Af Dennis Vestergaard, Nationalligaen.dk

Foto: 1st Down Photo

Endnu en weekend og derfor også endnu en stor kamp i National Ligaen. Lørdag tager Søllerød Gold Diggers imod Triangle Razorbacks på Rundforbi Stadion.

Det er to hold, som har fået vidt forskellige indledninger på sæsonen. Hjemmeholdet har vundet sæsonens første to opgør mod henholdsvis AaB 89ers (28-6) og seneste mod Copenhagen Towers i overtime (36-30). Gæsterne har tabt til de to samme hold, 44-13 mod Towers og 35-14 mod 89ers. Derfor må SGD også gå ind til kampen som favoritter.

I SGD’s seneste kamp mod Towers leverede alle tre enheder – offense, defense og special teams – afgørende spil. Defense tillod tre scoringer i 1st quarter. I de resterende tre quarters tillod de blot et enkelt, som i høj grad holdt dem inde i kampen. I overtime, da det gjaldt allermest, lukkede defense også kampen på fineste vis, da Ajdin Djurdjevic hiver en interception ind. Special team blokerede et punt og scorede efterfølgende, og selv om offense havde nogle svære perioder, trådte de i karakter, når behovet var størst, både i de afsluttende minutter af 4th quarter, hvor de var bagud med 8, samt i overtime, hvor de scorede på allerførste spil.

Triangle Razorbacks har kort sagt tilladt for mange point. Det er atypisk for Razorbacks’ defense at tillade så mange point, som det har været tilfældet. Fælles for deres offense og defense er, at de mangler playmakers, som kan vende momentum til deres fordel. De har et par amerikanske spillere, OL Jawaugn Arnold, WR Jeremy Cornelius, LB Kenneth Bradley og QB Reed Gottula. Desværre virker ingen af dem endnu til at have haft en større betydning på gameday indtil nu.

Hvis SGD’s defense opretholder deres niveau fra de to første kampe, så tror vi, at de holder Razorbacks til én eller to scoringer, og så vil resten være op til deres offense, hvor der stadig er tvivl om Taylor Ekstroms deltagelse, efter han sad ude med en skade i sidste weekends kamp mod Towers.

Inden kampen har Nationalligaen.dk fået et par kommentarer fra hjemmeholdets head coach Troels Vestergaard:

Efter en vanvittig sejr over Towers er en ny stor kamp i vente allerede på lørdag. Hvis man skal sige noget godt om strukturen med fire hold, så er det vel konkurrencedygtigheden og niveauet i kampene?

Ja, NL-produktet er helt fint i år.

Defense og special teams trådte for alvor i karakter i anden halvleg og kampens slutning. Offense uden Ekstrom giver større roller til de øvrige WR’s, Simon Føns, Jonathan Steinhauer, Philip Holm og Frederik Oldenburg, som de i stor grad lever op til, og ikke mindst har I også et solidt run game. Derfor er det vel velbegrundet, at der kigges i jeres retning, når der tales om Mermaid Bowl-kandidater?

Vi gør alt, hvad vi kan, for at vinde Mermaid Bowl.

I har umiddelbart slået de to hold, som har set stærkest ud, foruden jer selv. Er I favoritter til kampen på lørdag?

Måske. Det vil jeg lade andre om at bedømme.

Hvorfor er I 3-0, når I går på sommerferie efter weekendens kamp?

Razorbacks er et stærkt hold, men spiller vi på et højt niveau, så tror jeg på, at vi har en chance for at være 3-0 efter kampen.


Seneste indbyrdes opgør:

6. september 2020: SGD @ Razorbacks 40-26

22. september 2019: Razorbacks @ SGD 20-16

30. maj 2019: SGD @ Razorbacks 40-28

22. september 2018: SGD @ Razorbacks 16-45


Sådan ser du kampen på tv:

Kampen spilles på Rundforbi Stadion lørdag kl. 14.00. Normalt sender SPORT LIVE kampene direkte, men det er desværre ikke muligt med kampene fra Nærum, hvor faciliteterne ikke tillader tv-transmission. Næste kamp på SPORT LIVE bliver Copenhagen Towers’ hjemmekamp mod Triangle Razorbacks på Gentofte Stadion d. 21. august.

Denne ugens kamp mellem SGD og Razorbacks kan streames på https://afi.tv.