Den administrerende direktør, eller General Manager som stillingsbetegnelsen lyder i USA, hos Buffalo Bills, Doug Whaley har været ude med en bombastisk udtalelse, om amerikansk fodbold som sport.

I et interview med radiostationen WGR 550, talte general manager Doug Whaley om skaderne til holdets førsterundevalg Shaq Lawson, samt om en fodskade, der i øjeblikket holder holdets stjerne, receiver Sammy Watkins, ude. Journalisterne på radiostationen spurgte Whaley, om han mente at Sammy Watkins var skadet for ofte.

Som svar på spørgsmålet, om som reference til skaderne generelt, udtalte Whaley, at “sådan er football, skader er en del af spillet. Det er et voldeligt spil, som jeg personligt ikke mener, at mennesker burde spille”.

Det var en kommentar, der naturligvis satte gang i pressen i USA, specielt efter de mange hjernerystelser og hovedskader er blevet et større tema blandt fans og journalister. Whaleys position taget i betragtning, som chefen, der i øjeblikket har en god mængde spillere ansat, helt op til 90 for at være mere præcis, kan man have delte meninger om, hvad man skulle mene om kommentaren.

Er det modigt, at en mand hvis levebrød er baseret på unges lyst til at spille football, taler så kraftigt mod sporten, eller er det i virkeligheden dumt, at han dybest set går mod sit eget firma?

Der er mange perspektiver på sådan en udtalelse, men Whaley, eller måske nærmere ejeren og resten af organisationen hos Bills lader til at mene, at det var en dårlig idé. Whaley har i hvert fald været ude med en pressemeddelelse, hvor han trækker i land, og kalder sine kommentarer omkring emnet for “dårligt formulerede”. I samme ombæring nævner han, hvor stor respekt han har for spillet, og at football er mere sikkert end nogensinde før. Hele det statement kan læses i tweetet herunder.

Statement from @buffalobills GM Doug Whaley: pic.twitter.com/5oc200vy9Y

— Buffalo Bills PR (@BuffaloBillsPR) May 25, 2016