Football er tilbage, og i New York var de forsvarende AFC North mestre fra Cincinatti Bengals på besøg hos New York Jets.

Før kampen blev 15-års dagen for terrorangrebet mod World Trade Center markeret i stor stil, og det virkede fra start som om at hjemmeholdet havde mest at bevise efter at have misset slutspillet i sidste runde i forrige sæson.

Jets forsvar kom flyvende ud af omklædningsrummet og med hjælp fra et veloplagt publikum fik de stoppet Bengals på første drive. Lørdag eftermiddag havde hele Bengals-holdet være nede og besøge de store vandbassiner på Ground Zero, og ifølge head coach Marvin Lewis skulle besøget sikre, at spillerne forstod den stemning, der ville møde dem i New York. Fra start var det dog Jets, som virkede mest opsatte.

På årsdagen for 9/11 stod optakten til kampen mellem New York Jets og Cincinatti Bengals i de store følelsers tegn. FOTO: Morten Buttler

Hjemmeholdet gav debut til runningback Matt Forte, som de signede som Free Agent før sæsonen, og allerede på Jets’ første drive gjorde Forte sig positivt bemærket med 26 rushing yards og 10 passing yards. Efter en defensiv pass interference på 3-yard-linjen kunne Ryan Fitzpatrick smide bolden ud i hænderne på andenårs-spilleren Quincy Enunwa til touchdown.

Jets-defence fortsatte deres gode start på kampen, og på 3. down og 15 på egen 31-yard-linje afsluttede Andy Dalton en ringe angrebsserie ved at smide bolden i hænderne på Jets-cornerback Marcus Williams.

Jets bragte sig endnu engang ned i red zone, men denne gang blev de stoppet på 4-yard-linjen. Og på 4. down blev Nick Folk’s 22-yard field goal forsøg blokeret af Margus Hunt. På det efterfølgende angreb bragte et 54-yard pass til backup tight end C.J. Uzumah Bengals indenfor field goal-afstand, og modsat sin kollega lykkedes det Mike Nugent at sætte sit 33-yard field goal forsøg. Dermed lukkede de to hold sæsonens første quarter af med stillingen 7-3 til hjemmeholdet.

Hvor Bengals offensivt kom sløjt ud til 1. quarter kom de anderledes stærkt ud til 2. quarter. Tre minutter inde brændte stjernereceiver A. J. Green igennem, slog Darelle Revis dybt og greb et 54-yard touchdown.

Bedst som holdet fra Ohio virkede til at have fået momentum på sin side, gav Jets-returner Jalin Marshall sit hold fremragende udgangsposition ved at returnere bolden 65 yards til Bengals’ 39-yard-linje. Fem spil senere kunne Ryan Fitzpatrick finde Eric Decker på et 15-yard touchdown-pass til 13-10. Og det forblev 13-10 da Nick Folk endnu engang bragte sig selv i vanskeligheder og missede sit ekstra point. Til stor frustration for de mange Jets fans, der havde sneget sig ud i sommersolen i New Jersey.

Nick Folk tog revanche med et 45-yard field goal kort før pausen, og. da Bengals også måtte nøjes med et field goal på deres sidste drive, stod den 16-13 til Jets ved pausen.

Fra anden halvlegs start udvekslede de to hold punts et par gange før Bengals brød stimen. Andy Dalton sammensatte en stærk angrebsserie, bl.a. via et 49-yard kast til Brandon LaFell, og til sidst kunne runningback Jeremy Hill snige sig de sidste 12 yards ind i endzone til 16-20 Bagud for første gang i kampen var det tid for hjemmeholdet at sætte tempo på, og ved hjælp af godt spil af runningback duoen Matt Forte og Billal Powell bragte Jets sig i scoringsposition ved 3. quarters udløb. Værterne måtte dog nøjes med endnu et field goal, og så stod den 19-20 før kampens sidste kvarter.

Dalton bragte igen Bengals ned ad banen ved hjælp af A.J. Green, der med 12 receptions for 180 yards var i forrygende form, men kicker Mike Nugent missede sin chance for at udbygge føringen fra 52 yards. Dermed var bolden tilbage på Jets hænder med ni minutter tilbage af kampen, og ni spil senere kunne Nick Folk bringe Jets foran 22-20.

Dermed havde Andy Dalton to minutter og 12 sekunder til at bringe Bengals tilbage i vinderposition. Han førte holdet op til Jets’ 29-yard-linje, og herfra kunne Mike Nugent bringe Bengals i front med 1 point med 54 sekunder tilbage på uret.

Uden timeouts skulle Fitzpatrick leve op til kælenavnet Fitzmagic. Det kunne han dog ikke, og med bare 14 sekunder senere blev han intercepted af Josh Shaw, og dermed vandt Bengals sæsonens første opgør.