Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde de danske NFL-fans godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig en optakt og ti skarpe analysepunkter til et hold. Turen er kommet til New York Jets, der starter forfra med Sam Darnold under center i 2018.

En spændende NFL-sæson kommer tættere og tættere på kickoff, og det er blevet tid til at kigge nærmere på de 32 holds styrker og svagheder.

Vi har taget en division af gangen i rækkefølgen: NFC West, AFC West, NFC South, AFC South, NFC North, AFC North, NFC East og AFC East, Du kan finde alle links til alle sæsonoptakter i bunden. Her slutter vi gennemgangen af med AFC East og New York Jets.

Sidste chance for Todd Bowles og Mike Maccagnan
Klichéen om ”vind-eller-forsvind” er ganske optegnende for den situation, som New York Jets’ cheftræner Todd Bowles og general manager Mike Maccagnan befinder sig i. Det er til trods for, at Jets har vundet fem kampe i både 2016- og 17-sæsonen med en relativt talentfattig trup. Alligevel synes Jets at savne både identitet og seværdighed, hvilket falder tilbage på trænerstaben og den sportslige ledelse. Jets’ ejer har i den forbindelse gjort det klart, at ejerskabet ikke forventer slutspilsindtræden – men snarere resultater og indikationer på, at holdet er på rette spor, og potentielt kan konkurrere med New England Patriots om divisionstitlen.

Således kan 2018 karakteriseres som (endnu) en genopbygningssæson for den grønne halvdel af New York, hvor det handler om at synliggøre både en sportslig identitet og resultatmæssig fremgang. Her bliver trænerstabens udvikling af rookie-quarterback Sam Darnold en afgørende målestok, da han potentielt kan løse de kvaler, som Jets har haft på quarterback-positionen i det seneste årti. Darnold kan blive nøglen til at genskabe troen til Bowles’ projekt og slukke Jets-fansenes slutspilstørst. Ikke siden 2010 under Rex Ryans ledelse har New York Jets spillet sig i slutspillet.

Det synes imidlertid urealistisk, at Darnold egenhændigt kan spille Jets i slutspillet allerede i 2018 – til trods for AFC’s lave niveau relativt til NFC. I stedet skal han symbolisere en ny æra af offensiv football hos Jets. Foruden Sam Darnold er det småt med offensive opgraderinger før 2018-sæsonen, hvor Isaiah Crowell, Andre Roberts, Terrelle Pryor og Clive Walford er kommet til. Omvendt er veteranen Matt Forte gået på pension og Austin Seferian-Jenkkins har søgt nye græsgange i Jacksonville. Derfor er Jets’ angreb tynget med spørgsmål om, hvorvidt Bilal Powell kan fortsætte de positive takter og indtage en startende rolle som runningback – samt om Quincy Enunwa kan vende tilbage til fordums styrke efter en slem nakkeskade. Den offensive linje tillod syvende-flest sacks (47) i 2017, og hertil er center Spencer Long blevet hentet ind på en stor kontrakt.

På forsvarssiden er der sket markante ændringer, hvor erhvervelsen af cornerback Trumaine Johnson sikrer Todd Bowles en profil og sikker skanse i de bagerste geledder. Derudover har Avery Williamson skrevet under på en treårig aftale, men han kan få svært ved at udfylde hullet efter Demario Davis, der er skiftet til New Orleans Saints efter en flot 2017-sæson. Endelig savner Jets et pålideligt pass rush, hvilket er kritisk, da Todd Bowles’ forsvarsstrategi er særligt fokuseret omkring aggressive og satsende spilkald. Hertil har Jets også mistet Muhammad Wilkerson, hvilket er et tilbageslag for enheden – trods hans seneste skadeshistorik og manglende motivation.

Mest betydningsfulde tilgang: CB, Trumaine Johnson

Trumaine Johnson har fundet vej til New York efter seks sæsoner hos Rams, og han udgør en øjeblikkelig opgradering til et middelmådigt forsvar. Den 28-årige cornerback står noteret for 18 interceptions siden 2012, og ligner et perfekt match til Todd Bowles’ spillestil. Det skyldes først og fremmest Johnsons fysik og evne til at spille modstandernes receivere ved linjen og i direkte mandsopdækning. Foruden Johnson er Sam Darnold – som indikeret ovenfor – en ekstremt betydningsfuld tilgang, men artiklen vender tilbage til ham i afsnittet om holdets mest interessante rookie.

Mest betydningsfulde afgang: ILB, Demario Davis
Uden at have trukket den store medieopmærksomhed leverede Demario Davis en glimrende 2017-sæson for New York Jets. Den rutinerede spiller var en solid midterakse i Jets-forsvaret, hvor han leverede 135 tacklinger og fem sacks – og således førte an i begge kategorier for forsvaret. Jets er lykkedes med at finde en habil erstatning i Avery Williamson, men ikke desto mindre vurderes tabet af Davis’ bidrag – bedømt på 2017-sæsonen – at være for store sko at udfylde. Foruden Davis kan Muhammad Wilkersons afgang også nævnes som særligt betydningsfuldt, da han på sine gode og skadesfrie dage kunne bære Jets’ pass rush egenhændigt.

 

 

 

 

 

 

 

Holdets største styrke: Potentialet i forsvarets secondary
På et hold som er kendetegnet ved middelmådighed er det vanskeligt at udvælge en særlig styrke. Med Trumaine Johnsons tilgang er det fristende at pege på forsvarets bagerste geledder, hvor de to safeties i Jamal Adams og Marcus Maye udgør en yderst talentfuld og potentielt dominerende duo. De viste prøver på deres talent i 2017, hvor begge spillere var rookies – og med Trumaine Johnsons ankomst, som vil tage lidt af presset fra de øvrige cornerbacks, kan Adams-Maye blive en spændende duo at følge i 2018.

