Andreas Knappe og Hjalte Froholdt er selvfølgelig på alles læber for tiden, men en anden dansker har fået chancen for at spille football på college i USA. Det Victor Windfeld fra Aarhus, der har fået et scholarship hos Southwestern University som Punter/Kicker.

For mange danskere, der starter til amerikansk fodbold herhjemme, er en af de helt store drømme selvfølgelig at komme til USA og spille football i College. Det har danske Victor Windfeld nu fået chancen for på Southwestern University, der ligger i Georgetown, Texas. Skolen spiller i Division III, hvor man indtil videre har fået 2 sejre og 2 nederlag i denne sæson. Læs med og hør omkring Victors amerikanske eventyr, og hvordan det er at gå fra Aarhus Tigers til træning hver eneste dag på højt niveau i USA.

Hvordan blev du kontaktet af universitet i første omgang og hvornår kom du derover?
Jeg sendte mine highlights til nogle forskellige skoler, jeg fandt interessante. Southwestern University kontaktede mig og sagde, at de var meget interesseret. Jeg var allerede i Texas, da de kontaktede mig, og de inviterede mig til skolen for at snakke med trænere og for at se skolen. De var virkelig interesserede og fik hurtigt en konsulent sat op, så jeg kunne få den lange ansøgningsprocess i gang og overstået hurtigt. De ville meget gerne have mig på holdet allerede efter sommerferien før 2018-sæsonen, så tingene skulle gå stærkt, hvis det skulle kunne lade sig gøre.

Vi holdt kontakten, og 24 timer efter jeg færdiggjorde min ansøgning, var jeg optaget på skolen. I slutningen af Juli fløj jeg til USA med min familie for at sige farvel til dem og for at vende mig til varmen og til tidsforskellen. Jeg vidste, at de første 2 uger i trænings camp ville blive hårdt og varmt.

Hvad er dit umiddelbart første indtryk af skolen og menneskerne derovre?
Mit første indtryk af skolen er utroligt godt. De studerende, lærerne, holdkammeraterne og trænerne er utroligt gode til at hjælpe og er utroligt flinke. Det er tydeligt at mærke, at kulturen er anderledes, og det skal man vænne sig til, men det kommer hurtigt. Jeg har fundet mig godt til rette, og har allerede fået min første kamp som starter i mit freshman year.

Hvornår og hvordan startede du med at spille amerikansk fodbold herhjemme i Danmark?
Jeg har altid spillet fodbold, og det har altid været dét, der interesserede mig. I starten af 2016 kom Marko Ilic, en virkelig talentfuld cornerback fra Aarhus Tigers, ind i min klasse på gymnasiet og interessen kom hurtigt for Football. Han tog mig med til Aarhus Tigers’ Rookie Day, og vi startede vores første sæson sammen på u19 holdet i Aarhus Tigers.

Jeg faldt for sporten, engagementet fra forældre, frivillige og trænere. Sammenholdet var noget af det stærkeste, jeg nogensinde har oplevet, og det gjorde, at jeg forelskede mig i sporten. Mine 14 år på fodboldbanen gjorde, at jeg vidste, hvordan jeg skulle sparke til en bold, og jeg forsøgte mig med en amerikansk fodbold. Det gik godt, og jeg blev hurtigt vild med at punte.

Jeg er vild med, at football er en holdsport, men samtidig er det individuelt, hvor meget man vil udvikle sig. Marko og jeg blev bedre og bedre og udviklede os hele tiden, og målet gik hurtigt fra Nantionalligaen til College football. Nu er jeg her og håber at se ham herovre snart.

Hvilke forventninger har du til dit ophold derovre?
Jeg har store forventninger til opholdet herover. Det er en kæmpe mulighed, som ikke særligt mange europæere får. Det er Amerikansk fodbold på det allerhøjeste niveau. Jeg forventer at det bliver nogle gode år med en masse gode oplevelser både på og udenfor banen.

Hvordan er træningerne derovre? Er det en stor omvæltning i forhold til at træne i Danmark
Omvæltningen var stor i starten, og vi træner hver eneste dag. Det var hårdt i starten at gå fra 2 gange træning om ugen til hver dag. Vi træner alle ugens dage og spiller kamp i weekenden, og derudover har vi styrketræning 3-4 gange om ugen. Jeg kan tydeligt mærke, at jeg er på et hold, hvor alle spillere og trænere brænder 110% for Amerikansk fodbold. Der er styr på alt, og der bliver set film hver dag fra alle træninger.

Farten på banen er vanvittigt højt, og størrelsen på spillerne er meget anderledes. Ingenting er overladt til tilfældighederne, og vi spillere har utroligt gode forhold at spille under. Min punt-træner har en fantastisk tiltro til mig, og hans træningsmetoder udvikler mig hver eneste dag. Det er fantastisk at være en del af, og jeg håber, jeg en dag kan tage det helt store skridt.

Sidst men ikke mindst, nu bor du jo i Texas, så er det Texans, Cowboys eller et helt andet NFL hold du er fan af og hvorfor?
Jeg lægger ikke skjul på, at Houston Texans er mit favorithold, og selvom resultaterne ikke går vores vej lige nu, støtter jeg dem selvfølgelig stadig. Den helt store drøm er jo NFL, men lige nu tager jeg et skridt ad gangen og er stolt og glad for muligheden for at spille college football.

Berømt far
Victor har ikke det der med at sparke til en bold fra fremmede. Hans far er den tidligere mange-årige AGF-målmand Lars Windfeld, der måske er mest berømt for sit mål mod OB, hvor han fra eget straffesparksfelt med vinden i ryggen sparkede bolden i mål i den anden ende.

Lars er også kæmpe NFL-fan, så mon ikke han har præget unge Victor lidt i den retning.