Atlanta Falcons’ forsvar spillede en fremragende kamp og fik Rams’ normalt flyvende angreb til at se gennemsnitligt ud, da de forsvarende NFC-mestre avancerede til Divisional Round med en 26-13-sejr i LA.

Efter et fantastisk grundspil blev det alvor for sæsonens helt store positive overraskelse, Los Angeles Rams, da NFC West-vinderen bød de forsvarende NFC-mestre fra Atlanta velkommen i lørdagens sene Wild Card-opgør. Og det endte i noget af en skuffelse for Rams, der måtte se sig besejret af 26-13 af et Falcons-hold, som var effektivt på angrebet og tacklede fantastisk på forsvaret.

Rams gik ind til kampen som markant favorit, men den manglende slutspilserfaring var tydelig – specielt fra kampens start. Hjemmeholdet var nervøst og kom langsomt ud af starthullerne med et uskarpt angreb. Atlantas aggressive forsvar gav Jared Goff problemer med at finde åbne receivere, og Todd Gurley løb ind i frie forsvarsspillere klar til at tackle ham. Rams lignede ikke NFLs højst-scorende angreb, Desmond Trufant og Co. vandt duellerne mod Rams’ receivere.

Derudover forærede Los Angeles bolden til Falcons to gange efter ukarakteristiske (store) fejl på special teams blandt anden en fumble af All-Pro-returner Pharoh Cooper. Det hjalp Falcons til en føring på 13-0 i starten af 2. quarter efter et touchdownløb af Devonta Freeman.

Vi skulle helt hen til slutningen af 2. quarter, før Rams satte en god angrebsserie sammen og kom på tavlen – det længste holdet var gået uden at score i helt sæsonen. Og så var det endda et touchdown på et udsøgt kast fra Goff til Cooper Kupp.

Rams’ forsvar sackede derefter Matt Ryan to gange, og Sean McVays tropper udnyttede den sidste serie før pausen til at bygge videre på momentum og reducere føringen yderligere med et field goal til pauseføring på 13-10 i Falcons’ favør efter en ellers skidt halvleg af LA.

Atlanta tog momentum tilbage i 3. quarter med to tids-slugende angrebsserier, der varede næsten helt quarteret og førte til to field goals.

Matt til Julio lukker kampen

Rams svarede tilbage straks efter. Robert Woods greb en bold for første down på 3rd&15, og Gurley kom i gang med to flotte løb. Værterne måtte nøjes med et field goal, men kom inden for et touchdown igen med stillingen 13-19 med 10.49 tilbage af 4. quarter.

Men så var det også slut for Rams. Falcons spadserede hurtigt ned ad banen efter en wide receiver screen for 52 yards af Mohamed Sanu, og så fandt Ryan Julio Jones på et følt lob-kast for touchdown. 26-13 Falcons. Ball game.

Aaron Donald var ikke overraskende kampens helt stort oplevelse, selvom han var på det tabende hold. Især i første halvleg var han et bæst med ni pressures og et sack på blot 20 muligheder for at lægge pres på Matt Ryan.

Atlanta Falcons møder Philadelphia Eagles i Divisional Round.