Der var lige ved at blive spænding om det, men Vikings forsvar sørgede igen for en sejr og en oversidder i første runde af slutspillet.

Det var ikke nogen magtdemonstration af Minnesota Vikings, da de på hjemmebane vandt 23-10 over Chicago Bears, og sikrede sig såvel 2.-seed i NFC som en overssider i første runde af slutspillet.

Godt nok lyder cifrene overbevisende, men det krævede en mandfolkeindsats fra Vikings forsvar, da de holdt Bears fra scoring med 4 minutter tilbage på trods af 8 forsøg fra 4-yard-linjen.

Udover defensiven var runningback Latavious Murray og receiver Stefon Diggs de store oplevelser for hjemmeholdet. Murray scorede på kampens første angrebsserie og Diggs scorede til 16-3 kort inde pausen.

Bears rookie quarterback Mitchell Trubisky var faktisk ganske god og viste, at han er fremtidens mand for Bears. Han sluttede sin rookie-sæson med en fin kamp, hvor han ramte på 20 af 36 kast for 178 yards. Han kunne imidlertid ikke føre Bears til scoring, da de stod på Vikings mållinje med 4 minutter tilbage og et touchdown kunne have givet alvorlig spænding om resultatet.

Til gengæld panikkede Trubisky i første halvleg, da han kastede bolden væk i egen end zone, og blev kaldt for en safety, i stedet for at blive sacket af Vikings.

Bears eneste touchdown kom på et genialt trickplay, hvor de på et punt-return fuldstændig snød Vikings opdækning. Bryce Callahan gemte sig tæt på Bears sidelinje, mens den normale returner Tarik Cohen lod som om han ville gribe bolden på den modsatte sidelinje. Vikings punt-enhed faldt for finten, og Callahan kunne gribe bolden uhindret og sprinte uberørt til toucddown.

Vikings slutter sæsonen med 13 sejre, der er deres bedste sæson siden 15-1 i 1998, hvor de tabte til Falcons og Morten Andersen i semifinalen til Super Bowl.

Md sejren indtager Vikings 2.-seed i NFC og åbner slutspillet på hjemmebane 13. eller 14. januar.