Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig derfor en optakt og ti skarpe analysepunkter til et hold. Næste levende billede er San Francisco 49ers, der har fået noget af en talentindsprøjtning siden starten på den forgangne sæson.

En spændende NFL-sæson kommer tættere og tættere på kickoff, og det er blevet tid til at kigge nærmere på de 32 holds styrker og svagheder. På 32 dage byder vi derfor på en ny optakt hver dag, indtil vi løber tør for NFL-hold.

Vi tager en division af gangen i rækkefølgen NFC West, AFC West, NFC South, AFC South, NFC North, AFC North, NFC East og AFC East, og du kan finde alle links til alle sæsonoptakter i bunden. Vi starter med NFC West, hvor 49ers og Jimmy Garoppolo kæmper om at blive det bedste hold i Californien.

Fremtiden ser endelig lys ud i Golden Gate City

49ers formåede på en eller anden måde ikke at vinde Super Bowl, da Jim Harbaugh var cheftræner for holdet. De formåede derefter at implodere og ødelægge et af de mest interessante mandskaber i ligaen, men nu går det endelig i den rigtige retning. 49ers har fået en af de bedste offensive taktikere i ligaen som deres cheftræner. Kyle Shanahans geni strålede efter den tidligere Brady-reserve, Jimmy Garoppolo, fik sin første start for 49ers. Nu er holdet bygget op omkring quarterbacken, der i den grad er gået fra minimalt til maksimalt pres.

Med den massive kontrakt til en stadig ret uprøvet spiller, så spiller Shanahan og resten af ledelsen højt spil. Fungerer det, så er det det hele værd. Efter holdets nye quarterback fik sin første start, gik holdet fra at være et af de værste angreb i ligaen til et af de bedste. 49ers har tilføjet flere våben til angrebet, herunder Jerrick McKinnon, som nu er en af ligaens bedste betalte runningbacks.

På den defensive side har unge Robert Saleh, en tidligere assistent for Pete Carroll og Gus Bradley, også skabt masser af glæde og fremtidsforhåbninger. Trods holdet ikke var blandt de bedste forsvar i fjor, så er der masser af unge spillere med et stort potentiale. Dernæst bliver det svært at komme uden om tilføjelse af holdets tidligere onde ånd, Richard Sherman. Mon ikke den rapkæftede cornerback skal få sat sit præg på forsvaret. Hvordan 49ers vil få deres talentfulde defensive linje til at fungere bliver spændende at følge. Sidste år valgte man Solomon Thomas højt i draften, men han blev rykket fra indersiden af forsvaret ud på ydersiden og havde ikke en god rookiesæson. Med Armstead, Buckner og Thomas er der brikkerne til noget specielt, men puslespillet er endnu ikke blevet løst.

10 skarpe om San Francisco 49ers

Mest betydningsfulde tilgang: Weston Richburg, C
Trods tilgangen af holdets nye startende runningback og en superstjerne som Richard Sherman, tror jeg alligevel, at holdets nye center kan blive den mest betydningsfulde tilgang. Shanahan giver centeren en vigtig rolle i sit angreb, og en faktorerne, der fik Atlanta Falcons’ angreb til at eksplodere i 2016, var tilgangen af Alex Mack. Richburg er ikke helt på det niveau, men har før vist sig som en glimrende offensiv linjemand. Holder han sig skadesfri, kan han give holdet det offensive løft, de har brug for.

Mest betydningsfulde afgang: Eric Reid, S
49ers har flere dygtige safeties på holdkortet i Jaquiski Tartt og Adrien Colbert, men af alle de spillere, som holdet har sagt farvel til, er Reid den bedste og mest prominente. Reid har spillet næsten 5000 snaps de seneste fire sæsoner for 49ers, det bliver et hul, som skal udfyldes af mindre erfarne spillere.

Holdet største styrke: Kyle Shanahan
Jeg er stor fan af Kyle Shanahan, og holdets offensive muligheder er uendeligt mere interessante end sidste år. Jeg tror på, at dette kan blive et af ligaens mest kreative og seværdige hold angrebsmæssigt, såfremt Garoppolo kan holde niveauet fra slutningen af sidste sæson. Med et væld af fine receivere, der er specialiserede inden for hvert deres felt, samt Jerrick McKinnon og Kyle Juszczyk bag quarterbacken, har den offensive guru alt det legetøj han har brug for, for at skabe et dejligt angreb.

