Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde de danske NFL-fans godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig en optakt og ti skarpe analysepunkter til et hold. Vi er nået til Dallas Cowboys, der besidder et ungt og spændende hold, efter at de i løbet af de forgangne år har gennemgået et generationsskifte.

En spændende NFL-sæson kommer tættere og tættere på kickoff, og det er blevet tid til at kigge nærmere på de 32 holds styrker og svagheder. De næste 32 dages byder derfor på en ny optakt hver dag, indtil vi løber tør for NFL-hold. Derudover får du en vurdering af alle holds positionsgrupper, som bliver udgivet divisionsmæssigt hver fjerde dag.

Vi tager en division af gangen i rækkefølgen: NFC West, AFC West, NFC South, AFC South, NFC North, AFC North, NFC East og AFC East, Du kan finde alle links til alle sæsonoptakter i bunden. Vi er kommet til NFC East, hvor Dallas Cowboys sagde farvel til et par klublegender denne offseason.

Scenen er jeres, Dak og Zeke
For et par år siden var quarterback Tony Romo, tight end Jason Witten, receiver Dez Bryant og runningback DeMarco Murray synonym med Dallas Cowboys, men sådan er det ikke længere.

Ingen af dem er således at finde på Dallas Cowboys’ holdkort inden den kommende sæson, og Romo, Witten og Murray har officielt meddelt, at de stopper karrieren, mens Bryant stadig er på udkig efter et nyt hold. Og det betyder, at det generationsskifte, som Dak Prescott og Ezekiel Elliott satte gang i, i deres første sæson i 2016 er fuldendt.

Det er nemlig de to, der er de absolutte stjerner på Cowboys-holdet, og det er dem, der skal sikre ejer Jerry Jones endnu en ring i løbet af de kommende år.

Og der er også håb forude for Amerikas hold, selv om Jones dog måske må væbne sig med tålmodighed. For på trods af at Prescott og Elliott allerede er etablerede stjerner og den offensive linje er NFL’s bedste, skal det unge forsvar stadig bevise sit værd, mens generationsskiftet også har efterladt nogle spørgsmål, der skal besvares.

10 skarpe om Dallas Cowboys

1) Mest betydningsfulde tilgang: Allen Hurns, WR
Dallas Cowboys har ikke hentet en decideret stjerne denne offseason, og selv om rookie-linebacker Leighton Vander Esch og rookie-guard Connor Williams nok skal blive profiler en dag, kommer de formentlig ikke til at spille vigtige roller denne sæson. Det kan Allen Hurns, der kommer til efter fire sæsoner hos Jacksonville Jaguars, derimod. Den 26-årige receiver er ikke en stjerne og har ikke imponeret i de to forgangne sæsoner, men han ligner alligevel den mest oplagte Dez Bryant-erstatning på holdkortet. Han skal være en vigtig profil på angrebet.

2) Mest betydningsfulde afgang: Dez Bryant, WR, og Jason Witten, TE
Hverken Dez Bryant eller Jason Witten har været på deres topniveau de sidste par år, men de har været en del af DNA’en i Dallas, og de var klubbens bedste på deres respektive positioner. Selv om det var den rette beslutning at skille sig af med dem, vil de blive savnet, da klubben ikke står tilbage med direkte afløsere.

3) Holdets største styrke: Den offensive linje
Der er ingen tvivl om, at den offensive linje er Cowboys’ helt store styrke. Med tackles Tyron Smith og La’el Collins, guards Connor Williams og Zack Martin samt center Travis Frederick bliver det en svær opgave for pass rushere at komme til Dak Prescott. Især Smith, Martin og Frederick er blandt NFL’s absolut bedste på deres position. Den dygtige offensive linje betyder utrolig meget for Cowboys’ angreb, og man så, hvordan angrebet havde problemer, da de måtte undvære Tyron Smith sidste sæson. Med tilgangen af rookie-guard Connor Williams og reservetackle Cameron Fleming er de også bedre forberedt på skader denne sæson.

Det er dog bekymrende, at center Travis Frederick har pådraget sig en alvorlig nakkeskade, mens Zack Martin og La’el Collins har døjet med skader i preseason, og at Tyron Smith flere gange i karrieren har været plaget af skader. Formår de at få alle fire på banen, findes der dog ikke en bedre offensiv linje i NFL.  

