bold prediction: Austin Ekeler overhaler Melvin Gordon og er startende RB efter Bye-week (Uge 9)
Chargers tradede op for Melvin Gordon i første runde af 2015-draften, men Gordon har højst snittet 3,9 yards per løb i en sæson. Austin Ekeler var undrafted sidste år, men alligevel fik han tilspillet sig en rolle og snittede 5,5 yards på 47 løb.

I kastespillet er Gordon faktisk habil nok, men Ekeler er bare en bedre atlet, og derfor får han ofte også mere ud af situationerne i kastespillet, hvilket Ekelers 279 yards og 3 TDs på 27 catches vidner om.

Ekeler mistede to fumbles sidste år, og det kan holde ham lidt tilbage, men ellers ser jeg Ekeler som den bedste NFL-runningback af de to, og det tror jeg også, at holdets trænere vil gøre, inden vi når spilleuge 10.

En realistisk målsætning: 10 sejre og en slutspilsplads
Chargers gik 9-7 sidste år, selvom deres kasteangreb og kasteforsvar overordnet set var modstandernes ditto overlegne. Hvis Philip Rivers’ arm kan klare sig igennem endnu en NFL-sæson, så skal Chargers simpelthen være i stand til at komme i slutspillet.

Skader, special teams og ”spændende” coaching er det eneste, jeg kan se komme i vejen for det.

ARZ | LAR | SF | SEA | DEN | KC | LAC | OAK | ATL | CAR | NO | TB | HOU | IND | JAX | TEN | CHI | DET | GB | MIN | BAL | CIN | CLE | PIT | DAL | NYG | PHI | WAS | BUF | MIA | NE | NYJ