Både AFC West og NFC South er tætte divisioner, og derfor var aftenens opgør mellem Buccaneers og Chiefs et af de vigtigere af slagsen.

Kansas City Chiefs har vundet fem kampe i træk og fik forsvarsstjernen Justin Houston tilbage til opgøret mod Jameis Winston, Mike Evans og resten af Buccaneers. Kansas City spillede dog en smule skuffende på forsvaret, der manglede Marcus Peters og endte med at tabe 19-17.

Hjemmeholdet Chiefs startede med bolden og sammensatte et imponerende langt, effektivt og stabilt første drive. I sædvanlig stil var der masser af balance, men som tilfældet har været i alle kampe denne sæson for Kansas, formåede de ikke at score touchdown på deres første drive i kampen.

Langt og balanceret kunne man også sige om Buccaneers’ første drive. Desværre for udeholdet endte drivet med, at quarterback Jameis Winston fumblede ganske komisk uden at blive ramt af en modstander.

Begge hold bevægede bolden fint, men så snart de kom ned på banens sidste 20 yards gik det lidt i stå. Derfor blev kampens første touchdown først scored med under to minutter tilbage, da Alex Smith løb den ind fra 11 yards ude. Det var første offensive touchdown for Chiefs i de seneste otte quarters.

Den udskældte buccaneers-kicker Roberto Aguayo ramte sit tredje ud af tre mulige field goals kort før pausen. Dermed var Bucs blot bagud med 10-9. Chiefs har haft gang i deres pass rush de seneste uger, men det var der ikke meget af i dag. En skade til Dee Ford var en af grundende til dette. Til gengæld havde de intet problem med at stoppe tilbagevendte Doug Martin i løbespillet.

Fejl afgjorde kampen

Buccaneers åbnede anden halvleg med et fint drive, men upræcise kast fra Winston gjorde, at udeholdet endnu engang måtte tage til takke med et field goal og en smal føring.

Tidligt i fjerde quarter stod Chiefs og bankede på, men en interception i end zone fra Chris Conte sørgede for, at hjemmeholdet ikke kunne bringe sig foran. Conte havde også en interception i sidste uge, hvor han returnerede den til touchdown. Denne gang måtte veteranen dog nøjes med et flot 55 yards return.

Den sjældne fejl fra Alex Smith straffede Buccaneers med deres første touchdown i kampen. Holdets full back, Alan Cross, scorede karrierens første touchdown da han greb et kort kast fra Jameis Winston.

Passivt Bucs-forsvar på den efterfølgende serie hjalp Chiefs til en reducering. Det var receiver Albert Wilson, der scorede til 19-17 med lidt over to minutter tilbage af opgøret.

Buccaneers endte med at køre sejren hjem, blandt andet efter et vigtigt catch fra Mike Evans. Jameis Winstons favoritmål var spektakulær at se på igen i dag. Tampa Bay er 5 og 5 og blot en enkelt kamp bag Atlanta Falcons, der fører NFC South. Chiefs er 7-3 og tabte et vigtigt skridt i kampen om AFC West. Den division føres af Broncos tæt fulgt af Raiders, som også er 7-3.