4) Holdets største svaghed: Receiver- og tight end-gruppe
Det er langt fra et skrækindjagende receiverkorps, Dallas Cowboys kan mønstre. Allen Hurns er kommet ind som Dez Bryants umiddelbare afløser, men han har ikke været haft mere end 500 yards siden 2015. Dak Prescott skal altså forsøge at kaste til Hurns, Terrance Williams eller slotreceiveren Cole Beasley. Hurns, Williams og Beasley greb tilsammen for 1.366 yards og seks touchdowns – med andre ord cirka det samme som Keenan Allen for Chargers.

Helt galt er det imidlertid med tight end, hvor Dallas Cowboys ikke har en eneste af slagsen på holdkortet, der kan starte i NFL. Umiddelbart er Geoff Swaim starteren, og han har kun grebet ni bolde for 94 yards i karrieren.

5) Holdets mest undervurderede spiller: Byron Jones, DB
Byron Jones var et førsterundevalg i 2015, men er gået under radaren i hans hidtil treårige karriere. Den defensive back har spillet safety de seneste to sæsoner og har leveret flotte præstationer, selv om det ikke fremgår på tallene – han har således kun to interceptions på tre sæsoner. Atletiske Jones har især været god til at mandsopdække tight ends og holde dem fra fadet. Han er desuden også vigtig på special teams.

I den kommende sæson rykkes han til gengæld tilbage til cornerback, som han også spillede i college.

6) Holdets mest interessante rookie: Michael Gallup, WR
Receiverkorpset blev tidligere beskrevet som holdets største svaghed, men der er dog en receiver, der bliver interessant at følge: Michael Gallup. Tredjerundevalget har vist prøver på sit talent i preseason, og da Cowboys mangler en klar receiverprofil, kan han ende med at blive et af Dak Prescotts foretrukne våben og spille en stor rolle på angrebet.

7) En spiller, der står foran sit gennembrud: Chidobe Awuzie, CB
Cowboys valgte Chidobe Awuzie i anden runde af NFL-draften i 2017, men cornerbackens første sæson i NFL levede ikke op til forventninger. En skade hindrede ham i starten af sæsonen, men da han endelig kom sig, imponerede han. Han tilkæmpede sig sågar en startplads i sæsonens sidste fem spillerunder, og han viste lovende takter, som giver Cowboys håb om, at han kan blive en fremragende cornerback.

8) En spiller, der skal præstere: Dak Prescott, QB
Efter en forrygende første sæson i 2016 kan Dak Prescott godt tillade sig at være utilfreds med sin 2017-sæson. Det så til tider godt ud for den 25-årige quarterback, men der var også en periode, hvor Prescott slet ikke kunne få gang i angrebet. Det skyldtes dels en usikker offensiv linje, men hans beslutningstagen var heller ikke optimal, og han lavede nogle store fejl. Han skal blive mere stabil i 2018, hvor han dog også får nogle lidt sværere arbejdsbetingelser med et receiver- tight end-korps, der er under middel.

9) Bold prediction: Dallas vinder divisionen og sikrer friuge i slutspillet
Philadelphia Eagles vandt NFC East i overbevisende stil i den forgangne sæson med 13 sejre, hvilket samtidig betød, at de sikrede sig en friuge i slutspillet og først skulle i gang i divisionsrunden. Det kan Cowboys, der vandt ni kampe i 2017, gøre dem kunsten efter i år. Der er således ikke et hold, der har genvundet den notorisk svære NFC East-division siden 2004, og Dallas kan fokusere udelukkende på spillet på banen i år – i modsætning til sidste sæson, hvor Ezekiel Elliott måtte afsone en karantæne på seks kampe. Det kommer dog til at kræve i omegnen af 13 sejre for Dak og Zeke – men det nåede de også i 2016.

10) En realistisk målsætning: Minimum ti sejre
Dallas vandt ni kampe i 2017, og med Ezekiel Elliott endeligt tilbage, en forstærket offensiv linje samt et ungt og talentfuld forsvar er der lagt i kakkelovnen til en endnu bedre sæson i år. Cheftræner Jason Garrett og kompagni skal i hvert fald jagte ti sejre, hvilket også kan give dem en plads i slutspillet.

ARZ | LAR | SF | SEA | DEN | KC | LAC | OAK ATL | CAR | NO | TB | HOU | IND | JAX | TENCHI|
DET GB | MIN | BAL | CIN | CLE | PIT | DAL | NYG | PHI | WAS | BUF | MIA | NE | NYJ