Mens tingene længe har set sorte ud for danske Andreas Knappe, gav onsdag måske danskeren fornyet håb.

Torsdag spiller alle 32 hold den sidste træningskamp i årets pre-season og på lørdag skal holdenes trupper skæres ned fra 90 spillere til 53.
Selvom der altså er et par dage inden de 32 hold officielt skal præsentere deres trupper for den kommende sæson, så foretager de fleste allerede nu de indledende manøvrer.
Således har Atlanta Falcons onsdag valgt at skille sig af med to store konkurrenter til Andreas Knappe i kampen om tackle-positionen hos Falcons.
Kevin Graf og Will Freeman er begge blevet fritstillet, mens den 26-årige dansker fortsat er at finde i truppen.
Freeman var ikke den store overraskelse, mens Graf har fået masser af spilletid i  de første tre træningskampe, og udefra lignede trænernes favorit. En skade har dog tvunget Falcons til at fritstille ham, og det gør kun Knappes chancer bedre.


Faktum er nu, at den danske Goliath stadig er i spil til den vigtige position som swing-tackle, hvor han skal kunne træde ind på højre og venstre tackle på den offensive linje.
Det efterlader danskeren i kamp med tre andre spillere om én eller måske to pladser:
– Daniel Brunskill, der ikke har imponeret på trods af meget spilletid
– D.J. Tialavea, der er tidligere tight end, og har gjort det fornuftigt
– Austin Pazstor, som er kommet til fra Cleveland, men har spillet ganske lidt
Den erfarne Falcons-journalist Dave Choate tror mest på sidstnævnte, men forventer at Knappe forbliver blandt truppens 10 ekstra træningsspillere, kaldet practice squad.

Dave Choate, The Falcoholic

“Knappe’s chancer for at komme på holdet har desværre taget et dyk de seneste uger” siger Choate til Gul Klud.
“Falcons har ikke givet ham meget tid på banen, og med Austin Pasztor i truppen, gør det Knappes chancer for at blive holdets swing tackle tæt på nul.”, siger han.
“Knappe har dog stadig muligheden for at lande på Falcons’ practice squad, der vil give ham muligheden for at støde til truppen i år eller næste år” forklarer Choate og uddyber: “Falcons har givet andre spillere mere tid på banen, hvilket ikke er gode tegn for Knappe.”
“På den anden side, kan det netop være, at Falcons håber at gemme ham lidt af vejen for at øge hans chancer for at blive i klubben og ikke skrive under med en anden klub, hvis han bliver cuttet lørdag. Men det ved vi meget mere om på lørdag, når trupperne skal skæres ned til 53 spillere.” slutter Choate.
Torsdag aften spiller Atlanta Falcons mod Jacksonville Jaguars. Det bliver Andreas Knappes foreløbigt sidste chance for at vise sig frem overfor trænerne imod NFL-modstanderne. En god aften for Knappe kan betyde, at han stik mod forventning får en plads i Falcons’ trup.