En forrygende spillende Jimmy Garoppolo førte her til aften New England Patriots til en sejr over divisionsrivalen Miami Dolphins. Desværre måtte quarterbacken udgå med en skulderskade i slutningen af første halvleg, og det udnyttede gæsterne til at bringe spænding tilbage i opgøret.

New England Patriots fik en forrygende sæsonstart med en sejr på 23-21 over Arizona Cardinals sidste weekend, og i dag bød Jimmy Garoppolo og Co. så Miami Dolphins velkommen på Gillette Stadium.

Men det var dog alt andet end en hjertelig velkomst, som værterne gav gæsterne. På Patriots’ tre første angrebsserier skilte den unge quarterback nemlig Miamis forsvar ad og kastede touchdowns til først Danny Amendola, derefter tight end Martellus Bennett og så til Amendola igen. Garoppolo ramte på 14 af 17 kast for 195 yards på de tre serier, og da Dolphins ikke kunne skabe noget som helst på angrebet, var stillingen 21-0 til hjemmeholdet i starten af andet quarter.

Resten af halvlegen var mere rodet. Først fumblede Amendola, og bolden endte på Dolphins-hænder. To spil senere var det så Jarvis Landrys tur til at smide bolden væk til modstanderen.

Garoppolo skadet

Derefter indtraf kampens uheldige højdepunkt, da Jimmy Garoppolo modtog et hårdt hit fra linebacker Kiko Alonso, der hamrede quarterbacken ned i jorden på den ene skulder. Jimmy G måtte derfor udgå og blev erstattet af rookie quarterback Jacoby Brissett.

De sidste minutter af første halvleg satte begge hold et field goal på tavlen, så pausestillingen endte på 24-3 i hjemmeholdets favør.

Miami kom anderledes stærkt ud til anden halvleg, hvor angrebet marcherede fint ned ad banen, men så fumblede runningback Jay Ajayi, og New England defensive end Trey Flowers kunne smide sig på bolden.

Brissett fandt på den efterfølgende angrebsserie Martellus Bennett to gange på korte kast, som tight enden konverterede samlet set konverterede til 50 yards. LeGarette Blount afsluttede serien touchdown-løb på ni yards, og så var New England foran med 31-3.

Derefter svarede Dolphins endelig igen med effektivitet. Først greb DeVante Parker en bold på fantastisk vis, og kort efter fandt Ryan Tannehill receiver Kenny Stills for et 24-yard-touchdown.

Gæsterne lugtede pludselig blod, og Patriots kunne slet ikke finde den samme rytme på angrebet uden Garoppolo. Miami fik bolden tilbage og flyttede bolden relativt let ned ad banen, hvor Tannehill så fandt Jordan Cameron i endzone mellem to forsvarsspillere. 31-17.

Man sad så med en fornemmelse af, at den næste angrebsserie af hjemmeholdet var ekstremt vigtig for kampens udfald. Hvis Patriots i det mindste kunne flytte bolden lidt eller sætte point på tavlen, ville opgøret være tæt på afgjort.

Brissett og Co. startede serien fint med et spektakulært løb af Blount, men så var det værste tæt på at ske. Den unge quarterback blev sacket og mistede bolden, men Dolphins evnede ikke at få fat i bolden, og derfor kunne New England i stedet smide sig på bolden og efterfølgende punte.

Tannehill og angrebet havde fundet en perfekt angrebsrytme med en masse no-huddle, og quarterbacken fandt den ene receiver efter den anden på vej ned ad banen, og så kunne Kenyan Drake løbe bolden ind for et touchdown og reducere yderligere til 31-24 med seks minutter tilbage.

På den efterfølgende angrebsserie formåede Patriots at tage en masse tid af klokken, og så kunne den normalt kølige  kicker Gostkowski afgøre kampen med et 39-yard field goal. Han sendte dog den ovale bold forbi og gav Dolphins en mulighed for at fuldende et sindssygt comeback. Gæsterne flyttede da også bolden hele vejen op til 35-yard-linjen, hvor Tannehill forsøgte et Hail-Mary-spil. Kastet blev interceptet af safety Duron Harmon i endzone, og så kunne New England Patriots juble over en sejr på 31-24 i en kamp, som i første halvleg lignede en sand ydmygelse.