Holdets største svaghed: Malcolm Smith, LB
49ers gav af uvisse årsager linebacker Malcolm Smith en stor kontrakt efter 2016-sæsonen. Han har aldrig bevist sit værd uden for Seattle, hvor han var god i en mindre rolle. Smith missede hele sidste sæson, men ligner en starter på holdet. Heldigvis spiller han ved siden af Reuben Foster, der når han har overstået sin karantæne kan sætte sig aftryk på holdet. Han er god, rigtig god. Foruden Foster er der ikke meget at råbe hurra for i linebacker-kæden

Holdets mest undervurderede spiller: DeForrest Buckner
Er man lidt mere nørdet end de fleste, kender man allerede til Buckner, der sidste år havde en fremragende sæson på et 49ers-hold, der nok ikke tiltrak mange neutrale seere. Derfor er det et navn, man skal kende til, hvis man har ignoreret det californiske mandskab efter deres fald. Buckner var et højt draftvalg for to år siden, og er en yderst kraftfuld spiller, der kan påvirke spillet positivt, hvad enten der er tale om at stoppe løbe eller jagte quarterbacks. Han er holdets bedste spiller, men ikke ham, der får mest spalteplads. Det er synd, for han fortjener det i høj grad.

Holdets mest interessante rookie: Mike McGlinchey, OT
Kentavious Street er en meget interessant spiller, da 49ers stadig har meget brug for pass rush. Han er dog på vej tilbage fra en knæskade og kan ende med at sidde det meste af året på bænken. McGlinchey er garanteret en rolle og skal præstere på højresiden for at få løbespillet til at fungere. 49ers sendte den ellers velpræsterende Trent Brown til Patriots, og dermed placeres meget ansvar på den unge rookie fra Notre Dame. Løb på ydersiden er vigtigt i 49ers angrebssystem, derfor får McGlinchey meget at se til fra første dag.

En spiller, der står foran et gennembrud: George Kittle, TE
George Kittle og Akhello Witherspoon er de to fremmeste kandidater til denne pris. Witherspoon skal spille på den modsatte side af Sherman, så han vil med garanti få masser af opmærksomhed. Kan han stå for presset, tror jeg 49ers har en dygtig tandem i de to. Alligevel har jeg større tiltro til George Kittle, som jeg forventer får en god sæson som holdets startende tight end. Han viste flere lovende takter i fjor, specielt efter Garoppolo tog over. Kittle er en stor fyr, der har god fart og fysik i sit spil, i college vidste hans også tegn på, at han med tiden kan blive god i blokeringsspillet. Kittle havde en mere løs rolle i den forgangne sæson, men han fik tilspillet sig rollen som fremtidig starter. Med hvad jeg formoder bliver et langt bedre angreb set over hele sæsonen, kan den unge tight end blive en vigtig brik i Shanahans angreb.

En spiller, der skal præstere: Laken Tomlinson, OG
Som det ser ud nu inden training camp og preseason, skal Laken Tomlinson og Joshua Garnett være holdets startende guards, og begge er kandidater til valget her. Begge er blevet valgt i første runde for et par år siden, og ingen af dem har levet op til de forventninger, der følger med. Garnett gik glip af hele den forgangne sæson, så derfor får han nok lidt længere snor. Tomlinson kom til fra Detroit i en trade forud for sidste sæson og har godt nok forlænget med holdet for nyligt, men jeg mener stadig, at han skal vise langt bedre spil, hvis han skal være med i holdets fremtidsplaner.

Bold prediction: Jerrick McKinnon runder 1,600 samlede yards og får en tur i Pro Bowl
McKinnon har aldrig rigtigt slået til hos Minnesota Vikings. Han har gjort det godt i en begrænset rolle, men voksede aldrig rigtig som spiller, når ansvaret gjorde. Det tror jeg vil ske for 49ers. Runningbacken bliver godt betalt, og konkurrencen om spilletid vil primært være Matt Breida. McKinnon er værdifuld i både løbe- og kastespillet, noget vi tidligere har set Shanahan have succes med at bruge, da han i Atlanta havde Devonta Freeman.

En realistisk målsætning: Snige sig i slutspillet
Der er meget at glæde sig over, hvis man er 49ers fan i denne tid. Alligevel er der huller og ubesvarede spørgsmål nok til, at det ikke er realistisk at sige, de skal i slutspillet i denne sæson. Alligevel mener jeg det er realistisk, at Shanahans tropper kan være i en position mod slutningen af sæsonen, hvor de alligevel ender med at snige sig med. Det kræver dog, at holdet får styr på forsvaret, der skal præstere noget bedre end den forgangne sæson, samt fortsat udvikling og modning af angrebet.

ARZ | LARSFSEADEN | KC | LAC | OAK | ATL | CAR | NO | TB | HOU | IND | JAX | TEN | CHI | DET | GB | MIN | BAL | CIN | CLE | PIT | DAL | NYG | PHI | WAS | BUF | MIA | NE | NYJ