Holdets største svaghed: Den offensive linje
Sam Darnold hæmmes gevaldigt af sin offensive linje – eller mangel på samme – der savner både stabilitet og kvalitet. I 2017 tillod linjen eksempelvis 47 sacks, hvilket var syvende-flest i NFL. Dog er det er positivt, at daværende center Wesley Johnson er blevet skippet videre og erstattet af Spencer Long, der kommer fra Washington Redskins. Long har imidlertid døjet med skadeskvaler gennem hele sin karriere – og har endnu til gode at spille en hel sæson (i 2017 lykkedes det kun Long at starte i syv kampe). Kombineret med spørgsmålstegn og middelmådighed i løbespillet, hvor Matt Forte har sagt stop, er det ikke utænkeligt at Sam Darnold får slået sine mælketænder ud i 2018 – i bogstaveligste forstand.

Holdets mest undervurderede spiller: WR, Robby Anderson
I 2017 greb Robby Anderson 63 bolde for 941 yards og syv touchdowns, hvilket gjorde ham til Jets’ mest effektive receiver (14,9 yards pr. grebet bold). Med den offensive linjes kvaler og den manglende kvalitet på quarterback-positionen (Josh McCown og Bryce Petty, red.) in mente er det ikke en helt tosset sæson, og det understreger Robby Andersons vigtighed.

Holdets mest interessante rookie: QB, Sam Darnold
Det kostede principielt Jets tre andenrundevalg at rykke fra nummer seks til tre i årets draft, og ledelsen må være ovenud begejstret for, at Sam Darnold faldt så langt. Flere eksperter havde udset Darnold som den mest komplette quarterback i denne draft-klasse, og han kan potentielt blive løsningen på Jets’ mangeårige problemer på positionen. Darnold er en moderne quarterback, der både kan levere som den traditionelle ”pocket passer” og samtidig bevæge sig og forlænge spillene – à la Carson Wentz fra Eagles. Læg dertil at Darnold beviste sig som lidt af en comeback-konge i college, hvilket beviser, at han sandsynligvis har den mentale styrke til at levere under det enorme mediepres i New York.

Jets’ 2018-draft:

Runde Spiller College
1. Sam Darnold, QB USC
3. Nathan Shepherd, DT Fort Hays State
4. Chris Herndon, TE Miami
6. Parry Nickerson, CB Tulane
6. Folorunso Fatukasi, DL Connecticut
6. Trenton Cannon, RB Virginia State

En spiller der står foran et gennembrud: SS, Jamal Adams
Til trods for at Jamal Adams kun er 22 år gammel, har han allerede udviklet sig til en central og vokal skikkelse i New York Jets’ forsvar, hvor han repræsenterer den nye generation af forsvarstalenter. Jamal Adams er ekstremt passioneret omkring sporten, hvilket kommer til syne i hans uovertrufne arbejdsmentalitet og lidenskabelige spillestil – det er ikke for sjov, at han kaldes ”The Broadway Bully”. I 2017 præsterede Adams ”blot” 83 tacklinger, to sacks og en enkelt forceret fumble, og derfor kan der med rette stilles større forventninger til 2018-sæsonen, hvor Adams skal bevise sig som den nye defensive leder i New York.

En spiller der skal præstere: DL, Leonard Williams
Med Muhammad Wilkersons skifte til Green Bay blev Jets’ evne til at lægge pres på modstandernes quarterbacks svækket yderligere. Derfor er det nødvendigt, at Leonard Williams som minimum genfinder sin form fra 2016, hvor han leverede syv sacks og forcerede to fumbles. De øvrige spillere omkring Williams – Steve McLendon, Josh Martin og Jordan Jenkins – leverede tilsammen blot seks sacks i 2017, og derfor kan Williams’ evne til at præstere blive potentielt altafgørende for holdets succes. Derfor er der også store krav til, at rookie Nathan Shepherd kan gå ind og levere fra første dommerfløjt.

Bold prediction: Jamal Adams leverer som ligaens bedste safety

I 2017 leverede Reshad Jones (122) og Keanu Neal (116) flest tacklinger i NFL blandt safeties, mens Glover Quin forcerede flest fumbles inden for positionen (4). Jamal Adams er en uhyre talentfuld spiller, og som tidligere nævnt råder han over de rette mentale redskaber til at nå langt i NFL. I 2018 har han en realistisk mulighed for at tage et skridt op og få sit ultimative gennembrud i ligaen. En ”bold prediction” for New York Jets kan derfor være, at Jamal Adams leverer over 130 tacklinger og mere end fem forcerede fumbles i 2018.

En realistisk målsætning: Fremskridt inden for spillestil og resultater
Det bliver utvivlsomt en svær sæson, som New York Jets går i møde. Holdet skal først og fremmest koncentrere sig om at udvikle Sam Darnold til en fuldbyrdet NFL-spiller og sikre ham de bedste vilkår i sin rookie-sæson. Det vil støbe fundamentet for en ny offensiv spillestil hos Jets, der på længere sigt kan give pote. Foruden New England Patriots befinder Jets sig i en overkommelig division, hvilket bør kaste et par sejre af sig. Derfor kan holdet med rette have ambition om at vinde mere end fem kampe – for første gang siden 2015.

ARI | LAR | SF | SEA | DEN | KC | LAC | OAK ATL | CAR | NO | TB | HOU | IND | JAX | TENCHI|
DET GB | MIN | BAL | CIN | CLE | PIT | DAL | NYG | PHI | WAS | BUF | MIANE | NYJ